Nieuws

Facturen met iDEAL-link worden 9 dagen sneller betaald

Facturen met iDEAL-link worden 9 dagen sneller betaald

Facturen met de optie om te betalen via een iDEAL-link worden 9 dagen sneller betaald. Dat blijkt uit een analyse van ruim 1,8 miljoen facturen, uitgevoerd door onze partner Payt, aanbieder van software voor debiteurenbeheer. Met name betaalverzoeken gericht aan particuliere klanten en MKB-klanten worden sneller betaald als een iDEAL-link is toegevoegd.

Ideallink_image01.png

Verlaag de drempel voor betalen

Een inkoppertje dat een makkelijke manier van betalen, zoals iDEAL, bijdraagt aan snellere betalingen? Zeker. Maar het werkt wel. Hoe duidelijker je factuur is over wat je van een debiteur verwacht, hoe makkelijker het wordt om die actie uit te voeren. Uit de analyse van Payt blijkt dat facturen met een iDEAL-betaallink en een betaaltermijn van 14 dagen, na 16 dagen betaald krijgen. Al is dat buiten de termijn, het is nog wel 9 dagen eerder dan facturen zonder een iDEAL-betaallink.


Ideallink_factuur.png

Record voor Hanzehogeschool Groningen: factuur betaald in 17 seconden dankzij iDEAL-link

Dat een gestructureerd betaalproces, inclusief iDEAL-betaallink, aan snellere betalingen bijdraagt, merkt ook de Hanzehogeschool Groningen. “Je kunt een proces afstemmen op de klant en de organisatie. In ons geval gaat dat om bijvoorbeeld de zomervakantie. Het heeft dan geen zin om herinneringen te versturen”, zegt Jean-Paul Heunks, hoofd Financiële Administratie van de Hanzehogeschool Groningen. “We hielden dit al eerder goed in de gaten, maar het was handmatig werk en goed opletten. Met een gestructureerd proces in de software van Payt is dit veel makkelijker te timen.”

Daarnaast breekt de Hanzehogeschool eigen records met het innen van betalingen. Heunks: “Vanuit de factuur, herinnering en online omgeving kunnen studenten direct met onder meer iDEAL betalen. Het record van de snelste betaling staat nu op 17 seconden na het versturen van de factuur met een iDEAL-link erin!”

Sneller betaald krijgen voorkomt financiële problemen

Betalingen die te laat binnenkomen, zijn schadelijk voor de cashflow van je organisatie en daarmee ook voor de financiële gezondheid. Late betalingen laten je liquiditeit krimpen. Komt het geld te laat binnen, dan gaan investeringen direct op een lager pitje. Maar liefst 20% van de ondernemers geeft aan dat een grote hoeveelheid te laat betaalde facturen hun onderneming in moeilijk vaarwater brengt Verbeter je het betaalproces, en voegt je een iDEAL-betaallink toe, dan verklein je de kans op (of voorkomt je) deze problemen.

Geen verder werk aan de iDEAL-betaling

Ook Voys, telecom-aanbieder, herkent het gemak van iDEAL. “Het prettige is dat als een klant die iDEAL-link gebruikt, de debiteur- en factuurnummers direct bij de overboeking staan. Daardoor hebben wij er geen nawerk van; ons boekhoudprogramma herkent de iDEAL-betaling namelijk direct en boekt het onder de juiste gegevens in”, zegt Janneke van der Velde, de ‘Rekenkamer’ van telecomaanbieder Voys.

Over Payt

Payt is het grootste debiteurenbeheerplatform van Nederland. Payt ziet het als haar uitdaging om het debiteurenbeheer van jouw organisatie persoonlijker, efficiënter en effectiever te maken. Dat doet Payt door het proces te automatiseren, zonder daarbij het belang van persoonlijk contact tussen klant en debiteur uit het oog te verliezen.


paytpay.png

Payt bewijst dat facturen betaald krijgen makkelijker, effectiever en sneller kan en dat is niet onopgemerkt gebleven. In de afgelopen jaren heeft Payt het debiteurenbeheer van ruim 10.000 organisaties mogen verbeteren. En daarom maken veel klanten vol tevredenheid gebruik van de debiteurenbeheer software van Payt.

Wat je ook maakt, wat je ook levert. Get it. Payt.

QUESTION.png

MEER WETEN OVER DE BETAALLINKS DIE IN TE ZETTEN ZIJN IN JOUW WEBSHOP?

Neem contact op met één van onze specialisten via sales@pay.nl of telefonisch via 088 - 88 666 66.

PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.