Zoeken
Sluiten
23 oktober 2019

Betalen met Apple Pay kan vanaf nu ook met ABN AMRO

Betalen met Apple Pay kan vanaf nu ook met ABN AMRO

Makkelijk, veilig en snel. Appeltje-eitje. Dat is betalen met Apple Pay. Klanten van ABN AMRO kunnen voortaan ook gebruik maken van de betaaldienst. Apple Pay is gemakkelijk via de app van de bank te activeren. Voor een betaling kan gebruik worden gemaakt van de iPhone of de Apple Watch.

 

Marktaandeel

Apple Pay is oorspronkelijk gelanceerd in Amerika, in 2015. Sinds 11 juni 2019 is de betaaldienst ook beschikbaar in Nederland. Op dit moment wordt Apple Pay in Nederland door ABN AMRO, ING, bunq en Rabobank ondersteund. In het buitenland is deze betaaloptie al breder bekend. Een exact marktaandeel is nog onbekend, maar één ding is zeker: wanneer Apple een nieuwe feature beschikbaar maakt, staat er een trouwe fanbase klaar om van deze nieuwe opties gebruik te maken.

 


Hoe maak jij betalingen via Apple Pay?

De kaartgegevens worden uit het Apple device gehaald en bevestigd met een Touch ID, Face ID of de toegangscode. Dit is volledig in lijn met de nieuwste Strong Customer Authentication (SCA) normen.

PAY. ontvangt vervolgens de gegevens. Op basis van de gekoppelde debitcard (Maestro) en/of credit card (VISA/Mastercard) verwerkt PAY. de betaling op de specifieke kaart en ontvangt het geld via de gekozen route.

Apple Pay activeren in jouw webshop

Wanneer je Apple Pay activeert, verschijnt de betalingsoptie Apple Pay in je check-out. Op het Apple Pay betaalscherm starten wij een Apple Pay betaling als er een geldige kaart is gekoppeld. Wanneer je klant geen geldige kaart aan zijn account heeft gekoppeld, kan hij deze alsnog toevoegen aan zijn Apple Wallet of kiezen voor een andere betaaloptie. Wij tonen Apple Pay op de Creditcard- en Maestrobetaalschermen als Apple Pay is geïnstalleerd én er een werkende kaart is aangetroffen.

 

Heb je een pinterminal van PAY.?

Indien je in jouw fysieke winkel een pinterminal van PAY. gebruikt, hoef je niets te doen. Jouw klant kan op dit moment al betalen met Apple Pay via de iPhone of Apple Watch, mits hij aangesloten is bij banken die de betaaloptie ondersteunen.


Bij deze banken is Apple Pay beschikbaar in Nederland

Schermafbeelding 2022-06-23 om 13.28.41

Bij deze banken is Apple Pay beschikbaar in België

Schermafbeelding 2022-06-23 om 13.28.57

 

Apple's iCard

Apple werkt ondertussen ook aan een eigen creditcard en zal daarmee optreden als een ‘issuer’ (kaartuitgever) die gebruik gaat maken van het MasterCard netwerk.

Ook een betaling via Apple Pay, met een door Apple uitgegeven iCard, zal worden verwerkt als een normale creditcardbetaling.

 

apple-icard

 

Meer weten over Apple Pay?

Kijk hier voor meer informatie of neem contact met ons op via sales@pay.nl of telefonisch via 088-88 666 66 en één van onze specialisten helpt je graag verder.

Registreer nu en ontdek de voordelen van Pay.

Regel direct al je online en in-store betalingen.
laptop
Default CTA icon Ontvang al binnen 15 minuten online en in-store betalingen via het Pay. platform.
Default CTA icon
Alle betaalinformatie op één platform: online, in-store en omnichannel.
Default CTA icon
Maximaal inzicht in je betaalverkeer via uitgebreide rapportages