04 oktober 2022

Pay. gaat als eerste betaalprovider samenwerken met Biller

Pay. gaat als eerste betaalprovider samenwerken met Biller

Biller en Pay. gaan samenwerken om zakelijke achteraf betaaloplossingen te bieden. Dat verdient de zakelijke markt, want de afgelopen jaren was er in de B2B-markt (te) weinig aandacht voor nieuwe technologische oplossingen. Zeker als het gaat over achteraf betalen.  Biller is er juist volledig op gericht om achteraf betalingen zo makkelijk en veilig mogelijk te maken voor bedrijven die verkopen aan andere bedrijven. Zakelijke klanten willen (en kunnen) niet langer wachten.   

Meer dan 20% van de zakelijke kopers kan (nog) niet de betaalmethode van hun voorkeur gebruiken 

Biller is de eerste Nederlandse ‘buy-now-pay-later’ (BNPL) oplossing voor de zakelijke markt en wordt ergens in Q4 ook geïntegreerd in het betaalplatform van Pay. Deze twee Nederlandse betaalbedrijven die internationaal opereren, hebben met hun samenwerking één doel: de beste en veiligste achteraf betaalservice voor de zakelijke markt.  

Uit onderzoek van Thuiswinkel.org blijkt dat meer dan 20% van de zakelijke kopers nog 'moet' betalen met een betaalmethode die niet hun voorkeur heeft. Dat komt grotendeels doordat de zakelijke koper online niet de mogelijkheid heeft om te kopen op factuur – de meest gebruikte zakelijke betaalmethode in de offline wereld. Voor zakelijke kopers betekent dat een enorm verschil met de user experience die ze als consument gewend zijn. Dit verschil kan uiteindelijk leiden tot een onnodig lagere conversie. 

De nieuwe zakelijke koper heeft een betere user experience en achteraf betaalmogelijkheid nodig 

De nieuwe B2B koper is als privéconsument een geweldige B2C ervaring gewend waarbij je in 10 seconden kunt betalen om vervolgens de spullen de volgende dag in huis te hebben. Als zakelijke koper moet je vaak een omslachtig proces doorlopen. Meestal moet eerst een account worden aangemaakt, gelden er lage credit limieten en duurt het tot wel vijf dagen na aanmelding voor er iets gekocht kan worden op rekening (achteraf betalen). De zakelijke klant verwacht en verdient ook een optimale user experience en een simpele achteraf betaalmethode, de belangrijkste redenen waarom Biller is opgericht.  

Derek Vreeburg - Co-founder & Managing Director van Biller-  is (meer dan) enthousiast over de nieuwe samenwerking met Pay. "In de consumentenmarkt maken steeds meer mensen gebruik van Afterpay en Klarna, maar een optie speciaal ontwikkeld voor de zakelijke markt was nog niet beschikbaar – tot we Biller anderhalf jaar geleden hebben opgezet. Het is fantastisch dat de pioniers van Pay. onze betaalmethode vanaf Q4 ook aan gaan bieden via hun platform. Dan kan iedereen die dat wil met een paar clicks Biller als achteraf betaaloptie aanbieden aan zakelijke klanten." 

 

 

Tussen de 10 en 30% hogere conversie 

Het is niet voor niks dat BNPL-oplossingen hard groeien. Het extra betaalgemak en de snelheid die je wint met Biller via Pay. is enorm. Het aanbieden van achteraf betaalmethoden kan zomaar leiden tot een conversie die tussen de 10 en 30% hoger ligt. Hoewel Biller nog maar anderhalf jaar bestaat en volop in ontwikkeling is, heeft het volgens Menne Mennes (COO van Pay.)  is nu het moment rijp om Biller aan te bieden op het Pay. platform. "Achteraf betalen levert veel voordelen op voor zowel de zakelijke koper als de verkoper. Wat betreft gebruiksvriendelijkheid van de BNPL oplossing in de zakelijkemarkt wordt de consumentenmarkt nog niet geëvenaard. We weten al lang dat een goede user experience bij betalingen zorgt voor hogere conversie. Zeker in de zakelijke markt, waar het vaak draait om grote bedragen, kan dit veel opleveren. Oplossingen zoals Biller zijn hard nodig."

Vreeburg is het hier helemaal mee eens, en is erg blij dat de betaalexperts van Pay. de markt zo goed kennen dat ze de urgentie van Biller direct inzien. "Bij het oprichten van Biller wisten we dat Payment Service Providers een belangrijke rol zouden spelen in het gemakkelijk aanbieden van onze zakelijke betaalmethode. Het is natuurlijk ontzettend mooi dat Pay. dit als eerste aan gaat bieden. Ze hebben meer dan voldoende kennis en ervaring in huis om te bepalen wat hun (zakelijke) klanten nodig hebben."

 

Zakelijk achteraf betalen is een absolute must have 

De samenwerking tussen Pay. en Biller gaat een aantal grote voordelen opleveren volgens Mennes. "Pay. heeft duizenden klanten door heel Europa. Die bedrijven kunnen vanaf nu met een paar clicks Biller toevoegen als achteraf zakelijke betaalmethode. We doen altijd ons best om de meest innovatieve betaalmethoden te bieden aan onze klanten. Zakelijk achteraf betalen is een absolute must have, dus we zijn erg blij dat we als eerste PSP van Nederland de diensten van Biller kunnen aanbieden. Biller past in een trend van de professionalisering van B2B webshops die wij op dit moment zien."

 

 

Biller-Image-Landingpage-1

 

Registreer nu en ontdek de voordelen van Pay.

Regel direct al je online en in-store betalingen.
laptop
Default CTA icon Ontvang al binnen 15 minuten online en in-store betalingen via het Pay. platform.
Default CTA icon
Alle betaalinformatie op één platform: online, in-store en omnichannel.
Default CTA icon
Maximaal inzicht in je betaalverkeer via uitgebreide rapportages