16 november 2018

Volledige dekking in China door Alipay

Volledige dekking in China door Alipay

Vanaf heden is de semi-wallet Alipay beschikbaar bij Pay.nl. Alipay, dat ontwikkeld is door Alibaba, is met 520.000.000 gebruikers China’s op-een-na populairste betaalmethode. Met een marktaandeel van 53,76% in 2017 is het wel de meest gebruikte betaalmethode in China.

Alipay is samen met WeChat Pay goed voor 86% van de (mobiele) betalingen in China. De overige 14% van de betalingen worden voltooid met Apple Pay.

 

alipay-logo

 

Hoe werkt het?

MMet de bijbehorende Alipay App die inmiddels door miljoenen Chinezen is gedownload rekent uw klant af in uw webshop. Binnenkort wordt het ook mogelijk betalingen met Alipay vanaf uw kassasysteem te voldoen.

Dit doet uw klant door de QR code te scannen die op onze betaalschermen wordt getoond. Het afgerekende saldo wordt in mindering gebracht op zijn wallet en door ons aan u uitbetaald, zoals u dat gewend bent bij andere betaalopties.

DEMO BETAALSCHERM

Alipay activatie

U kunt Alipay activeren in het Admin paneel, na de activatie voeren wij enkele controles uit, welke ongeveer 48 uur zullen duren. Zodra alles gereed is ontvangt u een email en is deze betaaloptie voor u beschikbaar.

 

Plugins en standaard betaalscherm

Maakt u gebruik van ons standaard betaalscherm? Dan is de update automatisch doorgevoerd en hoeft u niets te doen. Hetzelfde geldt voor onze plugins.

 

API koppeling

Heeft u Alipay geactiveerd in uw dienst dan haalt u Alipay automatisch op via onze SDK of Transaction API.