27 juli 2023

N26: Nu ook beschikbaar via iDEAL

N26: Nu ook beschikbaar via iDEAL

N26, de innovatieve Duitse neobank, stapt in de voetsporen van Bunq en Revolut en betreedt het iDEAL-platform. Net als bij andere neobanken, kan je bij N26 moeiteloos een online bankrekening openen en een Duits IBAN verkrijgen. Daarnaast biedt N26 je de mogelijkheid om transacties te verrichten via de Visa en Mastercard netwerken, een betaling te initiëren via 'Pay By Bank', en nu dus ook via het populaire iDEAL-systeem.

Alternatief voor de traditionele kaart-route

Indien N26 klanten op dit moment via de kaart-route betalen, ben je als merchant gebonden aan de regels en voorwaarden van de kaartschema's, opgesteld door Visa en Mastercard. Deze schema's hebben hun eigen nuances, maar het basisprincipe is eenvoudig. Je kunt de kaarthouder verifiëren door middel van 3Dsecure, maar dat is niet strikt noodzakelijk. Betalingen kunnen worden geautoriseerd en ‘gecaptured’ (settlement verzoek) in twee stappen. Bovendien kunnen voltooide transacties worden teruggedraaid (chargebacks), en als frauduleus worden gerapporteerd. Een frauduleuze betaling voorzien van een juiste authenticatie komt voor rekening van de kaartuitgever.

iDEAL en Pay by Bank: de User Experience verschilt

Zowel iDEAL als Pay by Bank’ maken gebruik van de SEPA Credit Transfer (SCT) route. Betalingen worden opgesteld en de verificatie, autorisatie en afwikkeling vinden plaats in één enkele stap. Transacties uitgevoerd via SCT zijn niet eenvoudig te herroepen.

Bij mobiele transacties lijken betalingen via 'Pay by Bank' sterk op het iDEAL-proces. Maar er zijn verschillen bij desktoptransacties. Bij iDEAL kun je eenvoudigweg een QR-code scannen en de betaling met één muisklik bevestigen. Voor 'Pay By Bank' moet je eerst inloggen (authenticatie), waarna je een bericht krijgt om de betaling te autoriseren.

Er blijken dus verschillen in user experience te bestaan tussen Payment Initiation en iDEAL bij meerdere banken. Zelfs bij banken die al een iDEAL-flow hebben opgesteld. Hoe het precies zit? Lees hier meer over Payment Initiation.

 

MicrosoftTeams-image (28)

Wat brengt de toekomst?

Hoewel iDEAL oorspronkelijk een ‘local scheme’ was (ofwel, lokale betaalmethode), hebben meerdere internationale banken het nu ook geadopteerd. In de toekomst zullen er ongetwijfeld meer banken aan iDEAL worden toegevoegd. Mogelijk zal het schema na de overname door het European Payments Initiative (EPI) nog meer de standaard worden dan de PSD2's Payment Initiation, momenteel gebruikt door 'Pay By Bank'. Maar het koppelen van de honderden banken die al beschikbaar zijn via 'Pay By Bank' zal niet eenvoudig zijn.

Hoe N26 via iDEAL en Pay. gebruiken?

Het is eenvoudig om N26 via iDEAL te gebruiken. Update simpelweg de banklijst in je techniek of plugin. Voor diegenen die een eigen implementatie hebben, raadpleeg de [getConfig]-API op developer.pay.nl om de betaalopties in je afrekenproces te automatiseren.

De voordelen van iDEAL via N26 op een rij:

  • Verbeterde betrouwbaarheid: De samenwerking tussen N26 en iDEAL verhoogt de betrouwbaarheid en het vertrouwen, wat kan leiden tot meer transacties.
  • Grotere klantenbasis: Met de compatibiliteit van N26 en iDEAL kunnen merchants een grotere klantengroep aantrekken, vooral in Nederland.

  • Vereenvoudigde betalingsverwerking: N26 versnelt het betalingsproces door integratie met iDEAL, wat de klantervaring kan verbeteren en winkelwagenverlating kan verminderen.

  • Minder fraude en chargebacks: Betalingen via het SEPA Credit Transfer-pad zijn moeilijk te herroepen, wat het risico op fraude en chargebacks vermindert.

  • Eenvoudige implementatie: De [getConfig]-API maakt het voor merchants eenvoudig om betaalopties in hun afrekenproces te automatiseren, waardoor N26 via iDEAL gemakkelijker te gebruiken is.


Vragen? Hulp nodig? Neem contact met ons op via support@pay.nl – ons team staat voor je klaar.

Registreer nu en ontdek de voordelen van Pay.

Regel direct al je online en in-store betalingen.
laptop
Default CTA icon Ontvang al binnen 15 minuten online en in-store betalingen via het Pay. platform.
Default CTA icon
Alle betaalinformatie op één platform: online, in-store en omnichannel.
Default CTA icon
Maximaal inzicht in je betaalverkeer via uitgebreide rapportages