Zoeken
Sluiten
13 oktober 2023

Hoe meer verkopen, hoe groter de fraude-uitdaging: pak het aan met VERIFY.

Hoe meer verkopen, hoe groter de fraude-uitdaging: pak het aan met VERIFY.

Dit artikel is onderdeel van de serie “De route naar succes”, waarin Pay. je tijdens het hele e-commerce hoogseizoen voorziet van strategische tips om met je webshop optimaal te presteren tijdens de belangrijkste verkoopperiode van het jaar.

Het digitale tijdperk heeft veel gemak gebracht voor zowel consumenten als bedrijven. Maar naarmate de technologie geavanceerder wordt, worden ook de methoden die fraudeurs gebruiken om te bedriegen steeds geslepener. Vooral tijdens piekperiodes, zoals vakantieseizoenen of uitverkoop, zien we een toename in pogingen tot online fraude. Gelukkig biedt Pay. nu de ideale oplossing: de anti-fraude software VERIFY. In deze blog gaan we dieper in op hoe VERIFY kan helpen om je bedrijf te beschermen. 

Wat is VERIFY?

VERIFY is de geavanceerde anti-fraude software van Pay. Deze software is specifiek ontworpen om online transacties te controleren en mogelijke frauduleuze activiteiten te detecteren. Het maakt gebruik van moderne technologie en algoritmen om patronen en onregelmatigheden in transacties te herkennen en te analyseren. Zo kan je bedrijf met vertrouwen online transacties verwerken, zelfs tijdens de drukste piekperiodes.

Waarom is de piekperiode een risico?

Tijdens piekperiodes, zoals Black Friday, Kerstmis of zomersales, neemt het aantal online transacties exponentieel toe. Fraudeurs zien dit als een ideale kans om zich te mengen tussen de grote stroom aan legitieme transacties. Daarnaast zijn bedrijven vaak gefocust op het verhogen van de verkoop en het bieden van klantenservice, waardoor fraudepreventie soms naar de achtergrond verdwijnt.


Hoe werkt VERIFY?

VERIFY is een geavanceerde anti-fraude software die gebruikmaakt van machine learning en kunstmatige intelligentie om verdachte transacties in realtime te identificeren en te blokkeren. Enkele kernfuncties van VERIFY zijn:

  1. Realtime analyse: VERIFY scant elke transactie zodra deze plaatsvindt. Het beoordeelt de transactie op basis van verschillende criteria, zoals de locatie van de koper, het gebruikte apparaat en het aankoopgedrag. 
  2. Gedragspatronen: De software herkent patronen van bekende fraudepraktijken. Als een transactie overeenkomt met een bekend patroon, wordt deze gemarkeerd voor verdere evaluatie. Bepaal zelf hoe je notificaties verwerkt: via het Pay. admin panel, de Pay. app, of onze API.

  3. Machine learning: VERIFY leert voortdurend bij. Met elke transactie wordt de software slimmer en kan het nieuwe fraudepogingen herkennen.

  4. Aanpasbare regels: Bedrijven kunnen specifieke regels instellen die zijn afgestemd op hun behoeften, zodat legitieme transacties soepel verlopen terwijl verdachte activiteiten worden geblokkeerd. Deze regels stel je makkelijk in met behulp van Pay.’s zelf ontworpen sectorspecifieke fraudetemplates.

Verify_klantcase_image1


Voordelen van het gebruik van VERIFY tijdens piekperiodes

  • Verhoogde bescherming: VERIFY biedt een extra beveiligingslaag die essentieel is tijdens drukke perioden.
  • Klanttevredenheid: Door fraude te minimaliseren, zorgen bedrijven voor een betere klantervaring. Klanten kunnen erop vertrouwen dat hun informatie veilig is.

  • Financiële zekerheid: Door fraude te voorkomen, besparen bedrijven op chargeback-kosten en gerelateerde financiële verliezen.

Opereer online met vertrouwen.

In een wereld waar online transacties steeds meer de norm worden, is het van vitaal belang voor bedrijven om zichzelf en hun klanten te beschermen tegen frauduleuze activiteiten, vooral tijdens piekperiodes. Met tools zoals VERIFY kunnen bedrijven met vertrouwen opereren, wetende dat hun transacties worden gemonitord en beschermd tegen potentiële bedreigingen. Door te investeren in geavanceerde anti-fraude oplossingen, zorgen bedrijven niet alleen voor hun financiële welzijn, maar versterken ze ook hun relatie met klanten door een veilige shopervaring te bieden.

Met het toenemende aantal online transacties, is het belangrijker dan ooit om proactief te zijn in het bestrijden van fraude. Pay. is hier om je daarbij te ondersteunen met tools zoals VERIFY. Sta stevig in je schoenen tijdens piekperiodes en laat je klanten met vertrouwen winkelen. Wil je meer weten over hoe VERIFY jouw bedrijf kan beschermen tegen online fraude? Neem dan nu contact op met Pay.

Registreer nu en ontdek de voordelen van Pay.

Regel direct al je online en in-store betalingen.
laptop
Default CTA icon Ontvang al binnen 15 minuten online en in-store betalingen via het Pay. platform.
Default CTA icon
Alle betaalinformatie op één platform: online, in-store en omnichannel.
Default CTA icon
Maximaal inzicht in je betaalverkeer via uitgebreide rapportages