Zoeken
Sluiten
02 november 2021

Payconiq stopt in Nederland

Payconiq stopt in Nederland

Per 1 januari 2022 stopt de mobiele app van Payconiq in Nederland. Vanaf die datum kunnen merchants Payconiq niet meer als betaalmethode in hun fysieke winkel of webshop aanbieden. Consumenten kunnen tot die tijd hun account afsluiten en zelf de app verwijderen. Ook wordt de app uit de Nederlandse App Store en Play Store gehaald waardoor consumenten onderling, online en in winkels niet meer met de QR-code oplossing van Payconiq kunnen betalen.

 

Payconiq-Logo

 

Payconiq komt origineel uit België en is een fusiebedrijf van bestaande betaalsystemen: DigiCash en Bancontact. Hoewel Payconiq in Nederland stopt, blijft de betaaloplossing actief in België, Luxemburg en op internationale schaal. Momenteel is Payconiq bezig met de ontwikkeling van een nieuwe variant van iDEAL, de meest gebruikte betaalmethode van Nederland.

In 2017 werd Payconiq in Nederland geïntroduceerd dankzij een samenwerking van ABN AMRO, ASN Bank, ING, Rabobank, RegioBank en SNS. Een woordvoerder van de Volksbank laat weten dat het uitfaseren van de Payconiq app weinig impact zal hebben op Nederlandse consumenten.

 

Hoe deactiveer ik Payconiq?

Bij PAY. kun je gemakkelijk betaalmethoden deactiveren in jouw (web)shop. Navigeer naar jouw Admin Panel en klik op Verkooplocaties. Klik op de verkooplocatie waar je Payconiq wil deactiveren en klik vervolgens op wijzigen. Scroll naar de lijst met betaalmethoden, klik op Payconiq om de betaalmethode uit te zetten en vervolgens op de oranje button Wijzigen om de wijzigingen op te slaan.

Registreer nu en ontdek de voordelen van Pay.

Regel direct al je online en in-store betalingen.
laptop
Default CTA icon Ontvang al binnen 15 minuten online en in-store betalingen via het Pay. platform.
Default CTA icon
Alle betaalinformatie op één platform: online, in-store en omnichannel.
Default CTA icon
Maximaal inzicht in je betaalverkeer via uitgebreide rapportages