Zoeken
Sluiten
08 mei 2024

Snel bestellen, de eerste nieuwe Feature van iDEAL2.0

Snel bestellen, de eerste nieuwe Feature van iDEAL2.0

Nu iDEAL 2.0 langzaam haar intrede doet, komen de eerste echte features beschikbaar. Na een korte pilot en goede adoptie in de markt is het nu mogelijk om iDEAL Snel Bestellen te gebruiken voor partijen met eigen integraties.

Er is veel over geschreven, van hogere kosten aan Currence (de eigenaar van iDEAL) tot het verplaatsen van de bankenkeuze bij de betaaloptie selectie naar een ‘Hosted Payment Page’. Iedereen heeft er een mening over. Maar vandaag kijken we het van de zonnige kant. De eerste echte feature (iDEAL Snel Bestellen) is live. Na een pilot met deonlinedrogist.nl via het Testlab van Rabobank is sinds vorige week deze manier van betalen voor iedereen te gebruiken. Banken welke actief zijn: Rabobank en ING, samen goed voor meer dan 70% van het marktaandeel. ABN AMRO is Runner-up en verwacht voor de zomer nog klaar te zijn om iDEAL Snel Bestellen te kunnen aanbieden. Hoe werkt het? Het is redelijk eenvoudig. Heeft de klant al een profiel, dan worden de gegevens na de betaling gestuurd naar de website. In plaats van het volledig moeten invoeren van alle gegevens op de shop, kun je dus nu bij de Checkout of een single productpagina je klant vliegensvlug converteren. Nog geen profiel, dan kan de klant deze eenmalig aanmaken en bevestigen via de bankieren APP.

Wat vind PAY? 

Kritisch als we zijn moeten we bekennen dat het wel heel lang heeft geduurd. Daarnaast is de kostenverhoging in aanloop naar deze eerste feature aanzienlijk. Een ander nadeel is dat je de verzendkosten niet dynamisch kunt berekenen. Nu kun je er bij iDEAL Snel Bestellen wel van uitgaan dat het wordt verzonden in Nederland, optimaal is het nog niet. Ook is deze feature enkel geschikt voor consumenten. Maar de resultaten die wij zien, zijn veelbelovend. Het verbaast ons hoeveel mensen reeds een iDEAL profiel hebben aangemaakt, en dat bijna alle gestarte betalingen worden afgerond. Daarnaast is het ook wel erg klantvriendelijk, je bestelt zonder checkout, waarbij soms ook nog een ander factuuradres moet worden opgegeven, postcodechecks falen en gedoe met ‘guest en accounts’ om in te loggen. Daarnaast is iDEAL nog altijd de goedkoopste betaaloptie, met de hoogste conversie en zijn de fraude- en chargebackrisico’s verwaarloosbaar. Dus wat ons betreft krijgt iDEAL Snel Bestellen een dikke voldoende.

iDEAL 2.0 Snel Bestellen 3

Ook iDEAL Snel Bestellen?

Wij noemen het bij Pay. geen snel bestellen maar: ‘Payment Based Checkout’, omdat naast iDEAL ook andere partijen werken aan een soortgelijke functionaliteit, die dan weer net even anders worden genoemd. Heb je een eigen integratie?

Bekijk de integratie via de API (Bèta) hier en email support@pay.nl om een integratieproject te starten. 

Neem contact op

Gebruik je een plugin of hosted solution? 

Helaas bieden niet alle plugins ons de mogelijkheid om deze manier van betalen mogelijk te maken. Traditionele plugins verwachten eerst een order, alvorens een payment te kunnen accepteren. We zullen in de komende maanden de plugins waarvoor dit wel mogelijk is, updaten met deze checkout-functionaliteit. Zorg ervoor dat in je Pay. account de juiste plugin is aangegeven bij je verkooplocatie, zodat we je kunnen e-mailen zodra iDEAL Snel Bestellen voor jou te gebruiken is.

Registreer nu en ontdek de voordelen van Pay.

Regel direct al je online en in-store betalingen.
laptop
Default CTA icon Ontvang al binnen 15 minuten online en in-store betalingen via het Pay. platform.
Default CTA icon
Alle betaalinformatie op één platform: online, in-store en omnichannel.
Default CTA icon
Maximaal inzicht in je betaalverkeer via uitgebreide rapportages