23 december 2022

Maestro en V PAY verdwijnen

Maestro en V PAY verdwijnen

In Nederland worden dit jaar de Visa Debit en Debit Mastercard gelanceerd. Banken zullen daardoor niet langer de betaalpassen van Maestro en V PAY uitgeven. 

Betaalkaarten blijven geldig tot 2027.

Alle betaalkaarten van Maestro en V PAY uitgegeven tot de zomer van 2023 blijven bruikbaar tot de geldigheidsdatum op de kaart (uiterlijk 2027). Kaarten die in de tussentijd vervangen of verlengd moeten worden, worden vervangen door de Debit Mastercard of Visa Debit. Consumenten hoeven dus zelf niets te doen.

Betaalautomaten in winkels accepteren nu soms alleen Maestro en V PAY. De pinautomaten die via Pay. zijn aangeschaft of gehuurd, worden automatisch voorzien van een update zodat deze de nieuwe debetkaarten kunnen accepteren. Ook de online check-out van Pay. zal automatisch worden aangepast. Vanzelfsprekend dient de eigenaar zelf eventuele logo’s op de website aan te passen.

 

Waarom verdwijnen Maestro en V PAY?

De reden voor de overgang is dat er met Maestro en V PAY passen niet online betaald kan worden en de kaarten in veel winkels buiten Europa niet te gebruiken zijn. Dit werd tot nu toe online opgelost door het gebruik van iDEAL. De Debit Mastercard en Visa Debit kunnen wel online en in winkels buiten Europa gebruikt worden. Buitenlandse klanten en Nederlandse klanten die bankieren bij buitenlandse banken, zoals Revolut of N26, kunnen na de overgang ook in Nederlandse winkels betalen. 

 

meastercard

Let op phishing.

Veranderingen als deze zorgen altijd voor extra activiteit bij oplichters. Let dus goed op als er om je gegevens wordt gevraagd. Dit doen banken niet en ook Pay. vraagt altijd om gegevens aan te passen binnen het Pay. platform, nooit per e-mail. Neem contact op met je eigen bank of de Pay. helpdesk als je twijfelt.

Registreer nu en ontdek de voordelen van Pay.

Regel direct al je online en in-store betalingen.
laptop
Default CTA icon Ontvang al binnen 15 minuten online en in-store betalingen via het Pay. platform.
Default CTA icon
Alle betaalinformatie op één platform: online, in-store en omnichannel.
Default CTA icon
Maximaal inzicht in je betaalverkeer via uitgebreide rapportages