03 januari 2019

Verbeterde naamgeving bij iDEAL betalingen

Verbeterde naamgeving bij iDEAL betalingen

Over de naamgeving op het bankafschrift bij een iDEAL betaling is al veel discussie geweest. Tot op heden werd er bij een normale iDEAL betaling via een Collecterende Payment Service Provider (CPSP) gekozen voor de volgende naamgeving: “Stichting Pay.nl inzake uw bedrijfsnaam”. Dit resulteerde op het bankafschrift in een betaling aan “Stichting Pay.nl”. De bedrijfsnaam werd, afhankelijk van de bank, voor of achter de omschrijving geplaatst.

Dit zorgt regelmatig voor onduidelijkheid en frustraties bij consumenten, banken en ondernemers. Vanaf deze update wijzigen wij de naamgeving op het afschrift naar “Uw bedrijfsnaam via PAY.nl”.

Thuiswinkel.org is blij met deze stap van PAY.nl. Voor retailer en consument is het belangrijk om duidelijk te zien waar welke aankoop gedaan is.

Op het bankafschrift zag dit er als volgt uit:

oude-naam

 

Wij prijzen de aanpak van PAY.nl van harte aan. Wij moedigen alle betaaldienstverleners aan om iDEAL-betalingen op transactie-afschriften voor consumenten zo helder en begrijpelijk mogelijk te maken.

De nieuwe weergave ziet er daarom als volgt uit:

nieuwe-naam

 

Taal van het betaalscherm

Indien de consument de betaling afrondt via een Engelstalig scherm, tonen wij “by PAY.nl” op het bankafschrift. In andere gevallen tonen wij “via PAY.nl”. Een kleine optimalisatie met grote impact op de vindbaarheid van uw betalingsverkeer.

 

Geregistreerde bedrijfs- of handelsnaam

Er worden enkel bedrijfs- of handelsnamen getoond welke geregistreerd zijn bij de Kamer van Koophandel, het KBO register (België) of een vergelijkbaar register in het land waar uw bedrijf is gevestigd. Indien u uw website URL op het afschrift van de consument wilt weergeven, dan dient u deze als handelsnaam te registreren.

LEES MEER OVER BEDRIJFS- EN HANDELSNAMEN

 

End2End iDEAL betalingen

Wilt u geen "via PAY.nl" op het afschrift van de klant weergeven, dan kunt u kiezen voor de niet collecterende oplossing: "End2End". Uw klant ziet in dit geval uw naam en rekeningnummer als "tegenrekening". U ontvangt de gelden direct op uw rekening. Dit resulteert echter wel in meer bijschrijvingen waarvoor uw bank u per bijschrijving kosten in rekening kan brengen.

LEES MEER OVER IDEAL END2END

 

Hoe gaat dat bij andere betaalmethoden?

Bancontact

Bij Bancontact wordt enkel de naam, de vestigingsplaats en het land van de ondernemer getoond. Zij plaatsen geen rekeningnummer of naam van de betaalinstelling op het afschrift.

Creditcards (Mastercard, VISA & American Express)

Bij een creditcard betaling tonen wij PAY.nl*uw bedrijfsnaam gevolgd door uw telefoonnummer of email adres voor support. Ook hierbij is geen ontvangersrekening zichtbaar.

PIN betalingen

Bij de PIN betalingen tonen wij PAY.nl*uw bedrijfsnaam en uw vestigingsplaats. Bij PIN betalingen is geen tegenrekening of betalingsomschrijving zichtbaar.

Wallet betalingen

Bij de meeste wallet betalingen, zoals PayPal, Alipay en WeChat Pay tonen wij enkel uw bedrijfsnaam met een betalingsomschrijving. Hier vermelden wij geen referentie naar PAY.nl erbij.