01 september 2021

Pay. trekt nieuwe CCO aan en biedt tevens als eerste Nederlandse Payment Service Provider merchant financiering aan

Pay. trekt nieuwe CCO aan en biedt tevens als eerste Nederlandse Payment Service Provider merchant financiering aan

Menne Mennes is per vandaag de nieuwe CCO van PAY. Zijn doel is om PAY. naar een volgende groeifase te brengen. Met de introductie van Menne laat PAY. ook weten als eerste Nederlandse Payment Service Provider Merchant Financiering aan te bieden aan merchants.

 

Met nieuwe CCO is PAY. klaar voor de volgende groeifase

Per september is Menne Mennes als Chief Commercial Officer van PAY. aangesteld om te zorgen dat PAY. klaar wordt gestoomd voor de volgende groeifase.

Wij zijn zeer verheugd dat Menne ons team komt versterken. Het aantrekken van een ervaren CCO komt op het juiste tijdstip in de evolutie van PAY. als meest innovatieve PSP.

Voor zijn aanstelling werkte Menne bij Ebury, een fintech bedrijf met focus op cross-border betalingen en handelsfinanciering, waar hij als Managing Director Ebury's Benelux double digit groei succesvol heeft geleid. Menne was onderdeel van het directieteam toen Ebury een unicorn status bereikte met een investering van Banco Santander. Voor Ebury was Menne werkzaam als strategie consultant bij McKinsey & Company. Bij PAY. zal hij verantwoordelijk zijn voor de go-to-market strategie en de gehele commercie.

Toen ik Menne leerde kennen dacht ik direct, dit is een match. Hoe hij strategisch over commercie denkt, komt naadloos overeen met mijn gedachte over techniek en innovatie: de ideale man om ons product nog verder de markt op te brengen.

Productinnovatie en merchants technisch ondersteunen staan centraal in de missie en cultuur van PAY. Met de introductie van Menne Mennes brengt PAY. ook naar buiten als eerste Nederlandse Payment Service Provider Merchant Financiering aan te bieden aan ondernemers in de vorm van merchantvoorschotten. Menne licht toe: ‘‘Wanneer ondernemers hun bedrijf willen kickstarten en extra groeikapitaal nodig hebben, kunnen ze bij PAY. terecht voor financiering.”

 

De voordelen van Merchant Financiering via PAY.

Dat ondernemen geld kost, is geen nieuws. Wanneer je een online onderneming start en de e-commerce markt betreedt, moet je investeren in nieuwe producten, marketingcampagnes, een businessmodel en andere oplossingen om te blijven groeien. ‘‘Met PAY. merchant financiering bieden we onze klanten snel en eenvoudig toegang tot zakelijke financiering om de eigen omzet te laten groeien,’’ vertelt Menne. Maar ook wanneer merchants de volgende (groei)stap willen nemen, dan kan Merchant Financiering helpen. Hiermee kunnen merchants snel en eenvoudig zakelijke financiering aanvragen om bijvoorbeeld hun website te updaten of om een tweede vestiging in te richten. ‘‘PAY. biedt merchants als eerste Nederlandse PSP zakelijke financiering aan op basis van hun betaalhistorie bij PAY. En in tegenstelling tot een bank, waar het aanvragen van financiering veel tijd in beslag neemt, is de aanvraag bij PAY. zo gedaan. Aflossen gebeurt via de omzet die bij PAY. binnenkomt’’ vult Menne aan.

 

merchant-financiering_icoon

 

Eén betaalprovider, één contract en één integratie voor alle online- en pinbetalingen

PAY. biedt merchants naast het verwerken van betalingen, extra oplossingen om er voor te zorgen dat haar klanten genoeg hebben aan één Payment Service Provider en niet met meerdere losse betaalproviders naast elkaar te hoeven werken. ‘‘Het efficiënt en effectief ontvangen van betalingen is voor merchants cruciaal. Veel Payment Service Providers bieden een one size fits all oplossing die vaak niet volledig aansluit aan de wensen en behoeften van de merchant. PAY. is wat dat betreft uniek en biedt merchants zo veel meer: een hogere conversie, het verwerken van online en offline betalingen met één integratie en een volledig inzicht in deze betalingen via uitgebreide management rapportages” aldus de nieuwe CCO.