Zoeken
Sluiten

Partnercase Booking Experts: offline transacties komen samen met online boekingen

Partnercase Booking Experts: offline transacties komen samen met online boekingen

Pay.’s partner van de maand september is Booking Experts, boekingsplatform voor vakantieparken, campings en verhuurorganisaties. Sinds begin 2021 regelt Pay. betalingen voor gebruikers van Booking Experts. Samen brengen Booking Experts en Pay. automatisering, overzicht en makkelijke omnichannel betalingen naar een markt die voorheen werd gekenmerkt door veel handwerk en het gebruik van veel verschillende systemen die niet altijd even goed met elkaar praatten. Zo neemt Booking Experts werk uit handen, en creëert het platform kostbare tijd die ondernemers kunnen besteden aan hun gasten. Wij spreken met Maureen Ilboga, CEO van Booking Experts, over het verhaal achter het succesvolle bedrijf en de samenwerking met Pay.  

Wat doet Booking Experts?  

Booking Experts, actief in veertien landen, zorgt voor een real-time koppeling tussen systemen van touroperators en hun gebruikers, zodat altijd de juiste beschikbaarheid en opties worden getoond aan consumenten. Booking Experts stelt daarnaast verschillende bouwstenen, ofwel apps, beschikbaar waarmee de koppeling kan worden uitgebreid, bijvoorbeeld met betaalproviders als Pay. Maar dat kan ook een app zijn voor kentekenherkenning bij het binnenrijden van het park, of een tool waarmee de schoonmaak en technische dienst wordt aangestuurd. Zo automatiseert een parkeigenaar alles rondom het park, en die automatisering wordt aangestuurd vanuit het reserveringssysteem van Booking Experts.  

Naast het aanbieden van een robuust alles-in-1 reserveringssysteem biedt Booking Experts ook verschillende marketing pakketten aan. Hiermee maken vakantieparken gemakkelijk een moderne website die geïntegreerd is met Booking Experts en gebruik kan maken van alle apps. Ook zetten ze in een oogwenk merkconsistente online marketing op middels Google Ads, Social Ads, SEO, website optimalisatie en Affiliate marketing. Het is dit holistische meedenken en werken dat van Booking Experts een onmisbare strategische partner voor vakantieparken maakt.  

Uniek aan Booking Experts is dat alles is opgeslagen in de cloud. Bovendien ontwikkelt het bedrijf al haar techniek in-house. Op deze manier implementeert het team razendsnel nieuwe functionaliteiten, en pakken ze ook snel door. De snelle communicatie binnen het bedrijf maakt dit ook mogelijk. Zo worden vragen die via de mail bij het succes team binnenkomen binnen 20 minuten beantwoord. Een chat zelfs binnen 1 minuut!  

 

Van websites bouwen tot alles-in-één reserveringssysteem

Booking Experts komt voort uit Expert Webdesign. Van oorsprong maakte Expert Webdesign websites, voor allerlei soorten bedrijven. Van autohandelaren tot makelaarskantoren. En ook voor vakantieparken. En vanuit die laatstgenoemde ervaringen is het idee van Booking Experts ontstaan. "Wij hadden een mooie website gebouwd waarop bezoekers zich oriënteerden voor hun verblijf. Maar waarna ze dan toch gingen bellen naar het park voor een reservering, of boekten via platforms als Booking.com. Of het bestaande systeem werkte niet goed, of de koppeling tussen systemen, bijvoorbeeld tussen de website van een park en het systeem van een touring operator werkte niet goed," zegt Maureen. "Dit zorgde voor de vakantieparken voor heel veel kostbaar handwerk en een eeuwige heen-en-weer van communicatie, en veel discussies met huiseigenaren. En dus dachten wij: wij gaan het zelf doen. Wij bouwen een reserveringssysteem waar bezoekers zelf makkelijk online kunnen boeken. Zo gaan ze niet naar een ander platform. Dit scheelt een vakantiepark veel geld omdat ze de commissie niet hoeven te betalen. Gasten hoeven niet meer te bellen waardoor de receptioniste weer tijd kreeg voor de gasten."

 

BookingExpperts edited

 

Pinnen en retourpinnen zijn onmisbaar in de hospitality-industrie 

In vakantieparken vinden veel (kleine) transacties plaats. Of het nou gaat om een broodje bij de snackbar, fietsenverhuur of het terugbetalen van de borg. En veel van deze transacties worden gedaan via pin, of retourpinnen in het geval van terugbetalingen voor de borg. En via Booking Experts en Pay. kunnen vakantieparken al deze ‘offline’ transacties nu ook samen laten komen met de transacties van online boekingen. Dit systeem vraagt veel minder handwerk, is dus minder foutgevoelig, en geeft parkeigenaren 24/7 real-time inzicht in alle transacties, online en in het vakantiepark zelf.  

 

Pinnen- en retourpinnen zijn essentieel voor vakantieparken, en Pay. biedt dit als enige betaalprovider via Booking Experts aan.

Veiligheid, vertrouwen en aantrekkelijke tarieven

Met al die transacties wordt er digitaal natuurlijk veel financiële en persoonlijke klantdata uitgewisseld. "Veiligheid is voor ons erg belangrijk. En wij vonden het belangrijk om integraties als deze zo lang mogelijk in eigen beheer te houden. Betaaldata is natuurlijk heel gevoelig. En daar hebben we het ook met Pay. over gehad. We hebben aangegeven dat het openzetten van onze betaalkoppelingen een belangrijke stap is. Er gaat namelijk aardig wat volume door onze systemen," zegt Maureen.  

"Maar Pay. heeft ons, met telkens korte lijntjes en steeds schakelen, het vertrouwen gegeven dat het goed werd aangepakt. Ze lieten echt zien dat zij het aankunnen. De communicatie was heel prettig. We hebben het uitgebreid gehad over het technische gedeelte, en dat is heel goed gegaan. En daarnaast biedt Pay. erg aantrekkelijke tarieven vergeleken met andere betaalproviders."

 

Pay — Afbeelding 3@2x

 

Praktijkcase: Bungalowpark Campanula 

Na het draaien van een succesvolle pilot is Campanula vanaf 1 maart 2022 live met Booking Experts en Pay. Niels Verduin van Campanula zegt het volgende: "We zijn zeer tevreden met de koppeling tussen Pay. en Booking Experts. De koppeling was voor ons een voorwaarde om over te stappen naar Booking Experts vanaf een ander reserveringsprogramma, aangezien we Pay. al gebruikten voor de fietsverhuur. Voor de fietsverhuur hebben we namelijk de retourpin functionaliteit nodig."

Het voornaamste voordeel van de samenwerking tussen Booking Experts en Pay. is dus ook het retourpinnen en de tijdsbesparing van het verwerken van de betalingen in Booking Experts. Pay. plaatst alle betalingen namelijk in Booking Experts. Dit is extra aantrekkelijk omdat de tarieven van Pay. laag zijn.

Hoe ziet de toekomst eruit voor Booking Experts?  

Op dit moment focust het bedrijf zich voornamelijk op de uitbreiding naar het buitenland. Maureen: "Onze aandacht gaat dan voornamelijk naar het nóg schaalbaarder maken van ons product en de juiste partijen zoeken die dat met ons kunnen doen, en Pay. heeft al aangeven daar graag in te willen meedenken."

Benieuwd hoe Booking Experts en Pay. alle reserveringen én betalingen in je vakantiepark makkelijker regelen? Laat het ons weten via sales@pay.nl 

Registreer nu en ontdek de voordelen van Pay.

Regel direct al je online en in-store betalingen.
laptop
Default CTA icon Ontvang al binnen 15 minuten online en in-store betalingen via het Pay. platform.
Default CTA icon
Alle betaalinformatie op één platform: online, in-store en omnichannel.
Default CTA icon
Maximaal inzicht in je betaalverkeer via uitgebreide rapportages