Partnercase Tajriba: een kassasysteem gekoppeld aan de pinterminals van Pay.

Partnercase Tajriba: een kassasysteem gekoppeld aan de pinterminals van Pay.

Tajriba is een creatief softwarebedrijf uit Almelo dat de beleving tussen mensen en digitale oplossingen verbetert. Dit doet het bedrijf door hands-on communicatie, kennis van zaken en nuchterheid. Oprichter Stefan Dijkstra vult aan: ''Tajriba is opgericht in 2010 omdat mijn hobby steeds meer een fulltime baan werd. De kassa applicatie is vanuit de behoefte van een van onze klanten met PrestaShop ontstaan. Onze software is een integratie tussen een webshop en fysieke winkel. Met Tajriba bieden wij voor PrestaShop gebruikers een mooie en eenvoudige point of sale oplossing.''

 

logo_Tajriba

 

Een PrestaShop webshop van A tot Z

Al ruim 11 jaar is Tajriba gespecialiseerd in het ontwerpen van PrestaShop webshops en webapplicaties met een uniek ontwerp en stabiele techniek. Het softwarebedrijf levert kassa software voor een gunstig bedrag en koppelt de Tajriba kassa aan de PrestaShop webshop via een API en database. ''Daarnaast helpen wij met name MKB’ers die een fysieke winkel hebben of die op bepaalde beurzen, markten of evenementen staan'' vertelt Stefan.

Wat volgens Stefan vooral niet mag ontbreken in dit rijtje - én wat het bedrijf onderscheidt van haar concurrenten - is dat klanten die een PrestaShop webshop met kassaysteem van Tajriba gebruiken én een fysieke winkel hebben ook pinbetalingen kunnen aanbieden dankzij de pinterminals van Pay. Stefan: ''De Tajriba kassa stuurt het bedrag van de kassa transactie door naar de API van de pinterminal van Pay. Dit werkt echt goed samen en zo gaan betalingen via pin en met creditcards gemakkelijk en veilig.''

 

Tajriba

Met Pay. is een pinkoppeling zo gepiept

Vormgeving en functionaliteit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij Tajriba spreken designers en developers dezelfde taal en vertalen ze complexe vraagstukken naar functionele webshops, websites, platformen en webapplicaties op maat. Om het kassasysteem van Tajriba naar een hoger niveau te tillen, ging het innovatieve softwarebedrijf op zoek naar een Payment Service Provider waar ze hun kassasysteem aan pinterminals konden koppelen. ''We zochten naar innovatieve oplossingen voor deze koppeling zoals het automatisch tonen van bedragen op de pinautomaat in plaats van dat ze handmatig ingetoetst moeten worden. Zo kwamen we bij Pay. terecht'' vertelt Stefan.

Sinds Tajriba haar kassasysteem heeft gekoppeld aan de pinterminals van Pay. zijn ook klanten erg te spreken over de samenwerking. Stefan: ''Klanten kunnen erop vertrouwen dat betalingen snel worden gefaciliteerd en dat de automatisch ingevulde pinbedragen kloppen.'' Naast dat Tajriba een pinkoppeling met Pay. heeft, kunnen klanten van Tajriba ook retourpinnen in fysieke winkels via Pay.

Toen we gingen samenwerken, was het aansluiten van de pinterminals van Pay. op PrestaShop via het kassasysteem van Tajriba zo geregeld. Daarnaast is de techniek heel stabiel en werkt alles naar behoren en snel. Zowel wij als onze klanten zijn hier erg tevreden over!

Het belang van de fysieke ervaring

We leven in een wereld die steeds meer digitaliseert, ook op het gebied van betalingen. Toch zullen innovatieve online betaalmogelijkheden niet in elke situatie de strijd met fysieke betaaloplossingen winnen. Stefan knikt instemmend: ''Supermarkten of speciaalzaken maken nog steeds gebruik van fysieke kassa’s. In dit soort winkels moet je het product ‘gevoeld’ of ‘gezien’ hebben. Bij Tajriba geloven we daar ook sterk in en daarom blijven we ons kassasysteem doorontwikkelen. Er is echt veel mogelijk.'' En daar heeft Stefan gelijk in, want de toekomst van kassasystemen heeft nog meer in petto. Ontwikkelaars gaan steeds meer gebruik maken van verder gedigitaliseerde functionaliteiten waarbij kassa’s en kassasystemen dataprofielen opslaan en bijhouden. Stefan legt uit: ''Dit is een functionaliteit die wij al aanbieden bij Tajriba. Wanneer een klant dezelfde winkel bezoekt en een aankoop doet, wordt zijn aankoop gematcht aan zijn account dat de aankoophistorie van de klant toont. In combinatie met snelheid en gebruiksvriendelijkheid gaat dit steeds belangrijker worden in de toekomst.''

Pay. is een partij die lekker nuchter is. Ze hebben een no-nonsense mentaliteit en springen direct bij waar nodig. Bij Tajriba zijn we daar erg blij mee.