Zoeken
Sluiten

Partnercase ClubCollect: verenigingen kunnen nu 2 keer zo snel contributie innen

Partnercase ClubCollect: verenigingen kunnen nu 2 keer zo snel contributie innen

Het financieel beheer van verenigingen kan een hele klus zijn. Gelukkig zijn er innovatieve oplossingen die dit veel makkelijker maken. ClubCollect, een klant van Pay. en partner van de maand, is zo'n oplossing. Al bijna 10 jaar automatiseert ClubCollect allerlei financiële verenigingszaken als ledenadministratie, contributie innen, ticketverkoop en facturatie van sponsoren met behulp van hun inkomstenbeheer-software. En dankzij de samenwerking met Pay. biedt ClubCollect nu een breed aanbod van populaire en veilige online betalingen en betaalmethoden aan de leden van verenigingen. 

 

ClubCollect in het kort.

• Sector: SaaS / FinTech
• Opgericht in: 2013
• Aantal medewerkers: 15
• Aangeboden betaalmethoden: 7
• Aantallen transacties/omzet: 1.1M+ transacties / €100M+ in 2022
• Actieve markten: 20+
• Aantal klanten: 1.700 / 4.100 actieve gebruikers en 1M+ leden

nl-dashboard (1)

Verenigingen kampen met complexe financiële processen.

Financieel beheer van verenigingen is uitdagend. Verenigingen hebben vaak diverse inkomstenbronnen, moeten verantwoording afleggen en hebben te maken met wettelijke voorschriften en complexe uitgaven. Deze zaken vereisen specifieke kennis, terwijl het werk vaak handmatig wordt gedaan door vrijwilligers die niet altijd over de nodige boekhoudkundige en financiële vaardigheden beschikken. Dit kan leiden tot een inefficiënte financiële administratie, vertragingen in betalingen, onvoldoende overzicht voor bestuursleden en een onvolledige rapportage naar leden en andere betrokkenen.  

Dat kan beter, dacht ClubCollect. “De werklast om een vereniging draaiende te houden wordt met minder vrijwilligers en meer leden steeds groter. En in dat gat zijn we als ClubCollect eigenlijk gesprongen. We zijn heel klein begonnen, met een heel wezenlijk systeem. Dat hebben we een paar gebruikers weggezet. En dat is eigenlijk door de jaren heen steeds meer gegroeid”, zegt Glenn Sijm, Sales & Marketing Lead bij ClubCollect. 

 

ClubCollect biedt de alles-in-één oplossing voor zorgeloos leden- en inkomstenbeheer.

ClubCollect biedt verenigingen de alles-in-één oplossing voor het stroomlijnen en automatiseren van financiële processen en betalingen. Zo maakt de digitale facturatie van ClubCollect en Pay. het mogelijk om automatische en snelle facturen en betalingsherinneringen te verzenden naar leden, waardoor contributie tot wel twee keer zo snel wordt geïnd. 

Contributie wordt sneller betaald, omdat leden van een vereniging hun financiële verplichtingen kunnen nakomen op een manier die bij hun budget past. Hiernaast biedt Pay. de mogelijkheid om contributie te innen via SEPA Direct Debit (ofwel automatische incasso), en dat deze qua datum flexibel zijn in te stellen. BIjvoorbeeld op een dag waarop een lid salaris ontvangt. “Deze functionaliteit is uniek voor Pay. En onze klanten en hun leden hebben daar ontzettend veel baat bij”, zegt Philip Poots, CTO van ClubCollect. 

Daarnaast biedt ClubCollect de mogelijkheid om betalingsregelingen te treffen. Dankzij de uitgebreide rapportage en analyse van financiële gegevens, biedt ClubCollect bestuursleden ook een beter inzicht in de financiële situatie van de vereniging en kunnen ze makkelijker rapporteren over financiële zaken.

Doordat alles via ClubCollect en Pay. in één systeem zit, creëert dit overzicht en continuïteit binnen de vereniging. Glenn legt uit: ‘In een vereniging bepaalt iedereen zelf hoe ze hun taken uitvoeren. Dit zorgt vaak voor eilandjes, zelfs binnen het bestuur. Stel dat er iemand weggaat - dan heb je daar als vereniging best wel last van. ClubCollect lost dat probleem op: één systeem, één leverancier - voor alles. Zo waarborgen we de continuïteit.”  

 

nl-ticket-check-in

 

Bestuursleden focussen zich dankzij ClubCollect en Pay. weer op wat er echt toe doet: de vereniging. 

“ClubCollect neemt de financiële taken voor verenigingen en clubs uit handen. Want we vinden dat elke vereniging of club zich moet kunnen focussen op wat er echt toe doet: hun leden en de activiteiten die ze organiseren", zegt Glenn. Samen zorgen ClubCollect en Pay. voor tevreden bestuursleden en leden, een stabiele cashflow en een verbeterde financiële gezondheid - onmisbare voorwaarden voor succes.

De voordelen van ClubCollect en Pay. voor verenigingen:

Tijdbesparing: Bestuursleden besparen dankzij ClubCollect en Pay. aanzienlijk veel tijd op administratieve taken, waardoor ze zich kunnen concentreren op andere belangrijke aspecten van de vereniging.
Verhoogde tevredenheid: De interfaces van ClubCollect, Pay. Admin en de transparantie van beide platforms zijn gebruiksvriendelijker. 
Betere cashflow: Een breed aanbod betaalmethoden, snelle betalingen en mogelijkheden tot betalingsregelingen hebben gezorgd voor een stabielere cashflow en financiële gezondheid van de verenigingen.

 

Samen gericht op de beste oplossingen voor onze klanten.

"We waren al een tijdje op zoek naar een betrouwbare Payment Service Provider om ons betalingsproces te verbeteren. En zo kwamen we bij Pay. uit. De integratie met Pay. is vlekkeloos verlopen en onze klanten zijn erg blij met het brede scala aan populaire en veilige betaalmethoden die we dankzij Pay. kunnen aanbieden", zegt Philip Poots, CTO van ClubCollect. 

Pay. is een geweldige partner voor ons omdat ze uitstekende klantenservice bieden en net als wij, gericht zijn op het vinden van de beste oplossingen voor onze klanten. We zijn blij om onze klanten en hun leden een nog betere betaalervaringen te bieden.

Klantcase: Hengelsportvereniging Groot Rotterdam.

Hengelsportvereniging Groot Rotterdam bestaat inmiddels uit ruim 21.500 leden en zo’n 15.500 hectare viswater. Het is daarmee de grootste vereniging, aangesloten bij Sportvisserij Nederland, van Nederland. Ze regelen hun financiële ledenzaken, zoals het innen van contributie, via ClubCollect. En dankzij de koppeling met Pay. kunnen de leden nu ook via Apple Pay betalen. ‘Met de introductie van Apple Pay als betaalmogelijkheid zijn we ontzettend blij dat we onze leden nog meer gemak kunnen bieden. Ze betalen eenvoudig en snel met hun iPhone of Apple Watch. Dit past perfect bij onze visie om onze leden de beste sportervaring te bieden. En te zorgen dat ze zich volledig kunnen richten op hun passie voor de hengelsport’, zegt Wim Kruining, penningmeester van Hengelsportvereniging Groot Rotterdam.

 

nl-ticket-scan

 

De toekomst lonkt voor ClubCollect.

ClubCollect heeft inmiddels een sterke positie in de Nederlandse markt, maar het bedrijf kijkt ook naar de mogelijkheden om nieuwe markten te betreden. Glenn van ClubCollect geeft aan dat het bedrijf organisch al wordt gevonden in landen waar ze eigenlijk nog niets doen. "We bedienen die markten wel, maar dat is meer reactief. In de landen direct om ons heen zijn we ook al echt actief in, zoals België", aldus Glenn. Om deze groei te ondersteunen, kan de samenwerking met Pay. van grote waarde zijn. Door het brede aanbod van populaire internationale betaalmethoden van Pay. en de kennis per lokale markt, kan ClubCollect zich in nieuwe markten snel aanpassen aan de lokale betaalvoorkeuren. 

Ben je op zoek naar een betrouwbare en efficiënte oplossing om het financieel beheer van je vereniging te optimaliseren? Laat de ingewikkelde administratieve processen achter je en maak plaats voor een slimmer, sneller en welvarender financieel beheer met ClubCollect en Pay. Neem nu contact met ons op via support@pay.nl

Registreer nu en ontdek de voordelen van Pay.

Regel direct al je online en in-store betalingen.
laptop
Default CTA icon Ontvang al binnen 15 minuten online en in-store betalingen via het Pay. platform.
Default CTA icon
Alle betaalinformatie op één platform: online, in-store en omnichannel.
Default CTA icon
Maximaal inzicht in je betaalverkeer via uitgebreide rapportages