Klantcase Webshop-outlet.nl: ongekend veel mogelijkheden op het gebied van betalingen

Klantcase Webshop-outlet.nl: ongekend veel mogelijkheden op het gebied van betalingen

Wat begon met een idee in een zolderkamer is uitgegroeid tot een succesvolle onderneming die zowel online als offline producten verkoopt. "Dat is het verhaal van Webshop-outlet.nl in een notendop," lacht Christian Hijlkema, eigenaar van Webshop-outlet.nl. "En een paar jaar later hebben we een kantoorpand en aansluitende loods gekocht met een oppervlakte van 450 m2. Ook zijn de webshops www.schilderenopnummers.com en www.goedkope-airco.com erbij gekomen en gaan we binnenkort www.douchegordijntje.nl lanceren."

webshop-outlet_logo-1

 

Aanbiedingen tegen outlet prijzen

Webshop-outlet.nl is gevestigd in Joure en wordt gerund door een energiek en hecht team. Omdat de webshop veel producten direct inkoopt bij de fabrikant concurreert ze met de goedkoopste webshops van Nederland en België. Iedere week wordt de webshop aangevuld met nieuwe aanbiedingen tegen outlet prijzen. Vaak zijn dit producten die functioneel en divers zijn en een brede doelgroep aanspreken zoals badkamer -of tuinartikelen. Maar niet alleen de prijs speelt een sleutelrol bij Webshop-outlet.nl. Christian vult aan: "Wij besteden ontzettend veel aandacht aan onze klantenservice, daar blinken we ook in uit. We helpen de klant snel en zo goed mogelijk. Dat is ook terug te zien in onze klantbeoordeling."

 

webshop-outlet_image01

 

Een soepele samenwerking

Voordat Webshop-outlet.nl uitgroeide tot een gevestigde onderneming, importeerde Christian producten uit het oosten die hij in zogenoemde ‘kastenwinkels’ verkocht. Dit zijn winkels waar je een kast kunt huren en producten kunt verkopen. De offline verkoop liep zo goed dat het tijd werd om de eerste webshop te lanceren. "Dankzij deze groei moesten we behalve naar de logistieke kant van het verhaal ook kijken naar de betalingen die de webshop binnenstroomden. Het was tijd om op zoek te gaan naar een Payment Service Provider," aldus Christian. Webshop-outlet.nl heeft in het verleden gebruik gemaakt van meerdere payment systemen. "Maar Pay. is de partij waar we naar op zoek waren," vertelt Christian. "We matchten niet zo goed met andere Payment Service Providers en dat lag niet alleen aan de prijs per transactie. Pay. biedt een koppeling aan met WooCommerce en deze koppeling werkt perfect."

 

Naadloze betalingen, conversieverhogende features én meer

Als betaalpartner van Webshop-outlet.nl, www.schilderenopnummers.com en www.goedkope-airco.com, faciliteert het betaalsysteem van Pay. snelle, veilige en soepele betalingen. Maar er zijn meer voordelen die Christian ervaart nadat hij zijn drie webshops bij Pay. heeft ondergebracht. "Als ik zou moeten opnoemen wat er allemaal mogelijk is .. ongekend veel en ik heb het dan niet alleen over de verschillende (inter)nationale betaalmethoden," vertelt hij enthousiast. "Dankzij Pay. kunnen we met de second chance e-mail winkelmand verlaters toch over de aankoopstreep trekken door ze na hun onvoltooide aankoop automatisch een e-mail te sturen. Dat scheelt ons op jaarbasis ontzettend veel omzet." Behalve deze conversieverhogende feature is er meer: Christian maakt ook gebruik van de Pay. app die direct inzicht geeft in alle orders die via de webshops binnenkomen. Hij vult aan: "En wil je nog meer webshops aansluiten zoals wij straks gaan doen met www.douchegordijntje.nl? Bij Pay. is dat zó gepiept."

De communicatie met Pay. is minimaal. De meeste ondernemers zouden zeggen 'Wat is dáár goed aan?' Maar in dit contact is dat goed. Het zou juist slecht nieuws zijn als wij aan de lopende band problemen zouden ervaren met de webshops die aangesloten zijn bij Pay. Alles is overzichtelijk, het Admin Panel is eenvoudig. Daarom ben ik zo blij met deze samenwerking.

Strategisch inspelen in e-commerce

Ondanks dat er meerdere webshops zijn aangesloten bij Pay. en er nog een te lanceren webshop op de planning staat, zit eigenaar Christian niet stil. Het succesvolle concept van Webshop-outlet.nl in combinatie met de andere webshops smaakt naar meer. "We willen meer automatiseren en nog beter worden in wat we doen," vertelt hij. "Maar aan de andere kant is het beter om niet al te ver vooruit te plannen, de wereld van webshops en e-commerce verandert zo snel."

Met deze nuchtere kijk op het e-commerce landschap heeft Christian wel zijn ideeën over eventuele veranderingen in de nabije toekomst. Webshop-outlet.nl genereert de meeste omzet en blijft hiermee de belangrijkste inkomstenbron. Toch geeft Christian aan dat hij ook kansen ziet in de verkoop van producten via andere platforms: "Ik denk dat platforms zoals Bol.com en Amazon nog belangrijker worden en dat kleinere webshops het hierdoor lastiger krijgen. Hetzelfde zie je gebeuren in de winkelstraten, ze worden steeds leger. Het is belangrijk om hier stil bij te staan en om er strategisch op in te spelen. Daarom verkopen ook wij producten van Webshop-outlet.nl via andere platformen."