Klantcase Tuinmeubelshop: hoge orderwaardes & gespreid betalen met SprayPay en Pay.

Klantcase Tuinmeubelshop: hoge orderwaardes & gespreid betalen met SprayPay en Pay.

Hippe loungesets, tuinstoelen, tuintafels en de laatste trends om je terras in te richten, vind je bij familiebedrijf Tuinmeubelshop. Met de tuinmeubelzaak brengen Jan, Ria, Kees en Gerrit van der Garde 65 jaar ervaring met zich mee in de tuinmeubelbranche.

Brand logo tuinmeubelshop-1

In 2009 opende Tuinmeubelshop de eerste megastore in Veenendaal. Met de fysieke winkel en een showroom van 3000 m2 is Tuinmeubelshop uitgegroeid tot één van de grootste aanbieders van tuinmeubelen. Sindsdien heeft de onderneming zich alsmaar verder ontwikkeld wat de verdere groei in een nog hogere versnelling heeft gezet. Vanaf 2011 zijn er in totaal 11 megastores geopend in steden zoals Den Bosch, Utrecht en Zaanstad waar klanten eindeloos tuininspiratie kunnen opdoen.

 

Dankzij Tuinmeubelshop geniet je volop van het buitenleven

Tuinmeubelshop is specialist in goede kwaliteit tuinmeubelen, maar je vindt er ook losse tuinartikelen waar klanten een eigen tuinset mee kunnen samenstellen. "Het maakt niet uit of je tuin groot of klein is. Met deze tuinmeubelen zijn veel leuke combinaties te creëren die seriematig kunnen worden uitgebreid," vult Gerrit van der Garde, marketing manager bij Tuinmeubelshop, aan.

Met meer dan 1000 artikelen is het assortiment van de tuinmeubelzaak breed. Daarnaast kent Tuinmeubelshop ook een erg divers prijzenaanbod. Klanten kunnen er terecht voor zowel gunstig geprijsde als exclusieve tuinmeubelen en tuinartikelen. Gerrit: "Wat ons ook onderscheidt, is dat wij elk jaar een vernieuwde en eigentijdse collectie tuinmeubelen lanceren. En dankzij onze megastores wordt er groot ingekocht. Deze collectie slaat erg goed aan bij onze klanten, ook vanwege de exclusiviteit!"

Hoge orderwaardes & gespreid betalen met SprayPay

Met een eigen webshop en een totaal van 11 megastores is er voor klanten genoeg te kiezen. Dat geldt ook voor de prijs-kwaliteitverhouding van de producten. Voor Tuinmeubelshop vormen beide kanalen een belangrijke inkomstenbron. Gerrit vertelt: "Met onze webshop presenteren wij onze collectie. Naast dat er online goed verkocht wordt, vormen onze megastores een mooie etalage van de producten en het merkenaanbod. Voor geïnteresseerde klanten is het dan ook essentieel om een bezoek te brengen aan een van onze fysieke winkels."

 

paynl-werkt-samen-met-spraypay
 

Bij Tuinmeubelshop heeft zo een aankoop vaak geen lage orderwaarde. Daarom was het voor de tuinmeubelzaak van belang om samen te werken met een online betaalprovider die betalingen met hoge orderwaardes snel, frictieloos en veilig faciliteert. "Dat klopt! Wij werkten eerst met een andere partij, maar dit werkte niet naar behoren," zegt Gerrit. "Bij Tuinmeubelshop is het gemiddelde orderbedrag vrij hoog en daarom hadden wij veel behoefte aan een betaalpartner die SprayPay gespreid betalen aanbiedt."

Naast het online aanbieden van gespreid betalen, wilt Tuinmeubelshop de betaalmethode ook offline aanbieden: "Op deze manier verwerken wij SprayPay perfect in onze omnichannel strategie. Deze betaalmethode is namelijk erg klantvriendelijk. Als de order in ons systeem wordt ingevoerd, krijgt de klant direct een e-mail waarin de betaling kan worden afgerond. Hierna wordt de order automatisch doorgezet. Als de order niet voltooid kan worden, dan krijgt de klant via Pay. de mogelijkheid om de betaling op een andere manier te voldoen. Ik vind dat echt ideaal."

Klanten kiezen in onze fysieke winkels vaak voor 'pinnen bij levering' en daarbij is SprayPay een mooie toevoeging aan ons huidige betaalaanbod. Naast pinnen bij levering is iDEAL een veelgebruikte betaalmethode. Voor onze Belgische klanten is Bancontact erg populair terwijl in Duitsland juist Giropay en PayPal het meest worden gebruikt voor het afronden van een aankoop.

De overstap naar Pay.

Met de overstap naar Pay. kon Tuinmeubelshop direct aan de slag met het aanbieden van SprayPay als betaalmethode. Gerrit: "En doordat beide partijen perfect samenwerken, was alles vooraf erg goed geregeld." Op de vraag hoe Tuinmeubelshop met de hulp van Pay. de overstap heeft ervaren, vertelt Gerrit: "De Magento 2 koppeling was snel en makkelijk geïntegreerd met onze webshop. Daarnaast was de overstap van de ene naar de andere online betaalprovider ook zó gepiept. Pay. kent korte lijnen, communiceert snel en heeft een duidelijk productenaanbod. Ook waarderen wij de proactieve houding en dat er volop wordt meegedacht over mogelijkheden die voor Tuinmeubelshop waardevol kunnen zijn."

 

magentologo

 

 

Bekijken, proefzitten, kopen

De e-commerce groei blijft doorzetten, ook in 2020 waar het coronavirus de boventoon voert. Hierdoor is online winkelen meer dan ooit verstrengeld geraakt met het dagelijks leven. Ook Gerrit ziet deze trend: "Online zien wij steeds meer groei en daarom willen wij ons nog meer focussen op onze eigen merklijnen. En natuurlijk willen wij onze klanten blij maken én blij houden met onze combineerbare tuinsets en ander Tuinmeubelshop meubilair."

 

TUINMEUBELSHOP-image01-1

 

Naast de focus op online geeft Tuinmeubelshop in deze tijd ook de nodige aandacht aan de fysieke winkels. "Afgelopen jaar was men door corona erg gericht op het (opnieuw) inrichten van de eigen woon- en leefomgeving," zegt Gerrit. "Bij Tuinmeubelshop verwachten wij dat dit alleen maar zal toenemen. Onze klanten vinden het namelijk nog steeds fijn om de tuinmeubelen te bekijken of uit te testen. En daarom staan onze tuinspecialisten - mét de continue en correcte inachtneming van de coronaregels - ook in deze tijd klaar om klanten te voorzien van inspiratie, tips en adviezen."

 

Registreer nu en ontdek de voordelen van Pay.

Regel direct al je online en in-store betalingen.
laptop
Default CTA icon Ontvang al binnen 15 minuten online en in-store betalingen via het Pay. platform.
Default CTA icon
Alle betaalinformatie op één platform: online, in-store en omnichannel.
Default CTA icon
Maximaal inzicht in je betaalverkeer via uitgebreide rapportages