Zoeken
Sluiten

Partnercase H1 Webdevelopment: op maat gemaakte oplossing voor B2C en B2B webshops

Partnercase H1 Webdevelopment: op maat gemaakte oplossing voor B2C en B2B webshops

Partnercase H1 Webdevelopment: “E-commerce bedrijven kiezen een Payment Service Provider op basis van kosten en omnichannel strategie”

Al zestien jaar helpt H1 Webdevelopment verschillende bedrijven met het bereiken van online succes via het opzetten van hun e-commerce kanalen. Inmiddels telt het bedrijf 35 werknemers. En het bedrijf groeit door: in 2020 fuseerde H1 Webdevelopment met het succesvolle Supportdesk. We spreken Michel Willems, medeoprichter, over waar H1 Webdevelopment nu staat, en wat de plannen voor de toekomst zijn.

Kennis over zowel klein als complex e-commerce

H1 ontwerpt, bouwt, migreert, optimaliseert en onderhoudt webshops. Daarnaast implementeren ze ook Pim systemen. Hiervoor gebruikt het bedrijf open source platformen als Shopware, Magento en Pimcore. En daarnaast helpt H1 hun klanten ook met online marketing. Het diverse portfolio van het bedrijf bestaat in totaal uit zo’n 300 klanten in Nederland en België. Klant zijn bijvoorbeeld Mercedes Benz, retailbedrijven zoals Pauw en Duijvestein Winterstore. Of snel groeiende merken als Wooof en Fresh n Rebel. Sommigen zetten 1.6 miljoen euro per week om, anderen maar een paar transacties per maand.

Kenmerkend voor H1 is dat het bedrijf zich verder heeft weten te specialiseren dan het ‘gewone’ bouwen en onderhouden:

We merken dat we vooral heel goed zijn in het bouwen van complexe B2B shops met enorme productdatabases, klantspecifieke prijzen en ingewikkelde ERP-koppelingen. Denk bijvoorbeeld aan shops van Bostaen Technotape.

Klanten van H1 kiezen voor Pay. vanwege de beste prijs en mix tussen on- en offline betaalmethoden

Als e-commerce bouwer krijgt H1 ook te maken met het regelen van de online betaalprocessen voor hun klanten. En vaak valt de keuze dan op Pay. “We kijken samen met de klant wat voor hen de geschiktste PSP is. En Pay. biedt de beste tarieven. Maar de mix tussen online en in-store betaaloplossingen onderscheidt Pay. ook wel echt van andere PSP’s”, zegt Michel.

Hij vervolgt: “Wij hebben ons over het algemeen gericht op online oplossingen. Maar enkele van onze klanten doen ook in-store goede zaken, in winkels of bijvoorbeeld  cash & carry. Omdat Pay. ook pinbetalingen aanbiedt, kunnen we onze klanten ook met in-store betalingen helpen”.

H1xPay 

Een loyaal team en hechte klantrelaties

Het team van H1 is een van de belangrijkste onderscheidende factoren van het bedrijf, volgens Michel.“Ik ben erg trots op ons team. Naast nieuwe aanwas, hebben we collega’s die al zestien jaar bij ons in dienst zijn. We horen om ons heen dat voor veel bureaus de arbeidsmarkt ‘turbulent’ is, maar voor ons geldt dat minder. En die lange relaties hebben we ook met klanten. Sommige klanten zijn dat al vanaf ons eerste begin”.

 

Turbulente e-commerce jaren met verliezers, en winnaars

De laatste jaren waren voor e-commerce vrij turbulent. En dit hebben de klanten van H1 dan ook gemerkt. Sommige e-commerce ondernemingen belandden door de corona-, en nu de energiecrisis in zwaar weer. Anderen plukten juist de vruchten en zijn meer dan verdubbeld. Michel zegt hierover het volgende: “Gekke gebeurtenissen zoals hoge gasprijzen hebben ervoor gezorgd dat een klant als Kachelmaterialenshop dit jaar wel 400% zo groot is. Zij hadden een partner nodig die ze kon helpen die grote groei succesvol door te maken en zijn daarom naar ons overgestapt”.

 

De toekomst van H1: één met e-commerce vernieuwing

De e-commerce markt is enorm geprofessionaliseerd. Lang niet alle webagencies houden alle ontwikkelingen nog bij. Als online bureau moet je verstand hebben van e-commerce over de hele breedte van de industrie. Van performance, koppelingen, headless, marketing automation, UX design, personalisatie en A.I. tot composable commerce, en nog veel meer. “Wij zijn superblij dat we dat soort coole techniek en vernieuwingen ook bereikbaar kunnen maken voor het ambitieuze MKB”, zegt Michel.

 

h1 

 

Heb jij een (complexe) webshop en wil je starten met het aanbieden van omnichannel betalingen aan je (B2B) klanten? Kies dan voor H1 Webdevelopment en Pay als je Payment Service Provider. Neem hier contact met ons op.

Registreer nu en ontdek de voordelen van Pay.

Regel direct al je online en in-store betalingen.
laptop
Default CTA icon Ontvang al binnen 15 minuten online en in-store betalingen via het Pay. platform.
Default CTA icon
Alle betaalinformatie op één platform: online, in-store en omnichannel.
Default CTA icon
Maximaal inzicht in je betaalverkeer via uitgebreide rapportages