Nieuws

Wijzigingen voor paysafecard transacties vanwege AMLD5

De veiligheid van online betalingen

Het online betaalverkeer wordt onderworpen aan strengere richtlijnen die betrekking hebben op anti-witwas en anti-terrorismefinanciering. Hierin speelt de Anti-Money Laundering Directive 5 (AMLD5) een cruciale rol. Met AMLD5 wordt de vijfde anti-witwasrichtlijn geïmplementeerd. In januari 2020 loopt de overgangsperiode voor het invoeren van deze richtlijn af en moet aan de belangrijkste verplichtingen worden voldaan.

De nieuwe AMLD5 richtlijn heeft gevolgen voor anonieme betalingen met prepaid producten en daarmee ook voor onze betaalmethode paysafecard. In de toekomst zijn anonieme betalingen vanaf € 50,- per transactie met paysafecard niet meer mogelijk in de EU.

image
image

Introductie paysafecard

In 2000 werd paysafecard succesvol geïntroduceerd als een simpele, veilige en anonieme manier om online te betalen. Een aantal jaar geleden werd het my paysafecard-account in het leven geroepen, zodat de gebruiker makkelijk zijn paysafecard tegoeden kan beheren, inzien en gebruiken. Daarbij worden transacties met paysafecard altijd in een veilige online betaalomgeving uitgevoerd.

Veiligheid en kostenbeheersing

Het loslaten van de anonieme transacties boven de € 50,- zal volgens paysafecard geen nadelig effect hebben op de conversie. Uit analyses blijkt dat het beheersen van de uitgaven en de online veiligheid een belangrijkere rol spelen voor gebruikers van paysafecard dan anoniem blijven. Bovendien is er voor de acceptanten van de paysafecard geen technische aanpassing nodig.

Vervolgstappen

Om alvast praktische ervaring op te doen met de gevolgen van de AMLD5 richtlijn en om de omslag in januari 2020 zo soepel mogelijk te laten verlopen, heeft paysafecard de volgende wijzigingen ingepland:

  • Vanaf 23 oktober 2019 kunnen paysafecard transacties met een bedrag hoger dan € 50,- in Oostenrijk en Spanje alleen worden uitgevoerd via een my paysafecard-account.
  • Vanaf 23 oktober 2019 kunnen alle paysafecard betalingen in Portugal alleen met een my paysafecard-account gedaan worden.

Meer weten over AMLD5 of paysafecard?

Bekijk hier de website van paysafecard of neem contact met ons op via sales@pay.nl of telefonisch via 088-88 666 66 en één van onze sales specialisten helpt jou graag verder.

Laatste nieuws Paysafecard
Paysafecard breidt uit naar Midden-Oosten
Lees meer
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.