Nieuws

Pay.nl heeft vergunning als betaalinstelling van DNB

Pay.nl heeft vergunning als betaalinstelling van DNB

De Nederlandsche Bank heeft Pay.nl per 29 juli 2013 een vergunning verleend om op te treden als betaalinstelling. Dit betekent dat Pay.nl voldoet aan alle gestelde eisen. Deze eisen zijn van toepassing op verschillende zaken zoals veiligheid, techniek en stabiliteit. Door de verkregen vergunning vinden vanaf heden al onze activiteiten plaats onder toezicht van DNB. Een zeker gegeven, nietwaar?

image

De rol van DNB

In alle EU lidstaten geldt het zogeheten ‘Payment Service Directive’. Dit is een richtlijn voor betaaldiensten en heeft als doel te zorgen voor meer transparantie, veiligheid en efficiëntie in elektronisch betaalverkeer binnen Europa. De PSD is in Nederland opgenomen in de Wet financieel toezicht (Wft). De Nederlandsche Bank (DNB) houdt toezicht op de naleving van deze wet en verstrekt alleen een vergunning aan bedrijven die voldoen aan alle eisen en regels die de veiligheid, kwaliteit en stabiliteit van het  Europese betalingssysteem waarborgen.

Pay.nl vindt het meer dan logisch dat dienstverleners in online betalingen hier aan moeten voldoen. Dit is ook een van de redenen dat het team zich de afgelopen maanden heeft ingezet voor het verkrijgen van de vergunning. Door het toekennen van de vergunning geeft DNB aan dat Pay.nl volgens het boekje werkt.

Onze vergunning tot betaalinstelling

Natuurlijk zijn we erg trots op het verkrijgen van de vergunning. Want het drukt niet alleen een stempel op de veiligheid en betrouwbaarheid van onze dienstverlening, het geeft ons ook de mogelijkheid onze diensten in andere Europese landen aan te bieden. Toch ligt onze focus nog steeds bij de Nederlandse online ondernemer. Want met een ingelijste vergunning aan onze muur, kunnen we nu alle ondernemers in Nederland laten zien dat een online betaaloplossing helemaal niet duur hoeft te zijn. Ervaar het zelf en registreer u gratis >

Gerelateerd nieuws

Pay.nl behaalt veiligheidscertificaat PCI DSS
Lees verder
Pay.nl op weg naar een vergunning
Lees verder

Pay.nl tweets

Er is een nieuwe versie beschikbaar voor de oscommerce plugin (v1.0.2). https://t.co/iL1LnysyHz
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.