Nieuws

Pay.nl nu ook gecertificeerd als partner van American Express

Pay.nl nu ook gecertificeerd als partner van American Express

Wie Pay.nl kent, weet dat u al enkele jaren gebruik kunt maken van American Express als betaalwijze. Tot voor kort was dat via een externe processor, waarbij AMEX zelf als acquirer en issuer optrad en pay.nl als technisch ‘doorgeefluik’ fungeerde. Anders dan bij Mastercard en VISA, waarbij Pay.nl wel de betalingen kan innen, keerde AMEX rechtstreeks uit. De facturen voor de transactiekosten verstuurde AMEX ook zelf en trok dit af van het uit te betalen geld.

Wij willen natuurlijk het liefst alle betaalopties ‘full service’ aanbieden. We zijn blij dat we door deze certificering dat ook voor alle creditcards kunnen aanbieden. Pay.nl is nu Official Merchant Agent voor VISA, Payment Facilitator voor Mastercard en Merchant Payment Aggregator voor AMEX.

image

Snellere acceptatie en activatie

De acceptatie van een merchant die al een geverifieerd Pay.nl-aansluiting heeft is verlaagd naar 48 uur. Daarvoor hoeft geen extra overeenkomst via Pay.nl te worden ondertekend. Wel zijn automatisch de algemene voorwaarden van American Express van kracht. Deze voorwaarden vindt u in het informatiecentrum. De technische activatie van AMEX duurt minimaal 24 uur, dit is nodig voor het op orde brengen van de naamgeving op de afschriften van uw klant. Hierna kunt u al direct betalingen gaan ontvangen.

Sneller tarieven ontvangen
In samenspraak met American Express kunnen wij voor Pay.nl nu ook de tarieven voor de kosten per transactie bepalen. Dit kan betekenen dat u in sommige voordeliger uit bent dan met uw huidige American Express-contract. 

SafeKey
Uiteraard hebben wij direct SafeKey ingebouwd. SafeKey is de twee-factor-authenticatiemogelijkheid van AMEX. U kunt het vergelijken met SecureCode van Mastercard en de Verified by VISA-methode. Op deze manier helpen wij fraude tot een minimum te beperken.

Uitrol bij point of sale dit najaar
American Express is op dit moment full service te gebruiken voor online sales door eCommerce partijen, of door middel van een MOTO transacties uit de Pay.nl APP of het CashBoard. De uitrol van terminalbetalingen bij Point-of-Sale verwachten wij dit najaar. 

Meer weten?

Benieuwd wat Pay.nl voor uw business kan betekenen? Wij vertellen u graag meer over onze dienstverlening.

PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.