Nieuws

Optimalisatie Sofortbanking voor SEPA

Optimalisatie Sofortbanking voor SEPA

Per 1 februari 2014 gaat Nederland over op SEPA. Alle betaalmethoden die verlopen via een bankrekening en dus werken met rekeningnummers, zullen vanaf deze datum de langere IBAN nummers moeten gebruiken. Zo ook betaalservice van Sofortbanking. Sofort biedt een bankoverschrijving systeem waarmee het mogelijk is bedragen over te boeken in verschillende landen, waaronder Nederland.

image

Start betaling met IBAN of rekeningnummer

SEPA (Single Euro Payments Area) brengt nieuwe standaarden met zich mee. Dit heeft gezorgd voor een optimalisatie aan het Sofort betaalsysteem. Door de optimalisatie kunnen consumenten tot 30 juni 2014 via Sofortbanking nog gewoon betalen aan de hand van een rekeningnummer. Het systeem zet het nummer dan automatisch om naar het juiste IBAN. Per 1 juli 2014 zal er standaard aan iedere consument worden gevraagd het IBAN in te vullen, samen met de BIC code (het bank kenmerk). Als de consument na deze datum bij een betaling zijn rekeningnummer invult, ontvangt hij een melding dat het IBAN onjuist is ingevoerd.

Systeem bij Pay.nl automatisch up-to-date

Maakt u gebruik van Sofortbanking voor uw webshop of website via Pay.nl? Dan beschikt u automatisch over de laatste versie van deze betaalservice en worden vanaf nu de rekeningnummers automatisch omgezet.

Pay.nl tweets

Er is een nieuwe versie beschikbaar voor de oscommerce plugin (v1.0.2). https://t.co/iL1LnysyHz
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.