Nieuws

Klarna en PAY. breiden samenwerking in Europa uit

Klarna en PAY. breiden samenwerking in Europa uit
Datum: 19 juli 2021

Goed nieuws! Vanaf nu is Klarna via PAY. beschikbaar in alle Eurolanden! Dit betekent dat je jouw klanten die actief zijn in landen waar de euro als munteenheid wordt gebruikt, nu kunt laten betalen met Klarna. En PAY. verwerkt de transacties en refunds zoals je dat van ons gewend bent.

Klarna biedt consumenten verschillende manieren om te betalen. Deze zijn afhankelijk van het land waarin de consument zich bevindt en de producten of diensten die de consument aanschaft. Welke manier van betalen jouw klant ook kiest, Klarna en PAY. zorgen ervoor dat jij als webwinkelier jouw geld op tijd en zonder problemen ontvangt.

Klarna_international.png

Klarna Betaal Later

Betaal Later van Klarna maakt winkelen voor klanten gemakkelijker door ze de mogelijkheid te geven om aankopen eerst te proberen en later te betalen. En dat zonder rente of extra kosten. Wanneer jij in jouw webshop Betaal Later als betaalmethode aanbiedt, zien online shoppers dat op de productpagina. Bij het afrekenen worden terugkerende klanten herkend; een aantal persoonlijke gegevens worden vooraf ingevuld wat jouw klanten een one-click ervaring geeft. Hierdoor plaatsen ze binnen één seconde een bestelling. Zodra de aankoop is gedaan, wordt de bestelling verzonden en gaat de betalingstermijn van de klant van start. Klarna betaalt jou als webwinkelier vooraf terwijl klanten 14, 21 of 30 dagen* de tijd krijgen om te betalen. Na de aankoop kan de klant ervoor kiezen om eerder te betalen, uitstel aan te vragen of om zijn aankoop om te zetten in termijnen. Dit kan allemaal geregeld worden in de Klarna-app.
*De betaaltermijn verschilt per markt.

Klarna Betaal Nu

Betaal Nu geeft shoppers de mogelijkheid om binnen enkele seconden veilige bankoverschrijvingen of kaartbetalingen te voltooien. Met deze betaaloplossing kunnen consumenten direct betalen via een kaartaanbieder of bankoverschrijving. Consumenten voegen zorgeloos items toe aan hun winkelwagen en rekenen vervolgens af bij de kassa. Hier worden terugkerende Klarna-shoppers herkend en ontvangen ze hun voorkeursbetaalmethode die voorgeselecteerd is én vooraf is ingevuld. Hierdoor hoeven ze hun gegevens niet opnieuw in te voeren en hoeven ze niet naar een andere pagina te worden doorgestuurd. Na het afronden van de bestelling kunnen klanten hun aankoop altijd inzien of beheren in de Klarna-app. En als de bestelling niet aankomt, krijgt jouw klant zijn geld terug. Klarna neemt namelijk het volledige financiële risico voor zowel jou als webwinkelier als voor de consument.

Klarna_FR_voorbeelden.png

Klarna Betaal In Termijnen

Om te voldoen aan de stijgende vraag van consumenten voor meer flexibiliteit bij het afrekenen, biedt Klarna de mogelijkheid om in 3 renteloze termijnen aankopen te betalen. Met ‘Betaal in 3 termijnen’ betalen shoppers renteloos en kosteloos hun aankopen die ze gemakkelijk online kunnen beheren via de Klarna-app. Hierbij neemt Klarna het volledige krediet- en frauderisico op zich. Dit geldt zowel voor jou als verkoper als voor jouw klanten.

Hoe werkt het?
Bij het afrekenen selecteert jouw klant Klarna en ‘Betaal in 3 termijnen’ als betaalmethode.

  1. Jouw klant voegt een creditcard of betaalpas toe en komt er gelijk achter of één van deze twee betaalmethoden is goedgekeurd voor Betaal in 3 termijnen.
  2. Wanneer de bestelling is bevestigd, zal Klarna de eerste betaling in rekening brengen en een e-mailbevestiging sturen met de data van de geplande betalingen en wanneer de eerste betaling wordt afgeschreven.
  3. Betalingen worden elke twee weken automatisch afgeschreven van de kaart die bij het afrekenen is opgegeven.

Geldstroom via PAY.

Gecapturede Klarna reserveringen worden toegevoegd aan jouw boeksaldo waarna de uitbetalingen via jouw reguliere PAY. clearingen worden meegenomen. Ook (deels) refunden van betalingen doe je zonder problemen via PAY. Zoek de betaling op, selecteer de producten die je wenst terug te betalen en PAY. regelt vanzelfsprekend de rest.

Beschikbaarheid_PAY_Klarna.jpg

Klarna als betaalmethode toevoegen aan jouw webshop?

Neem voor meer informatie contact met ons op via sales@pay.nl of telefonisch via 088-88 666 66 en één van onze specialisten helpt je graag verder.

Laatste nieuws over Klarna

Met Klarna en PAY. creëert Tuinmeubelen.nl een soepele en naadloze shopbeleving
Lees meer
Klarna betreedt officieel de Belgische markt met ‘Betalen binnen 21 dagen’
Lees meer
Klarna platformupdate
Lees meer
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.