Nieuws

Contactloos betalen kan voortaan tot € 100,-
Contacloos-betalen_02.png

Contactloos betalen kan voortaan tot € 100,-

Per direct zorgen de Nederlandse banken ervoor dat consumenten minder vaak hun pincode hoeven in te tikken bij contactloos betalen met een bankpas, laten de Nederlandse Betaalvereniging en de Nederlandse Vereniging van Banken weten.

Deze maatregel wordt genomen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen en heeft betrekking op cumulatieve limieten. Als je bij elkaar € 50,- aan contactloze betalingen had gedaan, moest je je pincode intoetsen. Die limiet is nu tijdelijk verhoogd naar € 100,-. Met deze maatregel hoeven klanten betaalautomaten vrijwel niet meer aan te raken. Als je in één keer voor een bedrag boven de € 25,- afrekent, moet je altijd je pincode intoetsen. Dit bedrag verandert niet.


Update per 25 maart 2020

Om verspreiding van het coronavirus te helpen bestrijden, verhoogt de Nederlandse Vereniging van Banken het maximale bedrag per transactie bij contactloos betalen van € 25,- naar € 50,-.

De wijziging wordt op afstand doorgevoerd, wat betekent dat winkeliers zelf niets aan hun terminals hoeven te doen. 'Vrijwel alle supermarkten en andere drukbezochte winkels' zouden deze aanpassing aan hun terminals al gehad hebben. Op woensdag 25 maart is naar verwachting de wijziging actief op driekwart van alle betaalautomaten in Nederland.

René Roorda, algemeen directeur van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel is hier erg blij mee: ''Wij roepen de klanten van supermarkten en andere winkels op om vooral zoveel mogelijk contactloos te pinnen, wij zijn daarom blij met dit snelle initiatief van de banken.''

Gebruik je Apple Pay of Android Pay, dan kan je je authentiseren op je mobiele telefoon met Face ID of Touch ID. In dat geval hoef je namelijk, ook bij bedragen boven de € 100,- de pinautomaat niet aan te raken. Dit geldt op dit moment enkel voor Nederlandse banken.

PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.