Nieuws

Betalen met QR direct in betaalproces Rabobank

Betalen met QR direct in betaalproces Rabobank

Wie kent de iDEAL QR-code niet? Tegenwoordig worden steeds meer betalingen met de QR-code gedaan. De QR-code wordt zowel online (smartphones, TV’s, laptops, winkelzuilen) als offline (op facturen en kassabonnen) aangeboden. Consumenten kunnen gemakkelijk betalen met behulp van hun smartphone en via een specifieke internetbankieren app. Dát is het mobiel betaalgemak van iDEAL QR!

PAY. gebruikte de iDEAL QR-code om Rabobank klanten makkelijker te laten betalen vanaf een desktop. In plaats van het gebruik van een randomreader kon de klant deze bevestigen met een iDEAL QR. Dit had echter wel als voorwaarde dat het PAY. bankenkeuze scherm moest worden getoond bij iDEAL. Een directe link naar de rabobank zou tenslotte de mogelijk van iDEAL QR overslaan.

IdealQR%2BRabo_01.jpg

In de constant veranderende wereld van betalingen zien ook banken het belang in van de iDEAL QR-code als betaalmethode. Na ABN AMRO en ING biedt vanaf nu ook de Rabobank een mogelijkheid aan om een desktop betaling te bevestigen met een QR code.

Klanten van de Rabobank kunnen vanaf nu in de directe bankenkeuze route ervoor kiezen om hun betaling met een QR-code te ondertekenen in plaats van met de Rabo Scanner. De QR-code kunnen zij eenvoudig scannen met de QR-scanner in de Rabo app, net zoals bij iDEAL QR.

IdealQR%2BRabo_mockup.png

Hoe werkt het?

Wil jouw klant de online aankopen in jouw webshop afrekenen met iDEAL, maar heeft hij geen Rabo Scanner bij de hand? Dat is geen probleem! Door het mobiel betaalgemak van de iDEAL QR-code is enkel de camera van een smartphone en de Rabo app nodig.

  1. Jouw klant klikt in de webshop op ‘Betalen met iDEAL’ en selecteert de Rabobank
  2. De iDEAL-pagina verschijnt met een kleurcode. Jouw klant klikt vervolgens onderaan op de button ‘Ondertekenen met de Rabo bankieren app’.
  3. Jouw klant opent de Rabo app op zijn smartphone en klikt op het inlogscherm linksboven
  4. Jouw klant scant met de Rabo app de QR-code op het computerscherm
  5. Jouw klant bevestigt de betaling in de Rabo app en heeft daarmee betaald!

Om gebruik te kunnen maken van de iDEAL QR functie is het installeren van de Rabo app een vereiste. De Rabo app is geschikt voor telefoons en tablets met de besturingssystemen iOS en Android. Betaalt jouw klant toch liever met de Rabo Scanner? Dat kan nog steeds op de gebruikelijke manier.

Belangrijk

Rabobank is nog bezig met het ontwikkelen van een tweede QR-scanner in de Rabo app waarmee jouw klanten ook gemakkelijk via Touch ID, fingerprint of Face ID kunnen inloggen om een betaling te voldoen.

Meer weten over de iDEAL QR betaalmethode in jouw webshop?

Neem contact op met één van onze specialisten via sales@pay.nl of telefonisch via 088 - 88 666 66.

Laatste nieuws over iDEAL
iDEAL QR voortaan ook beschikbaar in mobiele apps van ABN AMRO en ING
Lees meer
Het mobiel betaalgemak van iDEAL QR in jouw (web)shop!
Lees meer
Verbeterde naamgeving bij iDEAL-betalingen
Lees meer
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.