Nieuws

Bancontact is booming

Fikse stijging in Belgische E-commerce

België is bezig met een inhaalslag als het om e-commerce gaat. Logisch gevolg daarvan is een enorme stijging in het aantal Bancontact transacties. Dat blijkt uit een analyse van het elektronisch betalingsverkeer in België over het jaar 2014. Net als voorgaand jaar blijkt de populariteit van betaalmethode Bancontact voor e-commerce transacties nog steeds toe te nemen.

De harde cijfers

In 2014 is het aantal BC-transacties met een ruime 35 procent gestegen tot bijna 21 miljoen. De creditcards van Visa en Mastercard blijven nog altijd de favoriete betaalmethoden van de Belgische consument met meer dan het dubbele aan e-commerce transacties: in 2014 zo'n 45 miljoen.

image

Groeispurt

Het lijkt erop dat de Belgische consument een beetje begint te wennen aan het idee om online aankopen te doen. De totale Belgische e-commerce-omzet in 2014 was met een groei van ruim 27% in vergelijking met de groei van 8,4% in Nederland op zijn zachtst gezegd met een fikse opmars bezig. Maar België heeft nog een lange weg te gaan wil het Nederland inhalen. Ter vergelijking: de Nederlandse e-commerce markt was met een omzet van 13,96 miljard een veelvoud van de Belgische die met 2,3 miljard nog wat in te halen heeft.

Ontvang vandaag nog uw eerste BC betaling

Wilt u ook Bancontac toevoegen aan uw webshop? Via onze kant-en-klare plugins of onze transactie API's is dat zo geregeld. Ook is het vanaf het Professional pakket mogelijk om kredietkaarten zoals Visa en Mastercard toe te voegen aan de betaalpagina van uw webshop.

Bij Pay.nl profiteert u direct van het laagste transactiekosten voor Bancontact vanaf ons gratis Pioneer pakket.

Ook profiteren van de laagste tarieven voor BC?

Pay.nl tweets

Er is een nieuwe versie beschikbaar voor de oscommerce plugin (v1.0.2). https://t.co/iL1LnysyHz
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.