Nieuws

Bancontact introduceert nieuw logo!

Bancontact introduceert nieuw logo!
Datum: 1 februari 2021

Dezelfde kleuren, een strakkere look

Per vandaag introduceert Bancontact Payconiq Company een nieuw logo voor Bancontact! Het nieuwe logo kenmerkt zich door een strakkere en eigentijdse look, maar behoudt de vertrouwde kleuren blauw en geel. Met de vernieuwing sluit het nieuwe logo nóg beter aan op de missie van Bancontact Payconiq Company.

Bancontact-logo.png

Toch is er geen stijlbreuk met het oude Bancontact logo: het is gemoderniseerd en sprekender gemaakt. ''En het is nog altijd even herkenbaar,'' vult Nathalie Vandepeute, CEO van Bancontact Payconiq Company, aan. ''En dat is maar goed ook. Herkenbaarheid boezemt vertrouwen in.'' Het nieuwe Bancontact logo verschijnt vanaf vandaag stelselmatig op alle soorten kanalen waar je met de betaalmethode kan betalen: van pinterminals tot webshop iconen, bankkaarten en bank- en betaalapps.

Mobiel, QR of via de app: het kan allemaal

Betalen met Bancontact is eenvoudig, snel én veilig. Naast betalen met de inmiddels bekende QR-code is het ook mogelijk om direct af te rekenen met de Bancontact app. Het enige dat verandert, is het uiterlijk van de bankkaart en betaalapp. Het bekende blauw-gele logo bestaat voortaan uit vloeiende lijnen die de vlotheid van betalen symboliseren, iets waar het innoverende Bancontact zich constant voor inzet.

Nathalie_Bancontact_foto

Nathalie Vandepeute, CEO van Bancontact Payconiq Company:

Ons Bancontact logo was na de lichte opfrissing van vijf jaar geleden aan een update toe. Het oude logo beeldde een handdruk af, als symbool voor een vertrouwelijke transactie. Het nieuwe logo geeft zowel vertrouwen als vlotheid weer. Dat is precies wat consumenten en (web)winkeliers van Bancontact verwachten.

Over Bancontact Payconiq Company

In 2018 sloegen Bancontact Company en Payconiq Belgium de handen in elkaar en fuseerden ze tot Bancontact Payconiq Company. Het bedrijf is een initiatief van AXA Bank, Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC. Met de fusie brengt de betaalapp Payconiq by Bancontact het beste van twee werelden samen. Niet alleen is de app toegankelijk voor klanten van 20 banken, maar je kan er zowel mobiel, in fysieke winkels als in webshops mee betalen. Daarnaast kunnen er zelfs facturen of rekeningen mee worden betaald én kunnen consumenten onderling betalingen voldoen aan elkaar via de Payconiq by Bancontact app.

Bancontact_Payconiq_Company_logo.png

De betaalapp Payconiq by Bancontact kan overal worden gebruikt waar voorheen betaald werd met de Bancontact of Payconiq app. Met deze flexibiliteit stelt de app altijd het gemak en de eenvoud voor de gebruiker voorop. En zo brengt Bancontact Payconiq Company expertise en innovatie samen om nóg beter in te spelen op de sterk groeiende vraag naar veilige en gebruiksvriendelijke betaaloplossingen.

Vertrouwd en multifunctioneel

Bancontact is in België niet alleen gewild onder consumenten. De betaalmethode is ook enorm populair onder (web)winkeliers die hun producten of diensten online of offline (willen) aanbieden. Bancontact verbetert de winkelervaring voor online shoppers. Met Bancontact als betaalmethode bieden ondernemers klanten de mogelijkheid om eenvoudig online via de eigen vertrouwde bankomgeving te betalen of om veilig offline een betaling te voldoen.

PAY. als Bancontact Acquirer

Sinds 1 januari 2018 heeft PAY. een eigen Bancontact Acquirer licentie. Dit betekent dat PAY. zonder tussenkomst van derden Bancontact transacties verwerkt wat zorgt voor een snellere betaalverwerking en een betrouwbaarder betaalplatform. Ook biedt PAY. functionaliteiten aan zoals dynamische QR-codes en betaallinks via de PAY. app om het aanvaarden van Bancontactbetalingen zo eenvoudig mogelijk te maken voor de merchant.

Bancontact-image01.jpg

Bancontact in jouw webshop?

Het activeren van Bancontact in jouw webshop is zeer eenvoudig. Voor de meeste gangbare webshopsystemen heb je bij PAY. de keuze uit een groot aantal plugins. Hiermee kan je in een handomdraai onze betaalmethoden, waaronder de betaalmethode Bancontact aan jouw webshop toevoegen. Gebruik je een zelf ontwikkeld systeem of staat jouw platform er niet tussen en wil je zelf een koppeling maken met Bancontact? Gebruik dan onze API’s of maak een koppeling via een van onze SDK’s.

Met het brede bereik van Bancontact in België behaal je gegarandeerd een hogere conversie. Wil je meer weten over deze populaire betaalmethode of wil je Bancontact integreren in jouw webshop of fysieke winkel? Of heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan contact met ons op via sales@pay.nl of telefonisch via 088-88 666 66 en één van onze sales specialisten helpt jou graag verder!

Laatste nieuws over Bancontact

Belangrijkste mix van betaalmethoden voor FixjeiPhone zijn iDEAL, Bancontact, Creditcards en AfterPay
Lees meer
Persbericht: Pay.nl is acquirer van Bancontact
Lees meer
Betalen vanuit België nog eenvoudiger
Lees meer
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.