Zoeken
Sluiten
Betaalmethoden per land

Betaalmethoden Nederland. 

Consumenten hebben veel opties als het neerkomt op betaalmethoden in Nederland. Sommige zijn goed bekend bij het grote publiek, zoals iDEAL, creditcards, PayPal en achteraf betaalmethodes als Riverty en Klarna.

Maar naast deze opties zijn er nog genoeg andere betaalmethoden in Nederland. Welke zijn er allemaal? En hoe bied je alle betaalmethoden in Nederland het beste aan in je webshop? 

betaal-opties-nl
Over Nederland
  • 17 miljoen inwoners
  • Valuta is de Euro
  • 93% van alle consumenten shopt online
  • Verdeling e-commerce bestellingen:
    • 95% nationaal
    • 27% EU
    • 22% buiten EU

Nederland is een in hoge mate gedigitaliseerd land. En dit zie je terug in het online shopgedrag van Nederlandse consumenten, net als in hun betaalgedrag. Nederlanders shoppen namelijk erg veel online, en maken dus ook gebruik van gedigitaliseerde betaalmethoden in Nederland.

Het betalen met contant geld is in Nederland op de retour en neemt de komende jaren naar verwachting steeds meer af. Ook om die reden is het belangrijk voor ondernemers en webshops mee te gaan in het aanbieden van online, in-store en omnichannel betaalmethoden in Nederland.  

 

Populairste betaalmethoden Nederland

Betaalmethoden Nederland

Consumenten kunnen kiezen uit veel verschillende betaalmethoden in Nederland. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste. 

iDEAL: meest gebruikte betaalmethode in Nederland

De meestgebruikte betaalmethode in Nederland is iDEAL: ongeveer 70% van alle online betalingen wordt met deze betaalmethode gedaan. Het is dus van groot belang dat iDEAL beschikbaar is in je webshop, als je je producten en/of diensten verkoopt in Nederland. 

Met iDEAL betalen klanten een aankoop direct, via hun eigen bank. De betaling is niet terug te draaien, tenzij je gebruik maakt van de optie om je bestelling te retourneren. 

Creditcards 

Creditcards zijn ook een veelgebruikte betaalmethode in Nederland. Nederlandse consumenten gebruiken creditcards vooral bij het plaatsen van bestellingen bij buitenlandse webshops. Creditcards bieden aankoopbescherming, en dat doet iDEAL dan weer niet. 

De Nederlandse markt kent verschillende aanbieders van creditcards, zoals Mastercard, VISA en American Express.  

PayPal

PayPal biedt de mogelijkheid om zowel direct als later te betalen. PayPal maakt zowel betalingen mogelijk tussen consumenten onderling als van consument naar bedrijf. Een PayPal-betaling kan ook vanaf de mobiele telefoon of tablet worden uitgevoerd, zonder het achterlaten van creditcard- of bankgegevens. Vanwege de kopersbescherming is PayPal een zeer populaire betaalmethode in Nederland.

Ook de Nederlandse online shopper kiest er regelmatig voor om te betalen via PayPal. In Nederland telt deze betaalservice al ruim  twee miljoen rekeninghouders.

Achteraf/gespreid betaalmethoden Nederland 

Riverty, Klarna, Billink, In3 en SprayPay zijn veel gebruikte achteraf betaalmethoden in Nederland. Deze vormen van betalen worden steeds populairdere betaalmethoden in Nederland. 

Apple Pay

De betaaldienst van Apple is sinds 11 juni 2019 beschikbaar in Nederland. Dit betekent dat je moeiteloos Apple Pay kunt aanbieden in jouw webshop. Op dit moment ondersteunen ING, ABN AMRO, Rabobank, bunq, Monese, Revolut, N26 en Knab deze mobiele betaalmethode.

Het is onduidelijk wanneer andere kleinere Nederlandse banken zoals de SNS Bank en Triodos volgen. Volgens diverse bronnen is SNS Bank in gesprek met Apple en beloofde Triodos spoedig ondersteuning aan te bieden voor deze mobiele betaalmethode.

Waarom Pay. achter elke betaling?

Groeien met je onderneming betekent dat je zoveel mogelijk relevante data en inzichten nodig hebt. Die vind je in het dashboard en de Pay. app.

Voor je klanten biedt Pay. alle betaalmethoden die ze verwachten - en méér. Zo ontwikkel je een superieure customer experience en de hoogste conversie.

 

 

carbon_software-resource-cluster

Het breedste aanbod betaaloplossingen

Alle betaaloplossingen die je nodig hebt voor een optimale customer experience, online en in-store.

carbon_plug

Plugins voor eenvoudige integratie

Met de payment plugins van Pay. maak je snel en eenvoudig een koppeling met je webshop.

carbon_chat-bot

Conversieverhogende features

Mis geen betalingen meer met de conversieverhogende features die Pay. biedt.

carbon_user-favorite

De betaalpartner van duizenden bedrijven

Persoonlijke service en technische ondersteuning zodat je altijd de controle houdt.

Registreer nu en ontdek de voordelen van Pay.

Regel direct al je online en in-store betalingen.
laptop
Default CTA icon Ontvang al binnen 15 minuten online en in-store betalingen via het Pay. platform.
Default CTA icon
Alle betaalinformatie op één platform: online, in-store en omnichannel.
Default CTA icon
Maximaal inzicht in je betaalverkeer via uitgebreide rapportages