American Express

American Express Creditcard

American express (amex)

American Express behoort tot één van de drie grootste creditcardmaatschappijen in de wereld. Daardoor is het een veelgebruikte betaaloptie, zowel offline als online. Net zoals bij andere creditcards, kan de consument met American Express iets kopen via uw webshop en dit achteraf betalen. Het bedrag wordt niet direct van de rekening afgeschreven, maar later door de creditcardmaatschappij van de kaart aan de consument gefactureerd. U kunt het ook zien als een persoonlijke lening, die de maatschappij direct verstrekt. American Express kaarten zijn geliefd bij hun gebruikers vanwege de uitgebreide service en de vele extra's van het loyaliteitsprogramma. Consumenten hebben de keus uit The Green Card, The Gold Card of The Platinum Card.

Betaalmethode American Express (AMEX)

Voor de internationale webshop

Wat voor producten of diensten u ook online aanbiedt, met American Express (AMEX) kan uw klant alles direct online afrekenen. Over de hele wereld is de American Express een veelgebruikte creditcard. Met deze betaalmethode in uw webshop, heeft u dus direct een enorm bereik van potentiele klanten. Voor iedere ondernemer die zijn producten ook in het buitenland aanbiedt, is creditcard een passende betaalmogelijkheid. Niet alleen omdat het over de hele wereld een behoorlijk bekend betaalmiddel is, maar ook omdat het afrekenen van grote bedragen in uw webshop hiermee geen enkel probleem is.

Ook in Nederland worden AMEX kaarten intensief gebruikt: 5% van de Nederlandse kaarten zijn van AMEX en deze zorgen voor 15% van de omzet vanuit creditcards. Hieruit kan worden opgemaakt dat AMEX-kaarthouders over het algemeen 'big spenders' zijn. Behaal hier uw voordeel mee als ondernemer!

Loyaliteitsprogramma's

American Express kent een loyaliteitsprogramma uitgebreid rewardsysteem. Voor iedere euro die met de kaart wordt uitgegeven, krijgt de gebruiker minimaal 1 Memership Reward punt. Zo kan worden gespaard voor bijvoorbeeld cadeaus, kortingen, vliegtickets en hotelovernachtingen. Voor u als ondernemer is dit nuttige informatie: de American Express kaarthouder is wellicht gevoelig voor loyaliteitsprogramma's. Behaal hier uw voordeel mee en kijk of u deze consument ook aan uw product of dienst kunt binnen door middel van een loyaliteitsprogramma.

American Express in uw webshop

Met de kant-en-klare plugins of de API van Pay.nl, is de installatie van onze betaaldiensten zo geregeld. Na installatie, voegt u in één druk op de knop de betaalmethode American Express aan uw webshop of website toe. Vanaf het Business (M) pakket is deze betaalmethode beschikbaar. Pay.nl heeft geen collecterende rol bij betalingen met American Express. Dit betekent dat u een rechtstreeks contract afsluit bij American Express en de betalingen apart ontvangt.

Betaalproces stap voor stap

 1. De consument vult zijn gegevens in, rondt de bestelling af en kiest bij betaalwijze voor American Express. Het betaalscherm van Pay.nl wordt geopend.
 2. In het betaalscherm kan de consument eventueel de taal wijzigen. Daarna vult hij zijn persoonlijke en kaartgegevens in. Vervolgens klikt hij op 'Nu betalen'.
 3. In de meeste gevallen doorloopt de consument na het drukken op deze knop een extra stap, vanwege de check American Express Safe Key. De consument voert dan zijn wachtwoord in.
 4. De transactie wordt door Pay.nl verwerkt. Dit neemt maar een paar seconden in beslag.
 5. De betaling is gelukt. De consument komt op de bevestigingspagina van uw webshop. De tekst van deze pagina, kunt u geheel naar eigen wens invullen.

American Express Safe Key

Iedere American Express kaart is standaard uitgerust met de extra beveiligingsmaatregel 'Safe Key'. Kaarthouders kunnen alleen betaling uitvoeren volgens deze veiligheidscontrole als de bank of kaartverstrekker die service ook echt aan de kaart toevoegt. In sommige gevallen wordt bij een betaling met American Express naast de kaartgegevens gevraagd extra gegevens in te voeren. In de meeste gevallen gaat het dan om een aantal cijfers van de code op de achterzijde van de kaart of een extra wachtwoord.

logo-safekey.png

De voordelen op een rij
 • Behoort tot één van de drie grootste creditcardmaatschappijen in de wereld
 • Vergroot uw bereik en ontvang betalingen van over de hele wereld
 • Populair bij de consument door het uitgebreide loyaliteitsprogramma
 • Fraudepreventie door Pay.nl
 • Extra veiligheidscheck door Pay.nl
 • Eenvoudig en snel te koppelen aan uw website of webshop

AMEX creditcard tarieven

xs Pioneer Niet beschikbaar
xs Professional Gateway
xs Business Gateway
xs Corporate Gateway

Beschikbaarheid

De betaaloptie AMEX wordt wereldwijd gebruikt
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.