Zoeken
Sluiten
Betaalmethode

American Express (AMEX) betalingen ontvangen in jouw webshop.

American Express (AMEX) behoort tot één van de drie grootste creditcardmaatschappijen in de wereld. Om deze reden is het zowel online als offline een veelgebruikte betaalmethode. De American Express creditcard is geliefd bij gebruikers vanwege de uitgebreide service en de vele extra’s zoals het loyaliteitsprogramma. Daarnaast hebben consumenten de keuze uit The Green Card, The Gold Card of The Platinum Card.

Naast Visa en Mastercard kan je via Pay. ook AMEX aanbieden in jouw webshop! Met deze betaalmethode kan jouw klant aankopen doen en deze achteraf betalen. Het bedrag wordt namelijk niet direct van de rekening afgeschreven, maar later door de creditcardmaatschappij door middel van een factuur bij de koper (jouw klant) gefactureerd.

American-Express-1
Vergroot het internationale bereik van jouw webshop met American Express.

Voor iedere ondernemer die zijn producten ook in het buitenland aanbiedt, is de creditcard een passende betaalmethode. Niet alleen omdat het over de hele wereld een bekend betaalmiddel is, maar ook omdat het afrekenen van grotere bedragen in jouw webshop hiermee geen enkel probleem is. En met het wereldwijde bereik van American Express kan jouw klant zijn aankopen direct online afrekenen. Met AMEX als betaalmethode in jouw webshop heb je gegarandeerd een enorm internationaal bereik van potentiële klanten.

Ook in Nederland is het gebruik van American Express erg populair. Maar liefst 5% van de Nederlandse creditcards zijn van AMEX en deze zorgen voor 15% van de creditcard omzet. Met andere worden: consumenten met een AMEX creditcard zijn over het algemeen 'big spenders'.

 

AMEX loyaliteitsprogramma.

American Express kent een loyaliteitsprogramma met een uitgebreid reward systeem. Voor iedere euro die met de creditcard wordt uitgegeven, krijgt de gebruiker minimaal één Membership Reward punt. Op deze manier kunnen gebruikers van de AMEX creditcard sparen voor cadeaus, kortingen, vliegtickets of hotelovernachtingen. Haal hier als ondernemer jouw voordeel mee en kijk of je jouw (potentiële) klant ook aan jouw product of dienst kunt binden door middel van een loyaliteitsprogramma.

Video

Betaalmethode American Express in jouw webshop.

Een webshop met American Express of met één van onze andere betaalmethoden is zo geregeld! Met de gratis en kant-en-klare plugins van Pay. kan je de AMEX betaalmethode met één druk op de knop toevoegen aan jouw website of webshop. Deze betaaloptie is beschikbaar vanaf het Business pakket (M).

Betalen via American Express, hoe werkt het?
 1. De klant vult zijn gegevens in, rondt de bestelling af en kiest bij de betaalwijze voor American Express. Vervolgens wordt het betaalscherm van Pay. geopend.
 2. In het betaalscherm heeft de consument de optie om de taal te wijzigen. Hierna kan hij zijn persoonlijke gegevens en zijn kaartgegevens invoeren en klikken op ‘nu betalen’.
 3. Voordat de klant heeft betaald, wordt hij doorverwezen naar de extra 3D Secure verificatiestap van AMEX genaamd American Express SafeKey.
 4. In de tussentijd verwerkt Pay. de transactie. Dit neemt een paar seconden in beslag.
 5. Nadat de klant de betaling heeft bevestigd met de extra beveiligingscheck van American Express SafeKey en Pay. de transactie succesvol heeft verwerkt, is de betaling met AMEX gelukt. Vervolgens komt de consument terecht op de bestelbevestigingspagina van jouw webshop. De tekst op deze pagina kan je bij Pay. ook geheel naar eigen wens invullen.

 

American Express SafeKey.

Iedere creditcard van American Express is standaard uitgerust met de extra verificatie SafeKey. Gebruikers van AMEX kunnen alleen betalingen uitvoeren volgens deze veiligheidscontrole als de bank of kaartverstrekker deze service ook echt aan de creditcard toevoegt. In sommige gevallen wordt bij een betaling met American Express naast de kaartgegevens ook gevraagd om extra gegevens in te voeren zoals de cijfers op de achterzijde van de creditcard of een extra wachtwoord.

De voordelen van AMEX op een rij.
 • Behoort tot één van de drie grootste creditcardmaatschappijen in de wereld
 • Vergroot je bereik en ontvang betalingen van over de hele wereld
 • Populair bij de consument door het uitgebreide loyaliteitsprogramma
 • Fraudepreventie door Pay.
 • Extra veiligheidscheck door Pay.
 • Eenvoudig en snel te koppelen aan jouw website of webshop

 

Beschikbaarheid.

De betaaloptie AMEX wordt wereldwijd gebruikt.

Waarom Pay. achter elke betaling?

Groeien met je onderneming betekent dat je zoveel mogelijk relevante data en inzichten nodig hebt. Die vind je in het dashboard en de Pay. app.

Voor je klanten biedt Pay. alle betaalmethoden die ze verwachten - en méér. Zo ontwikkel je een superieure customer experience en de hoogste conversie.

breedste-aanbod

Het breedste aanbod betaaloplossingen

Alle betaaloplossingen die je nodig hebt voor een optimale customer experience, online en in-store.

carbon_plug

Plugins voor eenvoudige integratie

Met de payment plugins van Pay. maak je snel en eenvoudig een koppeling met je webshop.

carbon_chat-bot

Conversieverhogende features

Mis geen betalingen meer met de conversieverhogende features die Pay. biedt.

carbon_user-favorite

De betaalpartner van duizenden bedrijven

Persoonlijke service en technische ondersteuning zodat je altijd de controle houdt.

Registreer nu en ontdek de voordelen van Pay.

Regel direct al je online en in-store betalingen.
laptop
Default CTA icon Ontvang al binnen 15 minuten online en in-store betalingen via het Pay. platform.
Default CTA icon
Alle betaalinformatie op één platform: online, in-store en omnichannel.
Default CTA icon
Maximaal inzicht in je betaalverkeer via uitgebreide rapportages