AfterPay

Eerst zien, dan betalen

AfterPay

Met AfterPay in uw webshop kunnen uw klanten de producten achteraf betalen. Oftewel, eerst zien, dan betalen. De werkwijze van AfterPay lijkt veel op de 'oude acceptgiro'. Alleen heeft u in dit geval een betaalgarantie en wordt de facturatie u compleet uit handen genomen. U loopt als ondernemer dus geen risico dat u de na verzending van het product, uw geld niet ontvangt. Niet voor niets kiezen steeds meer ondernemers voor deze populaire online betaalmethode.

Achteraf betalen met AfterPay heeft een drempelverlagende werking op de consument. Niet voor niets is deze betaaldienst nu al in ruim 700 webshops actief. Dat de complete financiële afhandeling en het betalingsrisico volledig uit handen worden genomen, is natuurlijk een mooie bijkomstigheid.

Betaalmethode Afterpay

Webshop met Afterpay

Wilt u op de betaalpagina van uw webshop ook achteraf betalen aanbieden, maar heeft u nog geen aansluiting? Neem dan eerst contact op met Afterpay. Voor het gebruik van deze betaalmethode, heeft u namelijk een contract van Afterpay nodig. U ontvangt na het sluiten van een contract uw aansluitgegevens. Deze vult u in tijdens het toevoegen van uw webshop in het PAY. Administratie Paneel. U hoeft daarna alleen nog maar een plugin te installeren en uw klanten kunnen hun orders achteraf betalen.

Van order tot betaling

Voor het uitvoeren van een betaling via deze service, moet de consument een Afterpay account hebben. Afterpay bekijkt dan aan de hand van verschillende checks in diverse databronnen of de consument kan en mag betalen via deze optie.

Anders dan bij iDEAL worden de betalingen door Afterpay voor u geincasseerd. De rol van Pay.nl in het betaalproces, is de technische afhandeling van de transacties en een goede communicatie tussen uw webshop, uw backoffice en Afterpay. Om dit hele betaalproces in kaart te brengen, nemen wij u stap voor stap mee:

 1. De consument plaatst een bestelling in uw webshop. Hij kiest hierbij voor Afterpay en logt in bij deze betaalservice.
 2. Afterpay verzorgt de identificatie en controle. Dit gebeurt aan de hand van diverse databronnen. Als dit negatief is, wordt de consument teruggestuurd naar de betaalpagina van uw webshop, waar hij alsnog kan betalen via een van onze andere betaalmethoden.
 3. Is de controle positief? Dan wordt het betaalproces voltooid. Vanaf deze stap komt PAY. om de hoek. Die zorgt ervoor dat u weet of het betaalproces succesvol is, zodat u de producten snel kunt versturen.
 4. De definitieve factuur van de bestelling geeft u vrij aan Afterpay. Die brengt de hoofdsom in rekening bij de consument. De standaard betaaltermijn is 10 dagen na ontvangst van de acceptgiro. Het betalen van die acceptgiro kan op de 'ouderwetse' manier, digitaal, per automatische en eenmalige incasso.
 5. Afterpay betaalt de tegoeden aan u uit. De fee die zij rekenen, wordt automatisch verrekend met het totaalbedrag. De kosten voor de verwerking, worden door PAY. bij u in rekening gebracht.
De voordelen op een rij
 • Achteraf betalen neemt sterk in populariteit toe
 • Vertrouwd, bekend en heeft een groot bereik
 • Achteraf betalen stimuleert koopgedrag
 • Geen risico voor uw webshop
 • De volledige facturatie wordt u uit handen genomen
 • U kunt na goedkeuring van Afterpay direct de order uitleveren
 • Makkelijke integratie via PAY.
 • Afterpay is al beschikbaar vanaf het Pioneer pakket

Afterpay tarieven

xs Pioneer Full service
xs Professional Full service
xs Business Full service
xs Corporate Full service
Laatste nieuws over Afterpay
Uitbetaling Afterpay voortaan via Pay.nl
Lees meer
Nieuw! AfterPay België en B2B
Lees meer
Afterpay betaalscherm voor elk apparaat
Lees meer

Beschikbaarheid

Achteraf betalen via Afterpay wordt gebruikt in Nederland en Belgie
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.