AfterPay

Eerst zien, dan betalen

AfterPay

Met AfterPay in jouw webshop kunnen jouw klanten de producten achteraf betalen. Oftewel, eerst zien, dan betalen. De werkwijze van AfterPay lijkt veel op de 'oude acceptgiro'. Alleen heb je in dit geval een betaalgarantie en wordt de facturatie  compleet uit handen genomen. Je loopt als ondernemer dus geen risico dat je de na verzending van het product jouw geld niet ontvangt. Niet voor niets kiezen steeds meer ondernemers voor deze populaire online betaalmethode.

Achteraf betalen met AfterPay heeft een drempelverlagende werking op de consument. Niet voor niets is deze betaaldienst nu al in ruim 700 webshops actief. Dat de complete financiële afhandeling en het betalingsrisico volledig uit handen worden genomen, is natuurlijk een mooie bijkomstigheid.

Betaalmethode Afterpay

Webshop met Afterpay

Wil je op de betaalpagina van jouw webshop ook achteraf betalen aanbieden, maar heb je nog geen aansluiting? Neem dan eerst contact op met AfterPay. Voor het gebruik van deze betaalmethode heb je namelijk een contract van Afterpay nodig. Je ontvangt na het afsluiten van een contract jouw aansluitgegevens. Deze vul je in tijdens het toevoegen van jouw webshop in het PAY. Admin Panel. Je hoeft daarna alleen nog maar een plugin te installeren en jouw klanten kunnen hun orders achteraf betalen.

Van order tot betaling

Voor het uitvoeren van een betaling via deze service, moet de consument een AfterPay account hebben. AfterPay bekijkt dan aan de hand van verschillende checks in diverse databronnen of de consument kan en mag betalen via deze optie.

Anders dan bij iDEAL worden de betalingen door AfterPay voor jou geincasseerd. De rol van PAY. in het betaalproces, is de technische afhandeling van de transacties en een goede communicatie tussen jouw webshop, jouw backoffice en AfterPay. Om dit hele betaalproces in kaart te brengen, nemen wij jou stap voor stap mee:

 1. De consument plaatst een bestelling in jouw webshop. Hij kiest hierbij voor AfterPay en logt in bij deze betaalservice.
 2. AfterPay verzorgt de identificatie en controle. Dit gebeurt aan de hand van diverse databronnen. Als dit negatief is, wordt de consument teruggestuurd naar de betaalpagina van jouw webshop, waar hij alsnog kan betalen via een van onze andere betaalmethoden.
 3. Is de controle positief? Dan wordt het betaalproces voltooid. Vanaf deze stap komt PAY. om de hoek. PAY. zorgt ervoor dat je weet of het betaalproces succesvol is, zodat je de producten snel kan versturen.
 4. De definitieve factuur van de bestelling geef je vrij aan AfterPay. Die brengt de hoofdsom in rekening bij de consument. De standaard betaaltermijn is 10 dagen na ontvangst van de acceptgiro. Het betalen van die acceptgiro kan op de 'ouderwetse' manier, digitaal, per automatische en eenmalige incasso.
 5. AfterPay betaalt de tegoeden aan jou uit. De fee die zij rekenen, wordt automatisch verrekend met het totaalbedrag. De kosten voor de verwerking, worden door PAY. bij jou in rekening gebracht.
De voordelen op een rij
 • Achteraf betalen neemt sterk in populariteit toe
 • Vertrouwd, bekend en heeft een groot bereik
 • Achteraf betalen stimuleert koopgedrag
 • Geen risico voor jouw webshop
 • De volledige facturatie wordt je uit handen genomen
 • Je kan na goedkeuring van AfterPay direct de order uitleveren
 • Makkelijke integratie via PAY.
 • AfterPay is al beschikbaar vanaf het Pioneer pakket

Afterpay beschikbaarheid

xs Pioneer Full service
xs Professional Full service
xs Business Full service
xs Corporate Full service
-
Laatste nieuws over AfterPay
Vrij, vertrouwd en moeiteloos: achteraf en gespreid betalen
Lees meer
Uitbetaling Afterpay voortaan via Pay.nl
Lees meer

Beschikbaarheid

Achteraf betalen via AfterPay wordt gebruikt in Nederland en België
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.