Klarna

Shop nu. Betaal later.

Achteraf betalen met Klarna

Klarna creëert een soepele shopbeleving voor jouw klanten. Via deze achteraf betaalmethode krijg je vooraf betaald terwijl je klanten pas later betalen: en dát is smoooth. Door Klarna via PAY. aan te bieden in jouw webshop, creëer je niet alleen een frictieloze klantervaring, maar verhoog je ook gegarandeerd de conversie en boost je jouw gemiddelde orderwaarde.

Logo betaalmethode Klarna

Betalingen betaalmethode Klarna

Over Klarna, dé achteraf betaalmethode

Klarna is actief in 17 landen, kent meer dan 85 miljoen eindklanten en werkt met meer dan 200.000 (web)shops samen. De achteraf betaalmethode biedt haar dienstverlening aan consumenten en retailers waar thema’s zoals social shopping en persoonlijke financiën centraal staan. Klarna werd opgericht in 2005 in Stockholm en bundelde in 2014 met SOFORT als de Klarna Group.

De voordelen van Klarna Payments

Met Klarna Payments via PAY. til je jouw webshop naar een hoger niveau. KP zorgt ervoor dat jouw webshop altijd uitgerust is met de nieuwste functionaliteiten. Hiermee maak je online shoppen en achteraf betalen nog makkelijker voor jouw klanten. Met Klarna Payments in jouw webshop:

 • Heb je toegang tot de meest innovatieve achteraf betaaloplossingen in jouw webshop;
 • Creëer je een gepersonaliseerde klantervaring voor terugkerende klanten;
 • Krijg je de mogelijkheid om alle klantgegevens door Klarna te laten verzamelen;
 • Voegt Klarna automatisch nieuwe betaalmethoden toe en past de betaaloplossing deze ook aan;
 • Krijg je een automatische oplossing voor het bijhouden van huidige en toekomstige wettelijke vereisten - Klarna werkt deze op elk gewenst moment bij.

De voordelen van Klarna achteraf betalen

Naast KP biedt Klarna veilig en eenvoudig achteraf betalen aan per factuur. Dit kan in 14 of 30 dagen. Betaal nu is een flexibele betaalmethode waarbij klanten snel en makkelijk met één klik via een bankoverschrijving of een automatisch incasso kunnen betalen in jouw Klarna webshop. En dat binnen 14 dagen. Met Betaal later kan dit tot en met 30 dagen na aankoop. Met Klarna achteraf betalen in jouw webshop verhoog je jouw conversie, bied je een eenvoudige en veilige betaalmethode aan én zijn bankgegevens en een kaartlezer niet nodig!

App betaalmethode Klarna

Autoriseren en capturen van Klarna betalingen in jouw webshop

Wanneer jouw klant kiest voor Klarna in jouw webshop, dan wordt er in een split second een creditcheck gedaan om te bepalen of de consument achteraf mag betalen. Indien deze check succesvol verloopt, krijg je direct het signaal dat het bedrag geautoriseerd is. Op dat moment kan je de bestelling naar jouw klant verzenden. Zodra de bestelling verzonden is, wordt de autorisatie (gedeeltelijk) omgezet naar een "capture". Dit capturen kan op verschillende manieren:

 • Via de API Transaction: Capture
 • Automatisch via de plugin zodra de order van processing naar complete wordt gezet
 • Via het Admin Panel in het Transacties/Autorisaties tabblad
 • Automatisch na een vooraf bepaald aantal dagen (maximaal 14)

Om betalingen met deze achteraf betaalmethode in jouw webshop te kunnen accepteren, heb je een account nodig dat je kan aanvragen via de website van Klarna. Indien je een account hebt geregistreerd, krijg je een Merchant-ID en een shared secret. Deze kan je toevoegen aan jouw dienst binnen PAY. Het is mogelijk om zowel live- als testgegevens toe te voegen zodat je de integratie naar hartenlust kan testen. Hierdoor kan je zo snel mogelijk Klarna aanbieden aan jouw klanten.

Geldstroom via PAY.

Gecapturede Klarna reserveringen worden toegevoegd aan jouw boeksaldo waarna de uitbetalingen via jouw reguliere PAY. clearingen worden meegenomen. Ook (deels) refunden van betalingen doe je zonder problemen via PAY. Zoek de betaling op, selecteer de producten die je wenst terug te betalen en wij regelen vanzelfsprekend de rest.

De voordelen van Klarna op een rij
 • Wereldwijd de meest gebruikte achteraf betaalmethode
 • Geen risico voor de webshop
 • Reserveringen capturen via API, plugin, het Admin Panel of automatisch na enkele dagen
 • Achteraf betalen neemt sterk in populariteit toe
 • Eenvoudige integratie via PAY.
 • De volledige facturatie word je uit handen genomen

Klarna beschikbaarheid

xs Pioneer Niet beschikbaar
xs Professional Full service
xs Business Full service
xs Corporate Full service

Beschikbaarheid

Achteraf betalen via Klarna is mogelijk in de volgende landen: Nederland, Duitsland, Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, Oostenrijk, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Laatste nieuws over Klarna

Met Klarna en PAY. creëert Tuinmeubelen.nl een soepele en naadloze shopbeleving
Lees meer
Klarna platformupdate
Lees meer
Vrij, vertrouwd en moeiteloos: achteraf en gespreid betalen
Lees meer
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.