Zoeken
Sluiten
Betaalmethode

Google betalingen ontvangen met Google Pay.

Internetgigant Google heeft een eigen betaalmethode gelanceerd. Met Google Pay betalen jouw klanten online en offline aankopen in een oogwenk met een Android-smartphone. Vanaf nu kan je deze betaalmethode ook aan jouw klanten aanbieden via Pay.

Met Google Pay koppelen gebruikers gemakkelijk hun eigen betaalpas aan een Android-smartphone, in de Google Wallet-app. Vervolgens kunnen ze, net zoals met iDEAL, contactloos betalen in winkels en webshops.

GooglePay-1
Reken sneller en veiliger af.

Met Google Pay biedt Google haar gebruikers zowel online als offline een snelle en veilige betaalervaring. Jouw klanten hoeven hun pinpas niet meer in de betaalautomaat te steken. Gebruikers die in het bezit zijn van een Android-smartphone kunnen gemakkelijk afrekenen met Google Pay.

 

Betaal in apps.

Met behulp van Google Pay kunnen jouw klanten ook in honderden apps aankopen afrekenen zonder betalingsgegevens in te hoeven voeren. Ze kunnen eten laten thuisbezorgen, een hotelreservering maken of een taxi regelen met slechts één tik op de knop!

 

Altijd veilig online betalen met Google Pay.

Google Pay is een uiterst veilige betaalmethode en beschermt altijd de betaalgegevens van jouw klanten. Dit doet de app door een virtueel accountnummer te genereren: de bankkaartgegevens verschijnen hierdoor niet op de smartphone. Met Google Pay als betaalmethode ben je ervan verzekerd dat het account van jouw klanten altijd veilig blijft. Bovendien kunnen jouw klanten hun account op elk moment beheren op het web of via de app.

google pay

Hoe werkt het?

Hoe werkt Google Pay?

Met Google Pay kan je gemakkelijk contactloos betalen of aankopen doen in apps of online. Voordat jouw klanten aankopen kunnen doen via deze betaalmethode of geld willen storten op hun Google Pay account, moeten zij eerst een of meerdere betaalmethoden toevoegen. De in Nederland geaccepteerde betaalmethoden voor Google Pay zijn debitcard (Maestro), creditcard (American Express, Mastercard en Visa) en PayPal. Op basis van deze betaalmethoden verwerkt Pay. de betaling(en) op de specifieke kaart.

Google Pay maakt gebruikt van fysieke authenticatiemethoden voor betalingen van meer dan 25 euro. Deze worden beveiligd door een toegangscode of vingerafdruk-ID. Wanneer jouw klant een betaling doet, stuurt Google Pay het creditcard- of bankpasnummer niet mee met de betaling. In plaats daarvan genereert de Google Wallet-app een virtueel accountnummer dat de accountinformatie van de gebruiker vertegenwoordigt. Deze service houdt de betalingsgegevens van jouw klanten privé en verzendt een eenmalige beveiligingscode in plaats van de kaart of gebruikersgegevens. Dit proces gaat volledig via de nieuwste Strong Customer Authentication (SCA) normen. Vervolgens ontvangt en verwerkt Pay. deze gegevens op een veilige manier via de gekozen route.

Bij deze banken is Google Pay beschikbaar in Nederland.

Bij deze banken is Google Pay beschikbaar in België.

Google Pay activeren in jouw webshop.

Wanneer je deze betaalmethode activeert, verschijnt de betaaloptie in je check-out. Op het betaalscherm starten wij een Google Pay betaling als er een geldige kaart is gekoppeld. Wanneer je klant geen geldige kaart aan zijn account heeft gekoppeld, kan hij deze alsnog toevoegen aan zijn Google Pay account of kiezen voor een andere betaalmethode. Wij tonen Google Pay op de creditcard en Maestro betaalschermen als deze betaalmethode is geïnstalleerd én er een werkende kaart is aangetroffen.

 

Heb je een pinterminal van Pay?

Indien je in jouw fysieke winkel een pinterminal van Pay. gebruikt, hoef je niets te doen. Jouw klant kan op dit moment al betalen met Google Pay via de Google Wallet-app op zijn Android-smartphone of Google smartwatch, mits hij aangesloten is bij banken die de betaaloptie ondersteunen.

De voordelen op een rij.
  • Eén app om te betalen in winkels en webshops
  • Betaal snel en gemakkelijk 
  • Hoge populariteit: meer transacties en gebruikers
  • Voldoet aan de laatste SCA normen

Heb je behoefte aan meer informatie over Google Pay/Google Wallet? Neem contact met ons op via sales@pay.nl of telefonisch via 088-88 666 66 en één van onze specialisten helpt jou graag verder.

 

Beschikbaarheid.
Google Pay is beschikbaar in 50+ verschillende landen.
 

____________

Veelgestelde vragen.
Hoe gaat betalen met Google Pay?

Voor je gebruik kunt maken van Google Pay moet je het eerst instellen. Dit doe je door de app te downloaden en een kaart toe te voegen. Vervolgens kun je Google Pay online of in-store gebruiken:

Online: wil je online betalen met Google Pay? Dat kan door op de betaalpagina op 'Google Pay' te klikken. Je kiest dan een betaalmethode, vult je verzendadres in (als hierom gevraagd wordt), en je bevestigt de bestelling.

In de winkel: op alle plekken waar je contactloos kunt betalen, kun je betalen met Google Pay. Kleine bedragen betaal je door simpelweg je telefoon tegen de betaalterminal aan te houden - voor grotere bedragen boven de € 50 euro moet je eerst telefoon je ontgrendelen.

Zijn Google Pay en Google Wallet hetzelfde?

Google Pay is de betaalmethode, Google Wallet is de app. De Google Wallet-app is eigenlijk jouw digitale portemonee waarmee je toegang hebt tot jouw betaalpassen (maar ook tickets, sleutels, ID's). En met Google Pay kun je de aankoop online, in-app of in een fysieke winkel door op de app te tikken, betalen.

Eerder heette de Google Wallet-app de Google Pay-app. Dit is in 2022 aangepast, om kaarten en passen eenvoudiger op te slaan en te gebruiken.

Waarom Pay. achter elke betaling?

Groeien met je onderneming betekent dat je zoveel mogelijk relevante data en inzichten nodig hebt. Die vind je in het dashboard en de Pay. app.

Voor je klanten biedt Pay. alle betaalmethoden die ze verwachten - en méér. Zo ontwikkel je een superieure customer experience en de hoogste conversie.

breedste aanbod

Het breedste aanbod betaaloplossingen

Alle betaaloplossingen die je nodig hebt voor een optimale customer experience, online en in-store.

plug

Plugins voor eenvoudige integratie

Met de payment plugins van Pay. maak je snel en eenvoudig een koppeling met je webshop.

chat bot

Conversieverhogende features

Mis geen betalingen meer met de conversieverhogende features die Pay. biedt.

user favorite

De betaalpartner van duizenden bedrijven

Persoonlijke service en technische ondersteuning zodat je altijd de controle houdt.

Registreer nu en ontdek de voordelen van Pay.

Regel direct al je online en in-store betalingen.
laptop
Default CTA icon Ontvang al binnen 15 minuten online en in-store betalingen via het Pay. platform.
Default CTA icon
Alle betaalinformatie op één platform: online, in-store en omnichannel.
Default CTA icon
Maximaal inzicht in je betaalverkeer via uitgebreide rapportages