Apple Pay

Contactloos betalen met Apple Pay betekent betalen met gemak

Online betalen met Apple Pay

Apple Pay is de internationale betaaldienst van Apple. Gebruikers die in het bezit zijn van Apple devices zoals de iPhone, iPad, Apple Watch of Macbook kunnen gebruik maken van deze mobiele betaaldienst.

Overal waar je contactloos kunt betalen met jouw betaalpas, kun je nu ook betalen met Apple Pay. En nu kan je ook Apple Pay aanbieden via PAY! Wanneer je deze betaalmethode in jouw webshop aanbiedt, bied je jouw klanten de mogelijkheid om op een veilige, snelle en gemakkelijke manier aankopen te doen.

Logo betaalmethode Apple Pay
Terminals betaalmethode Apple Pay

Apple Pay in Nederland

De betaaldienst van Apple is sinds 11 juni 2019 beschikbaar in Nederland. Dit betekent dat je moeiteloos Apple Pay kunt aanbieden in jouw webshop. Op dit moment ondersteunen ING, ABN AMRO, Rabobank, bunq, Monese, Revolut, N26 en Knab deze mobiele betaalmethode.

Het is onduidelijk wanneer andere kleinere Nederlandse banken zoals de SNS Bank en Triodos volgen. Volgens diverse bronnen is SNS Bank in gesprek met Apple en beloofde Triodos spoedig ondersteuning aan te bieden voor deze mobiele betaalmethode.

Hoe werkt een Apple Pay betaling in jouw webshop via PAY?

 

Met Apple Pay kunnen jouw klanten veilig aankopen doen in verschillende apps en fysieke winkels. Hiervoor hoeven ze geen betaal- of kaartgegevens in te voeren. Met een Touch ID of Face ID, die voldoen aan de nieuwste Strong Customer Authentication (SCA) normen, bevestigen jouw klanten veilig hun aankopen.

Wanneer jij in jouw webshop een Apple Pay betaling ontvangt, ontvangt PAY. tegelijkertijd de binnenkomende gegevens. Vervolgens verwerkt PAY. op basis van de gekoppelde Maestro debitcard of Mastercard/VISA creditcard veilig de betaling en ontvangt PAY. het geld via de gekozen route.

Bij deze banken is Apple Pay beschikbaar in Nederland

qr-3.png   qr-5080.png   Monesse_icon.png   N26_icon.png   qr-5084.png   qr-1.png  

qr-2.png qr-12.png

Bij deze banken is Apple Pay beschikbaar in België

Fortis_icon.png   Fintro_icon.png   HelloBank_icon.png   qr-5081.png   qr-5080.png
Smartphone betaalmethode Apple Pay

Betaalmethode Apple Pay activeren in jouw webshop

Wanneer je deze betaalmethode activeert in jouw webshop dan verschijnt de betaalmethode in de check-out. PAY. toont Apple Pay op de creditcard- en maestrobetaalschermen als de betaalmethode is geïnstalleerd én er een werkende kaart is aangetroffen. De betaaloptie is alleen zichtbaar voor iPhone, iPad, Mac en Apple Watch-gebruikers die online shoppen via Safari, dit is de standaardbrowser van Apple.

Heeft jouw klant geen geldige kaart aan het account gekoppeld? Dan kan hij dit alsnog gemakkelijk doen en toevoegen aan zijn Apple Wallet of ervoor kiezen om met een andere betaalmethode te betalen.

Heb je een pinterminal van PAY?

Indien je in jouw fysieke winkel een pinterminal van PAY. gebruikt, hoef je niets te doen. Jouw klant kan ook dan gemakkelijk en veilig betalen met Apple Pay via de iPhone of Apple Watch. Hiervoor moet de betaalkaart die jouw klant gebruikt wel deze betaalmethode ondersteunen.

iCard, de Visa-kaart voor Apple Pay

De door Apple uitgebrachte iCard is vergelijkbaar met de diensten van Revolut. De iCard is een creditcard waarmee Apple optreedt als kaartuitgever en die gebruik maakt van het netwerk van Visa. Dit betekent dat een betaling via Apple Pay ook als creditcardbetaling kan worden verwerkt.

De voordelen van Apple Pay op een rij
  • Ondersteund door de grootste Nederlandse banken
  • Eén app om te betalen in webshops en fysieke winkels
  • Betaal veilig, snel én contactloos
  • Voldoet aan de laatste SCA normen

Heb je behoefte aan meer informatie over Apple Pay? Neem contact met ons op via sales@pay.nl of telefonisch via 088-88 666 66 en één van onze specialisten helpt jou graag verder.

Apple Pay beschikbaarheid

xs Pioneer Niet beschikbaar
xs Professional Full service
xs Business Full service
xs Corporate Full service

Beschikbaarheid

Apple Pay is beschikbaar in 50+ verschillende landen.
Laatste nieuws over Apple Pay
PAY. verwelkomt vanaf nu ook Apple Pay via Rabobank!
Lees meer
Betalen met Apple Pay kan vanaf nu ook met ABN AMRO
Lees meer
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.