Apple Pay

Apple Pay

Apple Pay is de internationale mobiele betaaldienst van Apple. Het biedt jouw klanten een eenvoudige en veilige manier om hun aankopen te betalen met enkele Apple devices (iPhone, iPad, Apple Watch of Macbook) die zij elke dag al gebruiken.

5d764dc73689e-apple-paylogo.png

Marktaandeel

 

Apple Pay is oorspronkelijk gelanceerd in Amerika, in 2015. Sinds 11 juni 2019 is de betaaldienst ook beschikbaar in Nederland. Op dit moment wordt Apple Pay in Nederland o.a. door ABN AMRO, ING, bunq en Rabobank ondersteund. Klanten van Knab moeten nog even wachten. Knab kondigt aan dat zij Apple Pay in 2020 pas gaan uitrollen. ''We zien het belang van Apple Pay en andere vormen van mobiel betalen zeker in, en gaan dit dan ook aanbieden. Alleen niet meer dit jaar helaas. Wanneer we jullie en onze andere klanten in 2020 blij kunnen maken met Apple Pay, laten we zo snel mogelijk weten!'', laat Lisa, Open Moderator bij Knab weten op het Knab forum. Een exact marktaandeel is nog onbekend.

Hoe werkt een Apple Pay betaling?

 

De kaartgegevens worden uit het Apple device gehaald en bevestigd met een Touch ID, Face ID of de toegangscode, dus volledig via de nieuwste Strong Customer Authentication (SCA) normen. Vervolgens ontvangt PAY. deze gegevens.

Op basis van de gekoppelde debitcard (MAESTRO) of creditcard (VISA/Mastercard) verwerkt PAY. de betaling op die kaart en ontvangt het geld via de gekozen route.

Apple Pay activeren in jouw webshop

Wanneer je Apple Pay activeert, verschijnt de betalingsoptie Apple Pay in je check-out. Op het Apple Pay betaalscherm starten wij een Apple Pay betaling als er een geldige kaart is gekoppeld. Wanneer je klant geen geldige kaart aan zijn account heeft gekoppeld, kan hij deze alsnog toevoegen aan zijn Apple Wallet of kiezen voor een andere betaaloptie. Wij tonen Apple Pay op de creditcard- en maestrobetaalschermen als Apple Pay is geïnstalleerd én er een werkende kaart is aangetroffen.

Heb je een pinterminal van PAY?

Indien je in jouw fysieke winkel een pinterminal van PAY. gebruikt, hoef je niets te doen. Jouw klant kan op dit moment al betalen met Apple Pay via de iPhone of Apple Watch, mits hij aangesloten is bij banken die de betaaloptie ondersteunen.

Bij deze banken is Apple Pay beschikbaar in Nederland


logo-ing.png logo-bunq.png monese.png n26logo.png logo-revolut.png logo-abn-amro.png logo-rabobank.png

Bij deze banken is Apple Pay beschikbaar in België


bnpparibaslogo.png fintro.png hellobanklogo.png monese.png logo_bunq.png

Apple's iCard

Apple heeft de iCard uitgebracht, een eigen creditcard waarmee Apple optreedt als een ‘issuer’ (kaartuitgever) die gebruik maakt van het MasterCard netwerk.

Ook een betaling via Apple Pay, met een door Apple uitgegeven iCard, wordt verwerkt als een normale creditcardbetaling.

apple-icard.png
De voordelen op een rij
  • Eén app om te betalen in winkels en webshops
  • Betaal snel en gemakkelijk 
  • Hoge populariteit: meer transacties en gebruikers
  • Voldoet aan de laatste SCA normen

Heb je behoefte aan meer informatie over Apple Pay? Neem contact met ons op via sales@pay.nl of telefonisch via 088-88 666 66 en één van onze specialisten helpt jou graag verder.

Apple Pay beschikbaarheid

xs Pioneer Niet beschikbaar
xs Professional Full service
xs Business Full service
xs Corporate Full service

Beschikbaarheid

Apple Pay is beschikbaar in 50+ verschillende landen.
Laatste nieuws over Apple Pay
PAY. verwelkomt vanaf nu ook Apple Pay via Rabobank!
Lees meer
Betalen met Apple Pay kan vanaf nu ook met ABN AMRO
Lees meer
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.