Apple Pay

Apple Pay

Apple Pay is de internationale mobiele betaaldienst van Apple die makkelijk in gebruik te nemen is. Het biedt uw klanten een eenvoudige en veilige manier om hun aankopen te betalen met de devices (MacBook, iPhone, iWatch of iPad) die ze elke dag al gebruiken. Zij kunnen via Apple Pay veilig betalen in (web)winkels en in apps.

5d764dc73689e-apple-paylogo.png

Marktaandeel

Apple Pay is oorspronkelijk gelanceerd in Amerika, in 2015. Sinds 11 juni 2019 is het ook beschikbaar in Nederland. Op dit moment wordt Apple Pay in Nederland enkel door ING ondersteund. Echter laat ABN Amro via een update van haar algemene voorwaarden doorschemeren dat zij in de toekomst ook Apple Pay zullen ondersteunen. In het buitenland is deze betaaloptie breder bekend. Een exact marktaandeel is nog onbekend, maar het is zeker dat wanneer Apple iets beschikbaar maakt, er een trouwe fanbase klaarstaat om van deze opties gebruik te maken.

Apple Pay from PAY. on Vimeo.

Hoe werkt een Apple Pay betaling?

 

De kaartgegevens worden uit het Apple device gehaald en bevestigd met een Touch ID, Face ID of de toegangscode, dus volledig via de nieuwste Strong Customer Authentication (SCA) normen. Vervolgens ontvangt PAY. deze gegevens.

Op basis van de gekoppelde debitcard (MAESTRO) of creditcard (VISA/Mastercard) verwerkt PAY. de betaling op die kaart en ontvangt het geld via de gekozen route.

Apple Pay activeren in uw webshop

Indien u Apple Pay activeert, ontvangt u de betalingsoptie Apple Pay in uw checkoutpagina. Op het Apple Pay betaalscherm starten wij een Apple Pay betaling indien er een geldige kaart is gekoppeld. Indien er geen geldige kaart is gekoppeld, kan uw klant deze alsnog toevoegen of kiezen voor een andere betaaloptie. Wij tonen Apple Pay op zowel de creditcard als maestro schermen, indien Apple Pay is geïnstalleerd en er een werkende kaart is aangetroffen. Indien u in uw fysieke winkel een pinterminal van PAY. gebruikt, hoeft u niets te doen. Uw klant kan op dit moment al betalen met Apple Pay via zijn/haar iPhone of iWatch.

Indien u in uw fysieke winkel een pinterminal van PAY. gebruikt, hoeft u niets te doen. Uw klant kan op dit moment al betalen met Apple Pay via zijn/haar iPhone of Apple Watch.

Bij deze banken is Apple Pay beschikbaar in Nederland


logo-ing.png logo-bunq.png monese.png n26logo.png revolutlogo.png logo-abn-amro-soon.png logo-rabobank_soon.png

Bij deze banken is Apple Pay beschikbaar in België


bnpparibaslogo.png fintro.png hellobanklogo.png monese.png logo-bunq.png

iCARD

Apple werkt ondertussen ook aan een eigen creditcard en zal daarmee optreden als een ‘issuer’ (kaartuitgever), welke gebruik gaat maken van het MasterCard netwerk.

Dus ook een betaling via Apple Pay, met een door Apple uitgegeven iCard zal worden verwerkt als een normale creditcardbetaling.

apple-icard.png

Meer weten over Apple Pay?

Neem contact met ons op via sales@pay.nl of telefonisch via 088-88 666 66 en één van onze specialisten helpt je graag verder.

PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.