iDEAL

De populairste online betaalmethode van Nederland

Online betalen met iDEAL via PAY.

Door via PAY. iDEAL als betaalmethode in jouw webshop aan te bieden, bied je jouw klanten de mogelijkheid om veilig en snel via de eigen vertrouwde bankomgeving te betalen. Het gemak, het vertrouwde imago van iDEAL en de snelheid maakt deze betaalmethode erg populair bij consumenten. Vanwege de lage kosten per transactie is de online betaalmethode ook erg aantrekkelijk voor ondernemers. Daarom leidt een webshop met iDEAL gegarandeerd tot conversie!

Betaalmethode iDEAL op jouw website

In Nederland is iDEAL al jaren de meest populaire online betaalmethode bij online shoppers en in webshops en webwinkels. Deze online SEPA betaling wordt direct verwerkt en is, anders dan bij creditcardbetalingen, altijd gegarandeerd wanneer consumenten ermee betalen in jouw webshop of webwinkel. Daarnaast kan jouw klant het afgeschreven bedrag direct terugvinden op zijn afschrift wanneer hij betaalt met iDEAL als betaalmethode.

PAY. is acquirer van iDEAL

Een webshop met iDEAL geeft jouw klanten de mogelijkheid om snel en veilig te betalen. Via PAY. kan dit nóg sneller: sinds 15 februari 2018 heeft PAY. een eigen iDEAL acquirer licentie verworven. Dit maakt ons minder afhankelijk van derden. Deze acquirer licentie leidt tot een stabieler online betaalsysteem en een halvering van de verwerkingstijd bij het aanmaken van iDEAL betalingen.

Icoon betaalmethode iDEAL

Probeer iDEAL gratis

Om jou vrijblijvend kennis te laten maken met ons online betaalsysteem en de online betaalmogelijkheden, bieden wij het gratis Pioneer pakket (XS) aan. Met dit pakket (en zonder maandelijkse kosten) kan je voor jouw webshop of webwinkel gebruik maken van al onze betaalmethoden, waaronder ook de betaalmethode iDEAL.

Ontvang je steeds meer bestellingen en ben je tevreden met de dienstverlening van PAY? Dan kan je natuurlijk altijd jouw pakket upgraden zodat je toegang krijgt tot nog meer betaalmethoden, handige opties en nog scherpere tarieven voor jouw webshop of webwinkel.

Een webshop met iDEAL

Met de standaard webshop plugins koppel je iDEAL gemakkelijk en snel aan jouw webshop of webwinkel. Na het downloaden plaats je de plugin op jouw server en kan je aan de slag met de installatie. In het PAY. Admin Panel voeg je alle gewenste betaalmethoden aan jouw webshop toe. Een webshop met iDEAL is echt zo geregeld!

Wanneer jouw klant in jouw webshop of webwinkel kiest voor betalen via iDEAL en een keuze heeft gemaakt uit één van de Nederlandse banken, verwijst onze techniek hem/haar door naar het betaalscherm van zijn eigen bank. De klant voert daar de betaling uit volgens de gebruikelijke stappen van het internetbankieren. Wanneer een betaling in jouw webshop is gelukt (of mislukt) vind je dit terug in het beheersysteem. Daardoor kan je, met de iDEAL betaalmethode in jouw webshop, snel jouw producten uitleveren.


Ondersteund door elke Nederlandse bank

Het maakt niet uit bij welke van de Nederlandse bank(en) jouw klant een rekening heeft. Alle banken ondersteunen iDEAL als betaalmethode. Hierdoor kan jouw klant in jouw webshop of webwinkel altijd van deze online betaalmethode gebruik maken en direct online betalen voor zijn/haar aankoop. iDEAL is er voor alle merchants. Deze online betaalmethode is al beschikbaar vanaf ons gratis Pioneer pakket (S)!

  • icon
De voordelen van iDEAL op een rij
  • De betaling is 100% gegarandeerd
  • Gunstige tarieven per transactie
  • Vertrouwd en bekend
  • Direct inzicht in betalingen
  • Zowel voor jouw zakelijke als particuliere klant
  • Met één druk op de knop terugbetalen in jouw webwinkel
  • Nog sneller betalen via de internetbankieren app
  • Desktop aankopen afrekenen kan ook met een QR-code

iDEAL beschikbaarheid

xs Pioneer Full service
xs Professional Full service
xs Business Full service
xs Corporate Full service

Beschikbaarheid

De betaaloptie iDEAL wordt gebruikt in Nederland
Laatste nieuws over iDEAL
Nu beschikbaar via PAY: iDIN, hét online identificatiemiddel
Lees meer
iDEAL bestaat 15 jaar en viert dit met een nieuw logo!
Lees meer
Het mobiel betaalgemak van iDEAL QR in jouw (web)shop!
Lees meer
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.