Zoeken
Sluiten
Betaalmethoden per land

Betaalmethoden Spanje. 

Met ruim 35 miljoen online shoppers is de Spaanse e-commerce sector veelbelovend. Echter is het aantal aanbieders nog erg laag in verhouding tot landen zoals Nederland of Duitsland. Het is dan ook een slimme zet om met jouw webshop de Spaanse markt te betreden. 

Maar welke betaalmethoden moet je aanbieden om Spaanse klanten aan te trekken en succesvol te zijn in Spanje? En hoe bied je alle betaalmethoden in Spanje het beste aan in je webshop? 

Betaalmethoden Spanje
Over Spanje
  • 47 miljoen inwoners
  • Valuta is de Euro
  • 67% van alle consumenten shopt online
  • Verdeling e-commerce bestellingen:
    • 90% nationaal
    • 36% EU
    • 13% buiten EU

Spanje is na Duitsland en Frankrijk de grootste markt in Europa. Maar e-commerce heeft zich in Spanje minder snel ontwikkeld dan in andere landen in Europa.

De e-commerce industrie vertoont de afgelopen jaren echter wel gezonde tekenen van groei. Het aantal online shoppers is sinds 2017 bijvoorbeeld toegenomen met 21%. Het is dus een aantrekkelijke bestemming voor online bedrijven, en wordt dat steeds meer. 

 

 

Populairste betaalmethoden Spanje

Betaalmethoden Spanje

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste betaalmethoden in Spanje voor jouw webshop.

Creditcards

Creditcards zijn ook een veelgebruikte betaalmethode in Spanje. Met een creditcard shoppen consumenten online en betalen zij later. De producten die online zijn gekocht met een creditcard zijn minimaal 180 dagen verzekerd tegen schade, verlies en diefstal.

De Spaanse markt kent verschillende aanbieders van creditcards, zoals Mastercard, VISA en American Express.

Maestro

Een deel van de online betalingen in Spanje gaat nog via Maestro. Dat behoort vanaf juli 2023 tot de verleden tijd omdat Maestro dan wordt vervangen door de debitkaarten van Mastercard.

Paypal

In Spanje is PayPal een populaire en veelgebruikte manier van online betalen: maar liefst 39% van alle betalingen in Spanje wordt gedaan via PayPal. Een PayPal-betaling kan vanaf desktop, mobiele telefoon of tablet worden uitgevoerd, zonder het achterlaten van creditcard- of bankgegevens. 

Vanwege de kopersbescherming is PayPal een zeer populaire betaalmethode in Spanje. 

Apple Pay

Apple Pay is de internationale betaaldienst van Apple. Gebruikers die in het bezit zijn van Apple devices zoals de iPhone, iPad, Apple Watch of Macbook kunnen gebruikmaken van deze mobiele betaaldienst.

Overal waar je contactloos kunt betalen met jouw betaalpas, kun je nu ook betalen met Apple Pay.  Wanneer je deze betaalmethode in je webshop aanbiedt, bied je je klanten de mogelijkheid om op een veilige, snelle en gemakkelijke manier aankopen te doen.

Amazon Pay

Amazon Pay is een betaalsysteem van Amazon.com een een opoulaire betaalmethode in Spanje. Hiermee biedt Amazon haar gebruikers de mogelijkheid om met een gebruikersaccount op externe websites te bestellen. 

Hoe werkt het? Je klant voert een bestelling uit, kiest in de check-out voor Amazon Pay en wordt doorgestuurd naar het inlogscherm van de betaalmethode. Je ontvangt de gelden direct van Amazon. 

Waarom Pay. achter elke betaling?

Groeien met je onderneming betekent dat je zoveel mogelijk relevante data en inzichten nodig hebt. Die vind je in het dashboard en de Pay. app.

Voor je klanten biedt Pay. alle betaalmethoden die ze verwachten - en méér. Zo ontwikkel je een superieure customer experience en de hoogste conversie.

 

 

carbon_software-resource-cluster

Het breedste aanbod betaaloplossingen

Alle betaaloplossingen die je nodig hebt voor een optimale customer experience, online en in-store.

carbon_plug

Plugins voor eenvoudige integratie

Met de payment plugins van Pay. maak je snel en eenvoudig een koppeling met je webshop.

carbon_chat-bot

Conversieverhogende features

Mis geen betalingen meer met de conversieverhogende features die Pay. biedt.

carbon_user-favorite

De betaalpartner van duizenden bedrijven

Persoonlijke service en technische ondersteuning zodat je altijd de controle houdt.

Registreer nu en ontdek de voordelen van Pay.

Regel direct al je online en in-store betalingen.
laptop
Default CTA icon Ontvang al binnen 15 minuten online en in-store betalingen via het Pay. platform.
Default CTA icon
Alle betaalinformatie op één platform: online, in-store en omnichannel.
Default CTA icon
Maximaal inzicht in je betaalverkeer via uitgebreide rapportages