Amazon Pay

33 miljoen gebruikers wereldwijd

Wat is Amazon Pay?

Amazon Pay is een betaalsysteem van Amazon.com. Hiermee biedt Amazon haar gebruikers de mogelijkheid om met een gebruikersaccount op externe websites te bestellen. Qua werkwijze lijkt deze betaalmethode sterk op PayPal. In juni 2017 lanceerde het e-commerce bedrijf in een aantal landen de Amazon Pay dienst. Later dat jaar was de betaaloplossing ook beschikbaar in Frankrijk, Italië en Spanje.

Logo betaalmethode Amazon Pay

Hoe werkt Amazon Pay?

Jouw klant voert een bestelling uit en kiest in de checkout voor Amazon Pay en wordt doorgestuurd naar het inlogscherm van de betaalmethode. Hierna kiest de gebruiker een betaalmiddel (creditcard, bankkaart of andere optie) waarvan de betaling wordt afgeschreven. Met de knop: 'bevestigen' worden deze transacties 'gereserveerd'.

Met PAY. kan je gemakkelijk instellen wanneer de betaling van 'gereserveerd' naar 'betaald' moet worden overgezet. Dat kan direct of binnen een uur en stel je in via de API of het Admin Panel van PAY.

Amazon Pay betalingen ontvangen

Je ontvangt de gelden direct van Amazon. Je ziet de Amazon Pay transacties in door ze te exporteren vanuit jouw Admin Panel. De omzet plaatst PAY. in de kolom 'externe omzet'.

Het deels of volledig terugbetalen van orders kan via PAY. of via Amazon. Indien je voor Amazon Pay kiest, dan is PAY. hier niet van op de hoogte waardoor je omzetverschillen kunt krijgen. Indien de consument bij PAY. een dispuut aanmaakt, kan dit ook gevolgen hebben. Maar wanneer je via PAY. refund, koppelen wij dit terug aan Amazon. Amazon bepaalt de tarieven per merchant. Dit betekent dat PAY. enkel kosten rekent voor het mogelijk maken van de transactie. Hierin functioneer PAY. als Distributing Payment Service Provider (DPSP).

Amazon Pay in jouw webshop

Allereerst dien je een account aan te maken via Amazon Pay. Hierna kan je via het Admin Panel de betaalmethode toevoegen aan jouw webshop. Je dient hiervoor de URL’s die je gebruikt op te geven, evenals een extra URL van PAY. Op deze wijze wordt de koppeling bevestigd.

Amazon is als financiële dienstverlener in Luxemburg gelicenseerd. PAY. is door de Nederlandse toezichthouder vergund. Beiden zijn gevestigd in de EU wat betekent dat voor beide partijen dezelfde wet- en regelgeving geldt. Houd daarom rekening met standaardvragen die betrekking hebben op jouw UBO, legitimatie, adres, kopie afschrift en KvK.

Betaling betaalmethode Amazon Pay

Amazon Pay installatiehandleiding

Bied in enkele stappen Amazon Pay aan als betaaloptie binnen jouw webshop!
De voordelen van Amazon Pay op een rij
  • Reken gemakkelijk af via een wallet
  • Beschikbaar in meer dan 100+ landen
  • Meer dan 33 miljoen Amazon Pay accounthouders
  • Enorm potentieel dankzij het Amazon netwerk

Heb je behoefte aan meer informatie over Amazon Pay? Neem contact met ons op via sales@pay.nl of telefonisch via 088-88 666 66 en één van onze specialisten helpt jou graag verder.

Amazon Pay beschikbaarheid

xs Pioneer Niet beschikbaar
xs Professional Gateway
xs Business Gateway
xs Corporate Gateway
-

Beschikbaarheid

Amazon Pay is beschikbaar in 100+ verschillende landen.
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.