Amazon Pay

33 miljoen gebruikers wereldwijd

Amazon Pay

Amazon Pay is een betaalsysteem van Amazon.com. Amazon biedt hiermee haar gebruikers de mogelijkheid om op externe websites met hun account te bestellen. Amazon Pay lijkt qua werkwijze sterk op PayPal. Amazon lanceerde de Amazon Pay dienst in juni 2017 in enkele landen. Later dit jaar zal dit worden uitgebreid.

Hoe werkt Amazon Pay?

Betalen met Amazon Pay is eenvoudig. Jouw klant voert een bestelling uit en kiest in de checkout voor Amazon Pay. De transactie wordt gestart (PAY. start achter de schermen een transactie bij Amazon) waarna de gebruiker wordt doorgestuurd. De gebruiker logt in (of is al ingelogd). In het scherm kan de gebruiker een betaalmiddel (creditcard, bankkaart of andere optie) kiezen waarvan de betaling wordt afgeschreven. Met de knop: 'bevestigen' worden transacties 'gereserveerd'.

Met PAY. kan je instellen wanneer de betaling ‘van gereserveerd naar 'betaald' moet worden overgezet. Dat kan direct, binnen een uur of op jouw verzoek (via de API of het Admin Panel).

Ontvangen van de gelden via Amazon Pay

Amazon bepaalt de tarieven per Merchant. PAY. rekent enkel kosten voor het mogelijk maken van de transactie als Distributing Payment Service Provider (DPSP).

Je ontvangt de gelden direct van Amazon. Je kan de Amazon Pay transacties inzien en exporteren vanuit jouw Admin Panel. De omzet wordt door PAY. geplaatst in de kolom 'externe omzet'.

Terugbetalen van orders (deels of volledig) kan via PAY. of via Amazon. Indien je deze via Amazon Pay zelf terugbetaalt, is PAY. hier niet van op de hoogte. Hierdoor kan je omzetverschillen krijgen. Indien de consument bij PAY. een dispuut aanmaakt, kan dit gevolgen hebben. Indien je via PAY. refund, koppelen wij dit terug aan Amazon.

Hoe kan ik Amazon Pay via PAY. gebruiken?

Je dient allereerst een account aan te maken op Amazon Pay. De onboarding is nogal 'stroperig'. Soms denk je dat je alles hebt gedaan om na enkele dagen toch nog meer documenten te moeten uploaden. Amazon is als financiële dienstverlener in Luxemburg gelicenseerd. PAY. is door de Nederlandse toezichthouder vergund. Beiden zijn gevestigd in de EU wat betekent dat voor beide partijen dezelfde wet- en regelgeving geldt. Houd daarom rekening met standaardvragen die betrekking kunnen hebben op jouw UBO, legitimatie, adres, kopie afschrift en KvK.

Na het aanmaken van het account bij Amazon Pay kan je via het Admin Panel de betaalmethode Amazon Pay toevoegen aan jouw webshop. Hierin dien je de URL’s die je gebruikt op te geven, evenals een extra URL van PAY. Op deze wijze wordt de koppeling bevestigd. Lees hiervoor de Amazon Pay connectie handleiding.

Amazon Pay installatiehandleiding

Bied in enkele stappen Amazon Pay aan als betaaloptie binnen jouw webshop!
De voordelen op een rij
  • Afrekenen via een wallet
  • Beschikbaar in meer dan 100+ landen
  • Meer dan 33 miljoen Amazon Pay accounthouders
  • Enorm potentieel door het achterliggende Amazon netwerk

Amazon Pay beschikbaarheid

xs Pioneer Niet beschikbaar
xs Professional Gateway
xs Business Gateway
xs Corporate Gateway
-

Beschikbaarheid

Amazon Pay is beschikbaar in 100+ verschillende landen.
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.