Amazon Pay

33 miljoen gebruikers wereldwijd

Amazon Pay

Amazon Pay is een betaalsysteem van Amazon.com. Ze bieden hiermee haar gebruikers de mogelijkheid om op externe websites met hun account te bestellen. Het lijkt qua werkwijze sterk op PayPal. Amazon lanceerde deze dienst in Juni 2017 in enkele landen. Later dit jaar zal dit worden uitgebreid.

De betaalflow voor de koper.

Uw klant voert een bestelling uit, zoals deze gewend is binnen uw webshop, en kiest in de checkout voor 1903.png Amazon Pay. De transactie wordt gestart (PAY. start achter de schermen een transactie bij Amazon), waarna de gebruiker wordt doorgestuurd. De gebruiker logt in (of is al ingelogd). In het scherm kan de gebruiker een betaalmiddel (creditcard, bankkaart of andere optie) kiezen, waarvan de betaling wordt afgeschreven. Met de knop: ‘bevestigen’ wordt de transacties ‘gereserveerd’.

In PAY. kunt u instellen wanneer de betaling ‘van gereserveerd naar ‘betaald’ moet worden. Dat kan direct, binnen een uur of op uw verzoek (via de API of het admin paneel).

Ontvangen van de gelden via Amazon Pay.

Amazon bepaalt de tarieven per Merchant. PAY. rekent enkel kosten voor het mogelijk maken van de transactie als DPSP (Distributing Payment Service Provider).

U ontvangt de gelden direct van Amazon. U kunt de transacties inzien en exporteren vanuit uw admistratiepaneel. De omzet wordt in PAY. geplaatst in de kolom “externe omzet”.

Terugbetalen van orders (deels of volledig) kan via PAY., of via Amazon. Indien u deze via AmazonPay zelf terugbetaald, is PAY.hier niet van op de hoogte, waardoor u omzetverschillen kunt krijgen. Indien de consument bij PAY. een dispuut aanmaakt kan dit gevolgen hebben. Indien u via PAY. refund, koppelen wij dit terug aan Amazon.

Hoe kan ik Amazon Pay via PAY. gebruiken?

U dient allereerst een account aan te maken op Amazon Pay. De onboarding is nogal 'stroperig'. Soms denkt u dat u alles heeft gedaan, om na enkele dagen toch nog meer documenten te moeten uploaden. Amazon is als financiële dienstverlener in Luxemburg gelicenseerd, PAY. is door de Nederlandse toezichthouder vergund. Beiden in de EU, dus voor beide partijen geldt dus dezelfde wet en regelgeving. Houdt dus rekening met de standaard vragen zoals UBO, Legitimatie, Bewijs adres, kopie afschrift en KVK.

Na het aanmaken van de het account bij Amazon Pay kunt u uw webshop toevoegen in de admin van Amazon. Hierin dient u de URL’s die u gebruikt op te geven en een extra URL van ons, op deze wijze wordt de koppeling bevestigd. Lees de “Amazon Pay connectie handleiding”.

Amazon Pay installatiehandleiding

Biedt in enkele stappen Amazon Pay aan als betaaloptie binnen uw webshop!
De voordelen op een rij
  • Afrekenen via een wallet
  • Beschikbaar in meer dan 100+ landen
  • Meer dan 33 miljoen Amazon Pay accoundhouders
  • Enorm potentieel door het achterliggende Amazon netwerk

Amazon Pay tarieven

xs Pioneer Niet beschikbaar
xs Professional Gateway
xs Business Gateway
xs Corporate Gateway

Beschikbaarheid

Amazon Pay is beschikbaar in 100+ verschillende landen.
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.