Zoeken
Sluiten
Betaalmethode

Wat is Amazon Pay?

Amazon Pay is een betaalsysteem van Amazon.com. Hiermee biedt Amazon haar gebruikers de mogelijkheid om met een gebruikersaccount op externe websites te bestellen. Qua werkwijze lijkt deze betaalmethode sterk op PayPal. In juni 2017 lanceerde het e-commerce bedrijf in een aantal landen de Amazon Pay dienst. Later dat jaar was de betaaloplossing ook beschikbaar in Frankrijk, Italië en Spanje.

amazon pay hero image
Hoe werkt Amazon Pay?

Je klant voert een bestelling uit, kiest in de check-out voor Amazon Pay en wordt doorgestuurd naar het inlogscherm van de betaalmethode. Hierna kiest de gebruiker een betaalmiddel (creditcard, bankkaart, of andere optie) waarvan de betaling wordt afgeschreven. Met de knop: 'bevestigen' worden deze transacties 'gereserveerd'.

Met Pay. kun je gemakkelijk instellen wanneer de betaling van 'gereserveerd' naar 'betaald' moet worden overgezet. Dat kan direct, of binnen een uur en stel je in via de API of het Admin Panel van Pay.

Video

Amazon Pay betalingen ontvangen.

Je ontvangt de gelden direct van Amazon. Je ziet de Amazon Pay transacties in door ze te exporteren vanuit je Admin Panel. De omzet plaatst Pay. in de kolom 'externe omzet'.

Het deels of volledig terugbetalen van orders kan via Pay. of via Amazon. Als je kiest voor Amazon Pay, dan is Pay. hier niet van op de hoogte. Dus dat kan zorgen voor omzetverschillen. Als de consument bij Pay. een dispuut aanmaakt, kan dit ook gevolgen hebben. Maar, wanneer je via Pay. refund, koppelen wij dit terug aan Amazon. Amazon bepaalt de tarieven per merchant. Dit betekent dat Pay. alleen kosten rekent voor het mogelijk maken van de transactie. Hierin functioneert Pay. als Distributing Payment Service Provider (DPSP).

 

Amazon Pay in jouw webshop.

Allereerst dien je een account aan te maken via Amazon Pay. Hierna kan je via het Admin Panel de betaalmethode toevoegen aan jouw webshop. Je dient hiervoor de URL’s die je gebruikt op te geven, evenals een extra URL van Pay. Op deze wijze wordt de koppeling bevestigd.

Amazon is als financiële dienstverlener in Luxemburg gelicenseerd. Pay. is door de Nederlandse toezichthouder vergund. Beiden zijn gevestigd in de EU wat betekent dat voor beide partijen dezelfde wet- en regelgeving geldt. Houd daarom rekening met standaardvragen die betrekking hebben op jouw UBO, legitimatie, adres, kopie afschrift en KvK.

De voordelen van Amazon Pay op een rij.
  • Makkelijk afrekenen via een wallet
  • Beschikbaar in meer dan 100+ landen
  • Meer dan 33 miljoen Amazon Pay accounthouders
  • Enorm potentieel dankzij het Amazon netwerk

Heb je behoefte aan meer informatie over Amazon Pay? Neem contact met ons op via sales@pay.nl of telefonisch via 088-88 666 66 en één van onze specialisten helpt jou graag verder.

 
Beschikbaarheid.

Amazon Pay is beschikbaar in 100+ verschillende landen.

Waarom Pay. achter elke betaling?

Groeien met je onderneming betekent dat je zoveel mogelijk relevante data en inzichten nodig hebt. Die vind je in het dashboard en de Pay. app.

Voor je klanten biedt Pay. alle betaalmethoden die ze verwachten - en méér. Zo ontwikkel je een superieure customer experience en de hoogste conversie.

carbon_software-resource-cluster

Het breedste aanbod betaaloplossingen

Alle betaaloplossingen die je nodig hebt voor een optimale customer experience, online en in-store.

carbon_plug

Plugins voor eenvoudige integratie

Met de payment plugins van Pay. maak je snel en eenvoudig een koppeling met je webshop.

carbon_chat-bot

Conversieverhogende features

Mis geen betalingen meer met de conversieverhogende features die Pay. biedt.

carbon_user-favorite

Breedste aanbod betaaloplossingen

Persoonlijke service en technische ondersteuning zodat je altijd de controle houdt.

Registreer nu en ontdek de voordelen van Pay.

Regel direct al je online en in-store betalingen.
laptop
Default CTA icon Ontvang al binnen 15 minuten online en in-store betalingen via het Pay. platform.
Default CTA icon
Alle betaalinformatie op één platform: online, in-store en omnichannel.
Default CTA icon
Maximaal inzicht in je betaalverkeer via uitgebreide rapportages