Betaalmethoden per land

Betaalmethoden Duitsland. 

Eén van de belangrijkste redenen waarom Duitse klanten hun online winkelwagentje verlaten, is dat ze niet met bekende en vertrouwde betaalmethoden kunnen betalen. Duitse consumenten kiezen graag voor zekerheid en betalen daarom het liefst contant. Online zijn vooral de achteraf betaalmethoden populair.

Welke betaalmethoden in Duitsland zijn nog meer belangrijk als je een Duitse webshop hebt? En wist je dat je verplicht minstens één gratis betaalmethode moet aanbieden in Duitsland?

betaal-opties-DE
Over Duitsland
  • 84 miljoen inwoners
  • Valuta is de Euro
  • 88% van alle consumenten shopt online
  • Verdeling e-commerce bestellingen:
    • 94% nationaal
    • 25% EU
    • 23% buiten EU

Voor de Duitse online shopper spelen veiligheid en betrouwbaarheid van een betaalmethode een belangrijke rol. Voorheen betaalden ze daarom het liefst met een bankoverschrijving, maar mede door de corona-pandemie is dat aan het veranderen.

Contant betalingen in winkels werden in verband met de hygiene meer vervangen door contactloos betalen. En daardoor raakten Duitse consumenten ook online vertrouwd met andere Duitse betaalmethoden. In de meeste gevallen kiest de consument voor een achteraf betaalmethode.

Populairste betaalmethoden Duitsland

Betaalmethoden Duitsland

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste betaalmethoden in Duitsland.

Achteraf betaalmethoden: meest gebruikte betaalmethode in Duitsland

Achteraf betalen (oftewel: Kauf auf Rechnung) is een populaire betaalmethode in Duitsland. Duitse consumenten betalen van oudsher graag achteraf. Deels is dan ook bij wet bepaald dat het mogelijk moet zijn om eerst de aankoop in handen te hebben voordat er betaald is. 

Door het aanbieden van een achteraf betaalmethode in de webshop verlaag je de kans dat de klant zijn aankoop niet afrondt met 79%. Het is dan ook dé manier om het vertrouwen van de Duitse online shoppers te winnen. Als het gaat om de populairste achteraf betaalmethoden in Duitsland, staan Klarna en Riverty bovenaan.

PayPal

PayPal biedt de mogelijkheid om zowel direct als later te betalen. Een PayPal-betaling kan vanaf desktop, mobiele telefoon of tablet worden uitgevoerd, zonder het achterlaten van creditcard- of bankgegevens. Vanwege de kopersbescherming is PayPal net als in andere Europese landen een zeer veelgebruikte betaalmethode in Polen. 

In Duitsland wordt Paypal voornamelijk gebruikt voor iets minder grote aankopen. Voor grotere aankopen betaalt de consument het liefst met een creditcard.

Creditcards 

De Duitse consument kiest graag voor zekerheid: creditcard maatschappijen bieden die zekerheid. Het is dan ook geen verrassing dat maar liefst de helft van de Duitse consumenten een creditcard heeft.

De Duitse markt kent verschillende aanbieders van creditcards, zoals Mastercard, Visa en American Express

SOFORT

SOFORT banking is een Duitse betaalmethode die erg lijkt op betalen per bank. SOFORT maakt het mogelijk om vanuit Duitsland te betalen via de eigen vertrouwde bankomgeving. 

Het werkt eigenlijk hetzelfde als een bankoverschrijving, alleen hoeft de klant niet te wachten tot het geld daadwerkelijk is overgemaakt. De bank geeft direct goedkeuring om de aankoop door te zetten. Voordeel is dat de consument geen account aan hoeft te maken.

Giropay

Giropay is vergelijkbaar met iDEAL in Nederland.  Het is veilig en vertrouwd, en verloopt volledig via de internetbankieromgeving van de consument. Ruim 85% van de Duitse banken heeft een aansluiting met Giropay.

Waarom Pay. achter elke betaling?

Groeien met je onderneming betekent dat je zoveel mogelijk relevante data en inzichten nodig hebt. Die vind je in het dashboard en de Pay. app.

Voor je klanten biedt Pay. alle betaalmethoden die ze verwachten - en méér. Zo ontwikkel je een superieure customer experience en de hoogste conversie.

 

 

carbon_software-resource-cluster

Het breedste aanbod betaaloplossingen

Alle betaaloplossingen die je nodig hebt voor een optimale customer experience, online en in-store.

carbon_plug

Plugins voor eenvoudige integratie

Met de payment plugins van Pay. maak je snel en eenvoudig een koppeling met je webshop.

carbon_chat-bot

Conversieverhogende features

Mis geen betalingen meer met de conversieverhogende features die Pay. biedt.

carbon_user-favorite

De betaalpartner van duizenden bedrijven

Persoonlijke service en technische ondersteuning zodat je altijd de controle houdt.

Registreer nu en ontdek de voordelen van Pay.

Regel direct al je online en in-store betalingen.
laptop
Default CTA icon Ontvang al binnen 15 minuten online en in-store betalingen via het Pay. platform.
Default CTA icon
Alle betaalinformatie op één platform: online, in-store en omnichannel.
Default CTA icon
Maximaal inzicht in je betaalverkeer via uitgebreide rapportages