Zoeken
Sluiten
Betaalmethode

Betaalmethode SOFORT Banking in jouw webshop.

SOFORT Banking (ook wel Sofortüberweisung) is een variant op betalen per bank en maakt het mogelijk om vanuit verschillende landen te betalen via de eigen vertrouwde bankomgeving. Een goede keuze dus als je jouw producten of diensten ook buiten Nederland aanbiedt. Met name in Duitsland wordt deze betaaloplossing veel gebruikt. Maar ook in landen zoals Oostenrijk en België wordt er steeds vaker voor deze betaalwijze gekozen.

Ongeveer 20.000 banken in Europa ondersteunen het online betaalsysteem van SOFORT. De rekeninghouders van deze banken kunnen alle gebruik maken van de betaalservice via hun eigen bank.

SOFORT-PaymentBadge-Bright-Retina-@3
Met SOFORT betaal je veilig vanuit 8 landen.

Gaan jouw producten over de grenzen van Nederland? Met SOFORT Banking betalen jouw klanten via de eigen bankomgeving. De betaling wordt direct via de bank van de consument verwerkt. Op dit moment zijn SOFORT betalingen beschikbaar in de volgende landen:

 • Duitsland
 • Oostenrijk
 • Zwitserland
 • Polen
 • België
 • Frankrijk
 • Italië
 • Spanje
 
SOFORT betalingen in jouw webshop.

SOFORT Banking is een eenvoudige betaaldienst die het mogelijk maakt vanuit verschillende landen direct geld over te boeken. De betaling verloopt rechtstreeks via de bank. Deze betaaloptie voldoet aan hoge veiligheidsstandaarden. Niet voor niets zijn er verschillende certificaten behaald  zoals het certificaat 'Goedgekeurd betalingssysteem' (ook bekend als TUV).

Om gebruik te maken van de betaalwijze SOFORT Banking is geen registratie van jouw klanten nodig. Ook als ondernemer hoef je geen afzonderlijke registratie te doen. Je regelt het allemaal eenvoudig en snel bij Pay. Een webshop met SOFORT Banking heb je al vanaf het gratis Pioneer pakket.

sofort image-1-kopie
Valkuilen bij SOFORT banking.

SOFORT Banking is een SEPA banktransfer betaling. Het kan echter voorkomen dat de betaling niet daadwerkelijk wordt ontvangen. Vooral bij gewilde producten zoals mobiele telefoons, computer apparatuur en tickets met een hoge waarde zien wij steeds meer betalingen niet binnenkomen. Wees dus voorzichtig met het moment van uitleveren.

Neem contact op met jouw accountmanager voor de meest optimale instellingen indien je SOFORT Banking wil gebruiken. Afhankelijk van jouw dienst kan een advies worden gegeven en kunnen er vooraf veel problemen in de toekomst worden voorkomen.

 

Technische innovatie van Pay. verlaagt het risico.

Pay. biedt jou de mogelijkheid om het moment van uitleveren te vertragen totdat het bedrag daadwerkelijk is ontvangen. Op dat moment wordt de bestelling in jouw statistieken bijgeschreven en ben je er zeker van dat je de SOFORT betaling daadwerkelijk op jouw zakelijke rekening ontvangt.

In het Admin Panel kan je bij jouw dienst instellen vanaf welk bedrag je de uitlevering wil vertragen.

Voor bepaalde producten en diensten kan je soms niet wachten met uitleveren. Bijvoorbeeld bij het verkopen van digitale content of beltegoed. Neem dan in jouw business case op dat een bepaald percentage van deze betaling niet direct binnen komt.

De voordelen op een rij.
 • Beschikbaar in 8 verschillende Europese landen
 • Regelmatig worden nieuwe landen toegevoegd
 • Voor de zakelijke en particuliere klant
 • Klant betaalt vanuit eigen vertrouwde bankomgeving
 • Laagdrempelig en veilig (heeft een TUV certificaat)

 

De nadelen op een rij.
 • Niet 100% gegarandeerd dat de betaling binnenkomt

 

Beschikbaarheid.

Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen, België, Frankrijk, Italië en Spanje.

 

Veelgestelde vragen over SOFORT.

Wat is SOFORT banking?

SOFORT Banking is een Europese betaalmethode. Klanten hoeven geen account aan te maken om een betaling te voldoen; ze gebruiken gewoon hun eigen digitale bankomgeving om de betaling te doen. 

 

Hoe werkt een SOFORT betaling?

Bij een SOFORT betaling wordt het geld rechtstreeks overgeschreven van de online bankrekening van de klant, naar de bankrekening van jouw webshop. 

Is SOFORT hetzelfde als iDEAL?

De stappen die de consument doorloopt bij een SOFORT betaling zijn vergelijkbaar met de fases van een iDEAL-betaling. Zo rekent de klant veilig en vertrouwd af in zijn eigen bankomgeving.

Is betalen met SOFORT veilig?

Ja, betalen met SOFORT is veilig en betrouwbaar. Het werkt namelijk met een verificatieproces dat is opgezet met de bank, wat ervoor zorgt dat alle betalingen legitiem zijn. 

Hoe lang duurt een SOFORT betaling?

Het betalen zelf is zo gepiept: de klant logt in op zijn online bankieren en autoriseert de betaling. De transactie wordt daarna meteen goedgekeurd, en op het dashboard verschijnt de status ‘betaald’. Het geld wordt binnen 2 tot 5 dagen op je rekening bijgeschreven. 

Waarom Pay. achter elke betaling?

Groeien met je onderneming betekent dat je zoveel mogelijk relevante data en inzichten nodig hebt. Die vind je in het dashboard en de Pay. app.

Voor je klanten biedt Pay. alle betaalmethoden die ze verwachten - en méér. Zo ontwikkel je een superieure customer experience en de hoogste conversie.

breedste aanbod

Het breedste aanbod betaaloplossingen

Alle betaaloplossingen die je nodig hebt voor een optimale customer experience, online en in-store.

plug

Plugins voor eenvoudige integratie

Met de payment plugins van Pay. maak je snel en eenvoudig een koppeling met je webshop.

chat bot

Conversieverhogende features

Mis geen betalingen meer met de conversieverhogende features die Pay. biedt.

user favorite

De betaalpartner van duizenden bedrijven

Persoonlijke service en technische ondersteuning zodat je altijd de controle houdt.

Registreer nu en ontdek de voordelen van Pay.

Regel direct al je online en in-store betalingen.
laptop
Default CTA icon Ontvang al binnen 15 minuten online en in-store betalingen via het Pay. platform.
Default CTA icon
Alle betaalinformatie op één platform: online, in-store en omnichannel.
Default CTA icon
Maximaal inzicht in je betaalverkeer via uitgebreide rapportages