Zoeken
Sluiten
iDIN verificatie

iDIN: Veilige en betrouwbare online-identificatie.

iDIN, ontwikkeld door de gezamenlijke Nederlandse banken, is dé oplossing voor online-identificatie en verificatie. Het systeem is speciaal ontworpen om webshops en consumenten te voorzien van een veilige en betrouwbare online-omgeving. 

idin-header
Hoe werkt iDIN verificatie?

iDIN verificatie maakt gebruik van de bestaande infrastructuur en beveiligingsprotocollen van de Nederlandse banken. Wanneer een consument zich moet identificeren op een webshop of online platform, kiezen ze voor de iDIN-optie. Vervolgens selecteren ze hun eigen bank en worden ze doorgestuurd naar de inlogpagina van de betreffende bank. Daar voeren ze hun inloggegevens in, zoals gebruikersnaam en wachtwoord of een mobiele app. Na succesvolle authenticatie keert de consument terug naar de webshop, waar de identiteitsgegevens geverifieerd zijn.

idin-alcohol-tabak

Wanneer gebruiken webshops iDIN verificatie? 

Met iDIN verificatie verhoog je de beveiliging en betrouwbaarheid van de betalingen in je online winkel en bied je je klanten een gebruiksvriendelijke en vertrouwde identificatie-ervaring. Hier zijn enkele veelvoorkomende situaties waarin je iDIN inzet: 

 • Registratie: wanneer een nieuwe klant zich registreert op je website, kun je iDIN  aanbieden als een snelle en veilige manier om hun identiteit te verifiëren. Dit versnelt het registratieproces en helpt bij het voorkomen van frauduleuze accounts.
 • Inloggen: bied je klanten de mogelijkheid om in te loggen met hun iDIN-gegevens. Dit vergroot het gebruiksgemak, omdat klanten geen aparte gebruikersnaam en wachtwoord hoeven te onthouden voor je webshop.
 • Leeftijdsverificatie: als je producten verkoopt die leeftijdsbeperkingen hebben, zoals alcohol of tabak, kun je iDIN verificatie gebruiken om de leeftijd van de klant te verifiëren voordat ze een aankoop doen.
 • Verificatie van klantgegevens: in sommige gevallen, zoals bij de verkoop van waardevolle goederen of de levering van gepersonaliseerde producten, wil je mogelijk de identiteit van de klant verifiëren voordat je de bestelling verwerkt. iDIN kan in dergelijke situaties worden gebruikt om de gegevens van de klant snel en betrouwbaar te verifiëren.
 • Toegang tot accountgegevens: wanneer klanten toegang willen tot hun persoonlijke accountgegevens, zoals adresgegevens of bestelhistorie, kun je iDIN gebruiken om te verifiëren dat de persoon die toegang probeert te krijgen daadwerkelijk de accounthouder is.
 • Klantenservice: als een klant contact opneemt met je klantenservice met een vraag of probleem, kan iDIN worden gebruikt om hun identiteit te verifiëren voordat ze toegang krijgen tot gevoelige informatie of belangrijke wijzigingen in hun account.
De voordelen van iDIN verificatie.
Voor webshops
 • Verhoogde conversie: door het vereenvoudigen van het identificatieproces met iDIN, wordt de kans op conversie verhoogd, omdat klanten minder snel afhaken tijdens het inloggen of registreren.
 • Verminderd risico op fraude: iDIN verifieert de identiteit van de klant via hun bank, waardoor het risico op identiteitsfraude en andere frauduleuze activiteiten afneemt.
 • Vereenvoudigde administratie: iDIN zorgt voor een uniforme en betrouwbare manier van identificatie, waardoor je minder tijd kwijt bent aan het controleren van klantgegevens.
 • Vertrouwen bij klanten: door gebruik te maken van iDIN, toon je aan dat je serieus omgaat met de veiligheid en privacy van je klanten, wat leidt tot een hoger vertrouwen in je webshop.
Voor consumenten
 • Veiligheid: iDIN maakt gebruik van de beveiligde inloggegevens van de eigen bank, waardoor persoonlijke gegevens zo goed mogelijk beschermd zijn.
 • Gemak: consumenten hoeven geen aparte gebruikersnaam en wachtwoord te onthouden voor elke webshop of online dienst, wat het gebruiksgemak verhoogt. Met iDIN kunnen ze eenvoudig inloggen met de vertrouwde inloggegevens van hun bank.
 • Tijdsbesparing: dankzij iDIN verificatie hoeven consumenten minder tijd te besteden aan het invullen van persoonlijke gegevens en het doorlopen van ingewikkelde registratieprocessen.
 • Privacy: iDIN verstrekt alleen de nodige gegevens aan webshops en online diensten, waardoor de privacy van de consument gewaarborgd blijft.
Hoe stel je iDIN verificatie in voor je webshop via Pay?

Integratie van iDIN in je webshop via Pay. is eenvoudig en snel. Volg deze stappen om iDIN te activeren en te profiteren van de voordelen voor je online winkel:

 1. Maak een account aan bij Pay. of log in op je bestaande Pay. account.
 2. Ga naar het Pay. dashboard en navigeer naar 'Betaalmethoden'.
 3. Zoek naar 'iDIN' in de lijst met beschikbare betaalmethoden en selecteer het.
 4. Vul de gevraagde informatie in en accepteer de voorwaarden.
Pay. zal je aanvraag beoordelen en, als goedgekeurd, iDIN activeren voor je webshop.

Test en implementeer iDIN op je website door gebruik te maken van de beschikbare API's en documentatie die Pay. aanbiedt. Indien nodig kun je altijd contact opnemen met de technische ondersteuning van Pay. voor hulp bij de implementatie.

Meer features van Pay.

Icon 1

Uitgebreide rapportages

Verhoog je conversie met de inzichten en rapportages van Pay. Alle data die je nodig hebt met uitgebreide filter- en zoekopties.

 

icon 2

Recurring payments

Terugkerende betalingen voor abonnementen en lidmaatschappen zet je eenvoudig klaar met de recurring payments feature van Pay.
icon 4

Conversie optimalisatie

Google Analytics Sync van Pay. zorgt dat de transactiedata in Google Analytics gesynchroniseerd wordt met de data in de backend van je webshop.
icon-24

Pay by link

Genereer betaalverzoeken en stuur ze naar je klant, direct vanuit het Pay. admin panel. Zo kunnen klanten zelf een betaalmethode kiezen.

Registreer nu en ontdek de voordelen van Pay.

Regel direct al je online en in-store betalingen.
laptop
Default CTA icon Ontvang al binnen 15 minuten online en in-store betalingen via het Pay. platform.
Default CTA icon
Alle betaalinformatie op één platform: online, in-store en omnichannel.
Default CTA icon
Maximaal inzicht in je betaalverkeer via uitgebreide rapportages