Betaalmethoden per land

Betaalmethoden Portugal.

Pinnen en chippen zijn al 30 jaar lang de bekendste betaalmethoden in Portugal. Daardoor zijn er in het land veel kaarten in omloop, waarvan de grootste en meestgebruikte Multibanco is. 

Maar zijn er nog andere betaalmethoden in Portugal? En hoe bied je alle betaalmethoden in Portugal het beste aan in je webshop? 

betaal-opties-PT
Over Portugal
  • 10.3 miljoen inwoners
  • Valuta is de Euro
  • 60% van consumenten shopt online
  • Verdeling e-commerce bestellingen:
    • 89% nationaal
    • 39% EU
    • 22% buiten EU

De corona pandemie is van grote impact geweest op e-commerce in Portugal. In 2018 had slechts 75% van alle consumenten toegang tot internet, en dit is gestegen tot 81% in 2021. Als gevolg daarvan is ook het aantal consumenten dat online is gaan shoppen toegenomen, van 49% in 2018 tot maar liefst 60% in 2021.

Portugese consumenten bestellen voornamelijk bij Portugese webshops, alhoewel er wel mogelijkheden liggen voor buitenlandse bedrijven, met name voor bedrijven binnen de EU. 

 

Populairste betaalmethoden Portugal

Betaalmethoden Portugal

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste betaalmethoden in Portugal.

Multibanco: meest gebruikte betaalmethode in Portugal

85% van alle betalingen in Portugal wordt gedaan via Multibanco, en dit maakt het dan ook de meest gebruikte betaalmethode in Portugal. Het wordt zo dus ook overal aangeboden, waaronder in supermarkten, op luchthavens en in musea. De betaalmethode is daarnaast in Portugal ook nog een gebruiksvriendelijke manier om belastingzaken af te handelen.

Multibanco is eigendom van SIBS (Sociedade Interbancária de Serviços S.A.) en wordt door meer dan 11.000 geldautomaten aangeboden als betaalmethode in Portugal. Naast geld opnemen, kun je met Multibanco ook online bankafschriften printen, rekeningen betalen, treinkaartjes kopen, vervoerkaarten opladen en zelfs het mobiele telefoonsaldo opwaarderen. Met het aanbieden van deze complete betaalmethode in Portugal verover je de Portugese markt binnen no time. 

Creditcards 

Creditcards zijn ook een veelgebruikte betaalmethode in Portugal. De populairste creditcards in Portugal zijn Mastercard, VISA, American Express en Diners. 

PayPal

PayPal maakt zowel betalingen mogelijk tussen consumenten onderling als van consument naar bedrijf. Een PayPal-betaling kan ook vanaf de mobiele telefoon of tablet worden uitgevoerd, zonder het achterlaten van creditcard- of bankgegevens.

Maestro

Met de Maestro debit -of creditcard van MasterCard ervaren jouw klanten niet alleen ultiem gebruiksgemak, maar shoppen ze ook veilig online en in fysieke winkels. Daarnaast wordt de betaalmethode wereldwijd geaccepteerd en worden betalingen direct afgeschreven.

Betalen met een Maestro kaart is veilig en eenvoudig. Betalingen met Maestro verwerkt Pay. op basis van 3D Secure technologie. Dit is een extra veiligheidscheck die naast het invoeren van de (creditcard)gegevens wordt uitgevoerd. Online aankopen worden vervolgens ook nog bevestigd via een mobiele app.

Waarom Pay. achter elke betaling?

Groeien met je onderneming betekent dat je zoveel mogelijk relevante data en inzichten nodig hebt. Die vind je in het dashboard en de Pay. app.

Voor je klanten biedt Pay. alle betaalmethoden die ze verwachten - en méér. Zo ontwikkel je een superieure customer experience en de hoogste conversie.

 

 

carbon_software-resource-cluster

Het breedste aanbod betaaloplossingen

Alle betaaloplossingen die je nodig hebt voor een optimale customer experience, online en in-store.

carbon_plug

Plugins voor eenvoudige integratie

Met de payment plugins van Pay. maak je snel en eenvoudig een koppeling met je webshop.

carbon_chat-bot

Conversieverhogende features

Mis geen betalingen meer met de conversieverhogende features die Pay. biedt.

carbon_user-favorite

De betaalpartner van duizenden bedrijven

Persoonlijke service en technische ondersteuning zodat je altijd de controle houdt.

Registreer nu en ontdek de voordelen van Pay.

Regel direct al je online en in-store betalingen.
laptop
Default CTA icon Ontvang al binnen 15 minuten online en in-store betalingen via het Pay. platform.
Default CTA icon
Alle betaalinformatie op één platform: online, in-store en omnichannel.
Default CTA icon
Maximaal inzicht in je betaalverkeer via uitgebreide rapportages