Zoeken
Sluiten
Tokenization

Vervolgbetalingen makkelijker maken met tokenization.

Sla de gevoelige betalingsgegevens van klanten bij een eerste transactie op als een gecodeerd token. Wanneer ze terugkomen worden de vooraf geauthenticeerde betalingsgegevens automatisch ingevuld, zodat ze snel en veilig kunnen afrekenen.

PAY. Sfeerfotografie9163

Via tokenization, of tokenisatie, waarborgen PSP's als Pay. veilige vervolgtransacties. Zo betalen klanten in het vervolg met één klik, en bestellen ze dus makkelijker - en vaker.

Tokenization is een populaire technologie die de manier waarop online betalingen worden verwerkt heeft veranderd. Het is een methode die door Payment Service Providers (PSP's) wordt gebruikt om de veiligheid van online transacties te waarborgen. Tokenization is een veilige en efficiënte manier om de gevoelige informatie van klanten te beschermen, waardoor zowel de merchant als de klant hun transacties veilig kunnen uitvoeren.
credit-card

Hoe werkt tokenization?

Tokenization is een proces waarbij gevoelige informatie, zoals creditcardgegevens, wordt vervangen door een willekeurige reeks getallen en/of letters, de 'token'. Deze token kan worden gebruikt voor het autoriseren van online betalingen, in plaats van het oorspronkelijke creditcardnummer. Het tokenisatieproces wordt meestal uitgevoerd door de PSP van een merchant, dus door Pay. 

Bij de tokenisatie worden de creditcardgegevens van de klant versleuteld voordat ze worden opgeslagen in de database van de PSP. De enige informatie die wordt opgeslagen in de database van de PSP is de token, waardoor de gevoelige informatie van de klant nooit wordt opgeslagen op de server van de merchant. Wanneer de klant een aankoop doet, wordt de token geauthenticeerd door de PSP, waardoor de transactie kan worden voltooid.

Voordelen van tokenization.

Voor merchants.
  • Beveiliging van gevoelige informatie: Met tokenization hoeven merchants zich geen zorgen te maken over het opslaan van gevoelige informatie van klanten op hun eigen servers. Dit minimaliseert het risico op gegevensdiefstal en fraude, en zorgt voor een veiliger en betrouwbaarder betalingsproces.
  • Eenvoudiger PCI DSS-compliance: De Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) vereist dat merchants de gegevens van hun klanten beschermen. Door gebruik te maken van tokenization kunnen merchants hun PCI DSS-compliance vereenvoudigen, omdat zij minder gevoelige gegevens op hun servers hebben opgeslagen.
  • Snellere transacties: Doordat gevoelige informatie niet meer door de merchant hoeft te worden verwerkt, worden transacties sneller en efficiënter voltooid. Hierdoor kan de merchant een betere klantenservice bieden en de conversieratio verhogen.
Voor consumenten.
  • Meer veiligheid: Consumenten hoeven zich geen zorgen te maken over het feit dat hun creditcardgegevens worden opgeslagen op de server van de merchant, wat de kans op fraude of gegevensdiefstal verkleint.
  • Eenvoudiger betalingsproces: Wanneer consumenten een volgende keer een aankoop willen doen, hoeven zij niet opnieuw hun creditcardgegevens in te voeren. In plaats daarvan kunnen zij hun token gebruiken, waardoor het betalingsproces sneller en gemakkelijker wordt.
  • Meer vertrouwen: Door gebruik te maken van tokenization kunnen consumenten meer vertrouwen hebben in het betalingsproces, waardoor zij sneller geneigd zijn om aankopen te doen bij de merchant.
creditcards

Veiligheid van tokenization.

Tokenisatie is een veilige methode voor het verwerken van betalingen. Wanneer een klant een aankoop doet, wordt de token geauthenticeerd door de Pay, waardoor het betalingsproces veiliger wordt. Omdat er geen gevoelige informatie van de klant wordt opgeslagen op de server van de merchant, is het risico op gegevensdiefstal of fraude veel kleiner.

Bovendien gebruikt tokenisatie geavanceerde encryptietechnologieën om de creditcardgegevens van de klant te beschermen. Dit betekent dat de gegevens alleen kunnen worden ontcijferd met behulp van een unieke sleutel die alleen bekend is bij Pay. Hierdoor wordt het voor hackers veel moeilijker om gevoelige informatie te stelen.

De techniek achter tokenization.

Tokenization is gebaseerd op geavanceerde encryptietechnologieën die ervoor zorgen dat de creditcardgegevens van de klant veilig worden verwerkt. Wanneer de klant een betaling doet, worden de creditcardgegevens vervangen door een token. Deze token is uniek voor elke transactie en wordt gegenereerd met behulp van een cryptografisch algoritme.

De tokenisatie wordt meestal uitgevoerd door Pay. Bij de tokenisatie worden de creditcardgegevens van de klant versleuteld voordat ze worden opgeslagen in de database van Pay. De enige informatie die wordt opgeslagen in de database van Pay. is de token, waardoor de gevoelige informatie van de klant nooit wordt opgeslagen op de server van de merchant.

Wanneer de klant een volgende keer een aankoop wil doen, hoeft hij alleen de token in te voeren, in plaats van opnieuw zijn creditcardgegevens te verstrekken. De token wordt geauthenticeerd door Pay, waardoor de transactie kan worden voltooid.

Bij Pay. bieden wij diverse oplossingen aan voor het accepteren van betalingen, waaronder tokenization. Onze experts staan altijd klaar om je te helpen bij het implementeren van tokenization in je bedrijf en om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Neem contact met ons op voor meer informatie en ontdek hoe tokenization je bedrijf kan helpen groeien.

Meer features van Pay.

Icon 1

Uitgebreide rapportages

Verhoog je conversie met de inzichten en rapportages van Pay. Alle data die je nodig hebt met uitgebreide filter- en zoekopties.

 

icon 2

Recurring payments

Terugkerende betalingen voor abonnementen en lidmaatschappen zet je eenvoudig klaar met de recurring payments feature van Pay.
icon 4

Conversie optimalisatie

Google Analytics Sync van Pay. zorgt dat de transactiedata in Google Analytics gesynchroniseerd wordt met de data in de backend van je webshop.
icon-24

Pay by link

Genereer betaalverzoeken en stuur ze naar je klant, direct vanuit het Pay. admin panel. Zo kunnen klanten zelf een betaalmethode kiezen.

Registreer nu en ontdek de voordelen van Pay.

Regel direct al je online en in-store betalingen.
laptop
Default CTA icon Ontvang al binnen 15 minuten online en in-store betalingen via het Pay. platform.
Default CTA icon
Alle betaalinformatie op één platform: online, in-store en omnichannel.
Default CTA icon
Maximaal inzicht in je betaalverkeer via uitgebreide rapportages