Zoeken
Sluiten
3D Secure 2.0

3D Secure: beperk fraude, verhoog de conversie.

3D Secure 2.0 (3DS2) is een authenticatieprotocol dat is ontworpen om de beveiliging van online kaarttransacties te verbeteren. Het is een verbeterde versie van het originele 3D Secure (3DS) protocol, met als doel beperkingen van het originele 3DS-protocol aan te pakken en om te voldoen aan de EU's herziene richtlijn betalingsdiensten (PSD2), die sterke klantauthenticatie (SCA) vereist voor online transacties.

PAY. Beeldbank fotografie7365

3DS2 is een geüpgradede versie van het 3D Secure (3DS) protocol, geïntroduceerd door Visa als "Verified by Visa" begin jaren 2000. Andere grote kaartnetwerken hebben vergelijkbare protocollen onder eigen merknamen aangenomen.

3D Secure 2.0 bouwt voort op het originele 3dsecure-protocol en introduceert nieuwe functies en technologieën. Belangrijke verbeteringen van 3D Secure 2.0 zijn onder andere de gebruikerservaring, risicogebaseerde authenticatie, de mobiele ondersteuning, naleving van PSD2 en de verbeterde fraudeopsporing.
PAY. Sfeerfotografie9173
Hoe werkt 3D Secure 2.0?
 1. Transactie-initiatie door de consument.
 2. De merchant identificeert de kaartuitgever en controleert 3DS2-ondersteuning.
 3. Contextuele gegevens worden verzameld en gedeeld met de kaartuitgever.
 4. Risicobeoordeling door de kaartuitgever.
 5. Aanvullende authenticatie indien nodig.
 6. Transactieresultaat wordt naar de merchant gestuurd.

Voordelen van 3D Secure

3D Secure 2.0 is een verbeterde versie van het originele 3D Secure-protocol en biedt extra voordelen voor merchants die zich bezighouden met e-commerce en online betalingen.

Voordelen van 3D Secure 2.0 voor merchants:
 • Betere gebruikerservaring: 3DS2 gebruikt risicogebaseerde authenticatie en biometrische gegevens, zoals vingerafdrukken of gezichtsherkenning, om de identiteit van de gebruiker te verifiëren. Dit zorgt voor minder onderbrekingen tijdens het betalingsproces en kan leiden tot hogere conversies.
 • Geavanceerde risicogebaseerde authenticatie: 3descure 2.0 maakt het mogelijk om meer contextuele gegevens over de online betaling te delen. Zo kan het risiconiveau van een transactie makkelijker worden vastgesteld. Dit leidt tot minder onnodige verificatieverzoeken en een soepeler 'frictionless' betalingsproces voor klanten - en ook dat leidt weer tot een hogere conversie. 
 • Verbeterde mobiele en in-app betalingen: 3DS2 is specifiek ontworpen om beter te werken met mobiele apparaten en in-app betalingen voor een naadloze en gebruiksvriendelijke ervaring op verschillende platforms en apparaten. Belangrijk, gezien de toename van mobiel winkelen en het gebruik van mobiele apps voor aankopen.
 • Naleving van PSD2: 3dsecure 2.0 helpt merchants te voldoen aan de Europese herziene richtlijn betalingsdiensten (PSD2), die sterke klantauthenticatie (SCA) vereist voor online transacties binnen de Europese Economische Ruimte. Door 3DS2 te implementeren, kunnen merchants voldoen aan de regelgeving en boetes vermijden.
 • Verbeterde fraudeopsporing en -preventie: Door meer transactiegegevens te delen en geavanceerde risicoanalyse te gebruiken, kan 3DS2 helpen het aantal frauduleuze transacties te verminderen en chargebacks te minimaliseren. Zo zijn de operationele kosten lager en is er minder reputatieschade voor merchants.
 • Hogere goedkeuringspercentages: Dankzij de geavanceerde risicobeoordeling en verbeterde gebruikerservaring kunnen goedkeuringspercentages voor online betalingen stijgen, wat leidt tot meer voltooide transacties en hogere inkomsten voor merchants.
 • Minder chargebacks: Een consument kan bij een creditcard betaling met 3dsecure nooit worden teruggedraaid via een zogeheten chargeback op grond van de reden ‘ik was het niet’.
 • LVP-exemption: Een betaling tot 30 euro, mag zonder verplichte authenticatie worden verwerkt, dit verhoogt je conversie. Als je hiervoor kiest en er komt een chargeback met fraude als reden, dan ben je aansprakelijk voor de kosten.
Voordelen van 3D secure 2.0 voor consumenten:
 • Minder stappen in het betaalproces: 3descure 2.0 maakt gebruik van risicogebaseerde authenticatie en biometrische gegevens, zoals vingerafdrukken of gezichtsherkenning, om de identiteit van de gebruiker te verifiëren. Dit zorgt voor minder stappen in het betaalproces, en meer gemak voor de consument.
 • Veilige betaalomgeving: 3DS2 versterkt de ervaren beveiliging van online betalingen. Dit helpt consumenten zich veiliger te voelen bij het gebruik van hun betaalkaarten voor online aankopen.
 • Makkelijk mobiel betalen: 3DS2 is specifiek ontworpen om naadloos te werken met mobiele apparaten en in-app betalingen, waardoor een consistente en gebruiksvriendelijke ervaring wordt geboden, ongeacht het platform of apparaat dat wordt gebruikt.
 • Meer vertrouwen in merchants: Dankzij 3DS2 kunnen consumenten erop vertrouwen dat hun betalingsgegevens veilig worden verwerkt en dat de merchant zich inzet voor het waarborgen van een veilige online winkelervaring.
 • Wereldwijde acceptatie: 3dsecure 2.0 wordt ondersteund door de belangrijkste kaartnetwerken en banken over de hele wereld. Dit betekent dat consumenten die online winkelen bij merchants die 3DS2 implementeren, profiteren van dezelfde beveiligingsstandaard, ongeacht waar ze zich bevinden of bij welke bank ze zijn aangesloten.
 • Aansprakelijkheidsbescherming: In het geval van een frauduleuze transactie, bieden veel kaartuitgevende banken nul aansprakelijkheidsbescherming voor consumenten wanneer 3dsecure 2.0 wordt gebruikt. Dit betekent dat consumenten niet verantwoordelijk worden gehouden voor ongeautoriseerde transacties en hun financiële verliezen beperkt blijven.

Bij Pay. bieden we verschillende betaaloplossingen, waaronder kaarttransacties. Deze kaarttransacties zijn te beveiligen met 3D Secure 2.0. Wil je ook creditcard betalingen aanbieden in je webshop? En meer weten over hoe 3D Secure 2.0 werkt? Ons team staat je altijd graag te woord. 

Meer features van Pay.

Icon 1

Uitgebreide rapportages

Verhoog je conversie met de inzichten en rapportages van Pay. Alle data die je nodig hebt met uitgebreide filter- en zoekopties.
icon 2

Recurring Payments

Terugkerende betalingen voor abonnementen en lidmaatschappen zet je eenvoudig klaar met de Recurring Payments feature van Pay.
icon 4

Conversie optimalisatie

Google Analytics Sync. van Pay. zorgt dat de transactiedata in Google Analytics gesynchroniseerd wordt met de data in de backend van je webshop.
icon-24

Pay by Link

Genereer betaalverzoeken en stuur ze naar je klant, direct vanuit het Pay. admin panel. Zo kunnen klanten zelf een betaalmethode kiezen.

Registreer nu en ontdek de voordelen van Pay.

Regel direct al je online en in-store betalingen.
laptop
Default CTA icon Ontvang al binnen 15 minuten online en in-store betalingen via het Pay. platform.
Default CTA icon
Alle betaalinformatie op één platform: online, in-store en omnichannel.
Default CTA icon
Maximaal inzicht in je betaalverkeer via uitgebreide rapportages