Zoeken
Sluiten
Betaalmethoden

Digitale wallet betalingen ontvangen via Pay.

Een digitale wallet betaling is misschien een term die niet heel bekend is, maar ze zijn wel degelijk belangrijk voor de checkout-proces in je webshop. Met name dankzij Google Pay en Apple Pay groeien de wallet betalingen flink in populariteit. 

wallet-betalingen

Wat is een digitale wallet betaling?

Het Engelse woord wallet betekent portemonnee. Als we het over wallet betalingen hebben, gaat het over de digitale variant van de portemonnee. Oftewel: de functie om met je telefoon of smartwatch te betalen. 

Een digitale wallet betaling vervangt het gebruik van de fysieke betaalpas. Het maakt een contactloze betaling nog makkelijker.

Hoe werkt een wallet betaling?

Om een wallet betaling te kunnen doen, voegt een consument een bankpas, creditcard of welke betaalmogelijkheid dan ook, toe aan de wallet op de telefoon of smartwatch. Technisch is het zo dat de NFC-chip zorgt voor de contactloze verbinding tussen het pinapparaat en het mobiele apparaat.

Vaak moet de consument voor betalingen boven de € 50 zich nog wel identificeren op de telefoon. Dit kan door middel van een wachtwoord, gezichtsherkenning of een vingerafdruk. Bij kleinere bedragen hoeft dat niet.

Visual-Small-in-store

Waarom zijn digitale wallets zo populair?

Altijd beschikbaar
Een portemonnee vergeten is tegenwoordig minder erg dan op pad gaan zonder telefoon. Dat zorgt ervoor dat de digitale wallet vaker beschikbaar is dan een fysieke bankpas. 
 
Hygienisch
Zeker tijdens corona speelde hygiene een belangrijke rol bij het betalen. Contactloze betalingen namen een enorme vlucht. De wallet betalingen hebben hier ook van geprofiteerd. Wallet betalingen zijn namelijk per definitie contactloos. 
 
Snel
Een betaling met een digitale wallet gaat snel. Even je telefoon of smartwatch tegen een terminal houden en de betaling is gedaan. Niet meer zoeken naar pasjes en je voelt aan het trillen of de betaling is gelukt.

Flexibel
De stapel pasjes in je portemonnee heeft plaats gemaakt voor een overzichtelijke app. Bij een betaling kun je snel kiezen tussen je beschikbare passen. En iedere online ondernemer weet dat hoe makkelijker de betaling kan worden gedaan, hoe hoger de conversie.

Walletbetalingen via Pay: PayPal, Amazon Pay, Apple Pay, Google Pay, AliPay en WeChat Pay.

Pay. is gespecialiseerd in het aanbieden van walletbetaalmethoden. Dus voeg je via Pay.’s alles-in-één betaaloplossingen en plugins in een handomdraai de populairste wallet betaalmethoden toe aan je webshop.

21

PayPal

Waar de meeste walletbetaalmethodes vooral worden gebruikt voor fysieke betalingen, in een winkel bijvoorbeeld, is PayPal van oudsher al online actief. Voordeel van PayPal is dat er gekozen kan worden voor achteraf betalen, zonder dat het de aanbieder extra kosten oplevert. 

22

Amazon Pay

Retailreus Amazon heeft ook een eigen online walletbetaalmethode. Amazon Pay is vooral populair onder Amerikaanse consumenten. Logisch omdat daar Amazon ook het grootst is. Maar nu het marktaandeel van Amazon in Europa ook flink toeneemt, zal ook de betaalmethode terrein winnen.

114png

Apple Pay

Sinds 2014 heeft Apple z'n eigen wallet. Sindsdien is Apple Pay uitgegroeid tot de grootste walletbetaalmethode in Nederland.

Apple Pay is beschikbaar op iPhone, Apple Watch en in Safari. Ongeveer 36% van de Nederlanders bezit een telefoon en kan daarom in potentie Apple Pay gebruiken.

176

Google Pay

Wat Apple Pay is voor iPhone bezitters, is Google Pay (of G-Pay) voor de rest. 

Opvallend is dat de gebruiker van Google Pay gemiddeld een stuk ouder is dan de Apple Pay gebruiker.

82

AliPay

De populairste betaalmethode in China. AliPay heeft zo'n 900 miljoen gebruikers. Voor webshops die klanten hebben uit China is deze wallet betaalmethode dan ook noodzakelijk.

23

WeChat Pay

Webwinkels die klanten uit China, Hongkong, Macau of Taiwan hebben, doen er goed aan om ook WeChat Pay aan te bieden. Deze digitale wallet is de betaalfunctie van WeChat. WeChat is de alles-in-één app die nagenoeg door alle Chinese shoppers wordt gebruikt, ook als ze online iets kopen of op vakantie zijn in Europa.

+ Creditcards

Ook creditcards als Visa, American Express en Mastercard kunnen dienen als wallet betaling. Daarvoor voegt de consument de creditcard toe aan de digitale wallet op de telefoon of smartwatch. Vanaf dat moment kan ook een creditcard worden gebruikt voor een wallet betaling.

De voordelen van digitale wallet betalingen voor webshops en ondernemers.

Het aanbieden van wallet betalingen aan je klanten heeft verschillende voordelen.

  • Meer bestellingen
  • Hogere conversie
  • Hogere orderwaardes
  • Toenemende loyaliteit, klanten bestellen meer en vaker
  • Makkelijke integratie met Pay.

Wil je meer bestellingen en meer omzet? Voeg dan wallet betalingen toe aan je betaalmethoden, en kies voor Pay. als je Payment Service Provider. Neem contact op via sales@pay.nl.

Registreer nu en ontdek de voordelen van Pay.

Regel direct al je online en in-store betalingen.
laptop
Default CTA icon Ontvang al binnen 15 minuten online en in-store betalingen via het Pay. platform.
Default CTA icon
Alle betaalinformatie op één platform: online, in-store en omnichannel.
Default CTA icon
Maximaal inzicht in je betaalverkeer via uitgebreide rapportages