Snel terugbetalen

Instant refunds:
geld terugstorten in een paar seconden.

Met instant refunds staat het geld dat jij terugstort direct op de rekening van jouw klant - óók in het weekend, op feestdagen en 's nachts. Zo hoeft jouw klant niet langer te wachten tot de volgende werkdag voor het geld is bijgeschreven.

woman-paying-with-credit-card-return
refund-terug-betaling-omnicenal-1

De verwachting van de klant.

De verwachtingen van klanten in winkels worden steeds hoger - zeker wat betreft bereikbaarheid, service en snelle levertijden. Dit geldt ook voor het retourproces.

Consumenten zien door apps als Tikkie dat geld direct van de ene naar de andere rekening kan worden overgemaakt. Dat verwachten ze dan ook van een bedrijf. De oplossing van Pay. met betrekking tot instant refunds zorgt ervoor dat de betaling in ieder geval direct geregeld kan worden - daar hoeft de consument niet onnodig lang op te wachten.

Instant Payments + Refund = Instant Refund.

Sinds de implementatie van de PSD2 (Payment Services Directive 2), zijn er veel nieuwe mogelijkheden toegevoegd aan het betalingsverkeer, waaronder Instant Payments. Ook Pay. kan bijvoorbeeld, als daar toestemming voor is gegeven, betalingen direct uitvoeren. Nu deze nieuwe manier van overboeken meer en meer ingeburgerd raakt, is er steeds meer vraag naar varianten op deze functie, bijvoorbeeld bij retourneren.

Voorheen moest dat via de banken, en duurde het vaak zeker een werkdag voordat het geld daadwerkelijk was terugbetaald. In plaats van de terugbetaling als een reguliere overboeking te verwerken, maken wij het mogelijk om een refund als een Instant Payment uit te voeren. Transacties hoeven hierdoor niet meer mee in een batch die eens per dag wordt verzonden naar de bank, maar worden direct via een API verstuurd.

 

Instant refunds in de praktijk.

Instant refunds worden gebruikt voor verschillende doelen. Een logische toepassing is bij het terugbetalen van een aankoop die retour komt. Of bij het terugstorten van geld naar het account van een fraude-slachtoffer. Daarbij is de snelheid van instant refunds belangrijk om de klant weer gerust te kunnen stellen.

En nog een ander voorbeeld waar instant refunds kunnen worden toegepast, is op evenementen. Zo maakt ook onze partner Tactile gebruik van instant refunds, in de vorm van applicaties en interacties.

tactile

Tactile betaalt haar bezoekers direct terug.

Pay.-partner Tactile verzorgt de kaartverkoop en betalingen op evenementen met behulp van RFID-chips. Bijvoorbeeld in de vorm van polsbandjes, waar bezoekers tijdens het evenementen mee kunnen betalen.

Voor festivalbezoekers is het gemakkelijk om te betalen met deze methode. Zo kunnen ze het polsbandje eenvoudig opwaarderen via iDEAL of een andere betaalmethode, en door het te laten scannen betalen ze zo hun hapje en drankje bij foodtrucks en bars. Wanneer ze het festivalterrein vervolgens verlaten, word dankzij het gebruik van de RFID-tag in het polsbandje automatisch een instant refund uitgevoerd op het platform van Pay. De bezoeker krijgt direct zijn overgebleven tegoed teruggestort. Fijn voor de bezoeker én de organisator.

De voordelen van Instant Refunds op een rij:
  • De betalingen gaan snel
  • Instant Refunds zijn 24/7 beschikbaar
  • Makkelijk te automatiseren
  • Makkelijk te doen via het Pay. admin panel
  • Terugstorten is veilig
  • Betaling direct zichtbaar in het Pay. admin panel en op de bankrekening

Registreer nu en ontdek de voordelen van Pay.

Regel direct al je online en in-store betalingen.
laptop
Default CTA icon Ontvang al binnen 15 minuten online en in-store betalingen via het Pay. platform.
Default CTA icon
Alle betaalinformatie op één platform: online, in-store en omnichannel.
Default CTA icon
Maximaal inzicht in je betaalverkeer via uitgebreide rapportages