Clearing

Clearing frequentie en uitbetaalsnelheid

Clearing

Een clearing is de uitbetaling van de opgebouwde tegoeden naar uw bankrekening. Om een clearing te kunnen ontvangen dient uw dossier volledig op orde te zijn. Dit houdt dus in dat alle vereiste documenten zijn goedgekeurd en dat de interne controle succesvol is afgerond.

De transacties die middels een clearing worden uitgekeerd worden bepaald door:

Op deze pagina leggen we uit wat deze twee termen betekenen en geven we enkele voorbeelden zodat u eenvoudig kunt bepalen wat voor uw aansluiting de beste instelling is.

image

Afhankelijk van uw pakket kunt u kiezen uit de volgende clearing frequenties:

 • Dagelijks (iedere werkdag)
 • Wekelijks (iedere maandag)
 • Maandelijks (iedere laatste werkdag van de maand)

Heeft u bijvoorbeeld gekozen voor een dagelijkse clearing? Wij controleren dan elke werkdag of er tegoeden voor u zijn. Indien dit het geval is voeren wij een clearing uit.

Maakt u gebruik van het Pioneer pakket? Dan kunt u niet kiezen voor een dagelijkse clearing.

Clearing instellingen wijzigen?

Via de pagina Financieel overzicht in het Admin Panel kunt u heel eenvoudig de clearing frequentie aanpassen.

De uitbetaalsnelheid is afhankelijk van uw relatie met Pay.nl. De snelheid wordt automatisch verhoogd zodra u langer bekend bent in ons systeem of meer betalingen ontvangt. Pay.nl onderscheidt de volgende uitbetaalsnelheden:

 • New (alle pakketten)
  Nieuwe merchants komen automatisch gedurende de eerste 100 transacties in deze uitbetaalsnelheid terecht. Als er geen fraudegevallen of disputen hebben plaatsgevonden wordt uw aansluiting automatisch omgezet naar 'In control'.
  Indien u aantoonbaar een goede reputatie heeft, door bijvoorbeeld externe reviews en / of een webshop keurmerk, dan kan een sales medewerker u direct upgraden naar 'In control'.

 • In control (alle pakketten)
  In control merchants zijn merchants zonder noemenswaardige klachten of fraudegevallen.
  De meeste merchants die gebruik maken van Pay.nl zullen tot deze groep behoren. Merchants met een Professional of een Business pakket hebben de mogelijkheid om door te groeien naar 'Trusted' of 'Key exclusive'.
 • Trusted (vanaf het Professional pakket)
  Trusted merchants hebben een lange klantrelatie met Pay.nl. De reputatie van de merchant is goed, bovendien is er nauwelijks sprake van klachten of fraudegevallen.

 • Key exclusive (vanaf het Business pakket)
  Key exclusive merchants hebben de snelst mogelijke uitbetaling. Neemt u contact op met uw account manager voor de mogelijkheden.

In de tabel hierboven zien we dat voor nieuw aangemelde merchants (kolom 'new'), in het geval van een iDEAL betaling, een 'vertraging' geldt van 7 dagen. Dit houdt in dat een iDEAL transactie van vandaag over 7 dagen uitgekeerd kan worden.

Zodra een merchant 'In control' is dan geldt voor iDEAL dat deze transactie de volgende werkdag (next day) al uitgekeerd kan worden.

De uitbetaalsnelheden die gelden voor 'Trusted' en 'Key exclusive' merchants gelden vanaf het Professional resp. het Business pakket. Merchants die gebruik maken van het Pioneer pakket kunnen maximaal de uitbetaalsnelheid behalen die in de kolom 'In control' staan vermeld.

Clearing voorbeelden

In dit voorbeeld laten we de clearingdatums zien aan de hand van merchants met verschillende pakketten en uitbetaalsnelheden.

Case 1

Merchant

Bedrijf A

Pakket

Business

Uitbetaalfrequentie

Dagelijks

Uitbetaalsnelheid

Key exclusive

Case 2

Merchant

Bedrijf B

Pakket

Professional

Uitbetaalfrequentie

Dagelijks

Uitbetaalsnelheid

Trusted

Case 3

Merchant

Bedrijf C

Pakket

Pioneer

Uitbetaalfrequentie

Wekelijks

Uitbetaalsnelheid

In control

Case 4

Merchant

Bedrijf D

Pakket

Pioneer

Uitbetaalfrequentie

Wekelijks

Uitbetaalsnelheid

New merchants

Wij helpen u graag verder

Neem snel en eenvoudig contact met ons op.
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.