Betaalmethoden

Gespreid betalen via Pay. geeft je bedrijf een boost.

Verkoopt je onderneming producten, dan is het belangrijk dat je de populairste betaalmethoden aanbiedt op je online en in-store kanalen. Zo trek je zoveel mogelijk klanten aan. En op dit moment is gespreid betalen een van de populairste en snelst groeiende betaalmethoden ter wereld.

PAY. Sfeerfotografie8068
Gespreid betalen is een van de manieren waarop consumenten eerst shoppen, en daarna pas betalen, ofwel ‘Buy Now, Pay Later’ (BNPL).
Met BNPL-betaalmethoden stellen consumenten het moment van de betaling uit. Consumenten hebben vanwege toenemende digitalisering en consumptie steeds meer behoefte aan flexibele betaalmethoden, zoals gespreid betalen, ook wel bekend als ‘betalen in termijnen’. In 2025 wordt naar schatting 12% van alle e-commerce uitgaven gedaan via gespreid en achteraf betaalmethoden: deze stijgen van ongeveer 350 miljard euro in 2019 tot 690 miljard euro in 2025. Een toename van wel +92%.
white-coins-in-a-glass-jar-and-on-the-table-sprou-2022-05-19-13-27-18-utc-1

Gespreid betalen biedt flexibiliteit, gemak, veiligheid en vertrouwen.

Flexibiliteit
Vooral Millennial en Gen Z consumenten drijven de groei van deze betaaloptie. Betalen in termijnen is populair bij deze doelgroep, omdat grote (en soms noodzakelijke) aankopen makkelijker binnen handbereik komen.

Gemak
Bestellen via gespreid betaalmethoden als Klarna gaat vaak met maar één click. Er hoeven dus geen uitgebreide gegevens meer te worden ingevuld tijdens check out.

Veiligheid
Consumenten ervaren het concept ‘shop nu, betaal later’ als zeer veilig: nadat de bestelling is ontvangen wordt de betaling in delen afgerond. Zo weten klanten zeker dat zij betalen voor wat zij daadwerkelijk wilden ontvangen.

Vertrouwen
Bovendien voegen de bekende gespreid betaalmethoden vanwege de herkenbaarheid vertrouwen toe tijdens het winkelproces, en werken deze zelfs als een conversie-verhogende tool. Het aanbieden van gespreid betalen trekt nieuwe klanten naar je webshop/winkel.

Gespreid betalen via Pay: In3, Klarna, SprayPay en Creditclick.

Via Pay. zijn verschillende gespreid betaalmethoden aan te sluiten. Goed om te weten voor jou als ondernemer: de betaalmethoden nemen het betalingsrisico volledig over. Je ontvangt dus altijd de uitbetaling, ongeacht of een consument al heeft betaald.  

19

In3

In3 geeft je klanten de mogelijkheid om aankopen in drie gelijke termijnen te betalen. Deze betaalmethode is een unieke betaaldienst zonder rente, BKR-registratie en/of leningsovereenkomst. Omdat gespreid betalen de drempel voor hogere bedragen aanzienlijk verlaagt, stijgt de gemiddelde orderwaarde van je webshop moeiteloos met in3!

Als je gespreid betalen van in3 aanbiedt via Pay. betaalt je klant de eerste termijn direct in de check-out van de webshop. De tweede en derde termijn worden respectievelijk binnen 30 en 60 dagen aan in3 betaald.

15

Klarna

Sinds de oprichting in 2005 is Klarna uitgegroeid tot één van de grootste aanbieders van BNPL-diensten wereldwijd. Zo is Klarna actief in 17 landen, kent het meer dan 90 miljoen gebruikers en werkt het met meer dan 200.000 (web)shops samen.

Via Klarna kunnen gebruikers kiezen om direct te betalen, achteraf te betalen of in drie delen. Bij de keus voor achteraf betalen hebben gebruikers tot 30 dagen de tijd om hun aankoop te betalen. Kiezen ze voor betalen in 3 termijnen? Dan wordt het aankoopbedrag gesplits in drie gelijke delen. Eén deel wordt betaald bij aankoop, één na 30 dagen, en het laatste deel na 60 dagen via automatische incasso.

Credit Click

CreditClick

CreditClick stelt online krediet beschikbaar. Consumenten kunnen, na een eenvoudige registratie via een geautomatiseerd systeem, duurdere aankopen (tot  €5.500) in 6 tot 48 termijnen af te betalen. 

Voor het gebruik van CreditClick wordt er geen vergoeding in rekening gebracht en het volledige bedrag wordt, afhankelijk van de gemaakte afspraken, binnen enkele dagen op je rekening gestort. De consument betaalt vanzelfsprekend een rentepercentage. Dit is echter lager dan bijvoorbeeld roodstand bij de bank of betaling via creditcard.

2 kopie-1

SprayPay

Met SprayPay via Pay. geef je je klanten de mogelijkheid om bestellingen vanaf € 250,- tot € 3.500,- in 12, 18, 24 of 36 maanden te betalen. Dit kan dankzij de AFM-vergunning die de betaaloplossing heeft verkregen.

SprayPay houdt zich aan de eisen van de bestaande wet- en regelgeving. Dit geeft je klanten garantie dat ze via deze betaalmethode altijd verantwoord kunnen lenen. En voor jou als webwinkelier betekent het dat SprayPay het volledige kredietrisico overneemt na goedkeuring van de transactie.

Betalen in termijnen wordt steeds vaker ook in-store aangeboden.

Bij Pay. kan dit via In3. Zo kunnen klanten in een fysieke winkel hun grotere aankopen, zoals bijvoorbeeld een nieuwe fiets of matras, in drie delen betalen. De eerste termijn wordt direct betaald, de tweede en derde termijn worden na een maand en na twee maanden automatisch afgeschreven. Zo creëer je een echte omnichannel winkel- en betaalervaring.

De voordelen van gespreid betalen voor webshops en ondernemers.

Het aanbieden van gespreid betalen aan je klanten heeft verschillende voordelen.

  • Meer bestellingen
  • Hogere conversie
  • Hogere orderwaardes
  • Toenemende loyaliteit, klanten bestellen meer en vaker
  • Makkelijke integratie met Pay.

Wil je meer bestellingen en meer omzet? En ben je nu benieuwd hoe je gespreid betalen, ook wel bekend als betalen in termijnen, toevoegt aan je webshop? Kies dan voor Pay. als je Payment Service Provider. Neem contact op via sales@pay.nl.

Registreer nu en ontdek de voordelen van Pay.

Regel direct al je online en in-store betalingen.
laptop
Default CTA icon Ontvang al binnen 15 minuten online en in-store betalingen via het Pay. platform.
Default CTA icon
Alle betaalinformatie op één platform: online, in-store en omnichannel.
Default CTA icon
Maximaal inzicht in je betaalverkeer via uitgebreide rapportages