Retourpinnen

Stort direct geld terug op de pinpas van je klant met retourpinnen.

Als ondernemer weet je als geen ander dat het belangrijk is om een goede klantenservice te bieden. Hierbij hoort ook het makkelijk en snel terugbetalen van klanten bij retourzendingen of bijvoorbeeld het terugbetalen van een borg. Met retourpinnen biedt Pay. een oplossing die dit proces voor zowel de klant als de ondernemer vereenvoudigt. 

PAY. Sfeerfotografie4668_1
Bij Pay. komen alle transacties - zowel online als in-store - in hetzelfde overzicht terecht. Dit maakt omnichannel retourneren een stuk eenvoudiger. 

Door het uniforme betaalplatform van Pay. is het mogelijk om kanaalonafhankelijk refunds te doen. Zonder daarbij in de problemen te komen met afletteren of andere administratieve zaken. Jouw klant die een online aankoop in de winkel komt retourneren, kun je dus heel gemakkelijk en snel terugbetalen door middel van retourpinnen. Zo creëer je een echte ultieme omnichannel beleving  voor je klanten.

PAY. Sfeerfotografie4685

Hoe werkt retour pinnen?

Retourpinnen, of terug pinnen, is een betaalmethode waarmee je als ondernemer het aankoopbedrag direct op de rekening van de klant terugstort. Hierbij wordt gebruikgemaakt van dezelfde betaalpas als waarmee de klant heeft betaald. Dit wordt in-store uitgevoerd. 

  1. Start de retourpintransactie met behulp van het kassasysteem.
  2. De klant steekt de pinpas in de pinautomaat en bevestigt het transactiebedrag van de retourpintransactie.
  3. De boodschap ‘teruggave’ of ‘terugbetaling’ wordt getoond op het display van de pinautomaat. Vervolgens print het kassasysteem een transactie(-bon) uit.
  4. Je klant krijgt een ondertekende retourpinbon mee als bewijs van de terugbetaling.
  5. De terugbetaling staat de volgende werkdag op de rekening van je klant.

De voordelen van retourpinnen.

Retourpinnen biedt veel voordelen vergeleken met traditionele methoden voor het terugbetalen van klanten.

Voor ondernemers.

Met retourpinnen bespaar je als ondernemer tijd en kosten. Je hoeft geen cheques meer uit te schrijven of geld over te maken via de bank. Dit bespaart administratieve rompslomp en vermindert de kans op fouten .Zo verhoogt terug pinnen de efficiëntie van je bedrijfsvoering. Doordat het proces van terugbetalingen sneller en gemakkelijker verloopt, houd je meer tijd over om je te richten op andere aspecten van je bedrijf. Daarnaast hoef je geen contant geld meer terug te geven, wat de veiligheid van je kassa ten goede komt. Dit zorgt niet alleen voor meer veiligheid voor jou en je medewerkers, maar verhoogt ook de veiligheid voor je klanten.

Voor consumenten.

Retour pinnen is snel en gemakkelijk. Het geld staat direct op de rekening van de klant, zonder dat er gedoe is met het terugsturen van cheques of het overmaken van geld via de bank. Dit bespaart de klant tijd en moeite en verhoogt de klanttevredenheid.

PAY. Sfeerfotografie4523

Retourpinnen: een groeiende trend. 

Retourpinnen is een groeiende trend in de retailsector en wordt steeds vaker gebruikt door zowel grote als kleine ondernemingen. Steeds meer klanten verwachten een snelle en gemakkelijke terugbetaling bij retourzendingen en retour pinnen biedt hierbij de oplossing. Het gebruik van terug pinnen zal naar verwachting de komende jaren alleen maar toenemen. Als ondernemer is het daarom belangrijk om hierop in te spelen en te zorgen dat je bedrijf klaar is voor deze manier van geretourneerde aankopen terugbetalen.

Duurzaamheid

Als ondernemer ben je tegenwoordig ook bezig met duurzaamheid en het verminderen van je ecologische voetafdruk. Retour pinnen kan hierbij helpen. Doordat er geen contant geld meer nodig is bij het terugbetalen van klanten, worden er minder biljetten en munten gebruikt. Dit heeft als resultaat dat er minder geldtransporten nodig zijn en er minder geldautomaten hoeven te worden gevuld.

Hoe implementeer je retourpinnen in je bedrijf?

Als je als ondernemer gebruik wilt maken van retourpinnen, zijn er verschillende manieren waarop je dit kunt implementeren in je bedrijf. Allereerst dien je te beschikken over een pinautomaat die geschikt is voor terug pinnen. Daarnaast moet je als ondernemer ervoor zorgen dat het proces van retourpinnen goed is geïntegreerd in je bedrijfsvoering.

Bij Pay. bieden we verschillende oplossingen voor het accepteren van betalingen, inclusief retour pinnen. Onze experts staan altijd klaar om je te helpen bij het implementeren van retourpinnen in je bedrijf en om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Neem contact met ons op voor meer informatie en ontdek hoe retourpinnen je bedrijf kan helpen groeien.

Meer features van Pay.

Icon 1

Uitgebreide rapportages

Verhoog je conversie met de inzichten en rapportages van Pay. Alle data die je nodig hebt met uitgebreide filter- en zoekopties.

 

icon 2

Recurring payments

Terugkerende betalingen voor abonnementen en lidmaatschappen zet je eenvoudig klaar met de recurring payments feature van Pay.
icon 4

Conversie optimalisatie

Google Analytics Sync. van Pay. zorgt dat de transactiedata in Google Analytics gesynchroniseerd wordt met de data in de backend van je webshop.
icon-24

Pay by link

Genereer betaalverzoeken en stuur ze naar je klant, direct vanuit het Pay. admin panel. Zo kunnen klanten zelf een betaalmethode kiezen.

Registreer nu en ontdek de voordelen van Pay.

Regel direct al je online en in-store betalingen.
laptop
Default CTA icon Ontvang al binnen 15 minuten online en in-store betalingen via het Pay. platform.
Default CTA icon
Alle betaalinformatie op één platform: online, in-store en omnichannel.
Default CTA icon
Maximaal inzicht in je betaalverkeer via uitgebreide rapportages