iDEAL Backup Plan

De functionaliteit van de online betaalsystemen zijn essentieel voor de e-commerce sector. Storingen zetten de betrouwbaarheid van bepaalde banken, en daarmee indirect ook iDEAL, onder druk. We zien namelijk dat bestellingen die worden gedaan tijdens een storing in ongeveer 42% van de gevallen ook later niet meer wordt afgerond. Zonde van de gemiste omzet!

Als online ondernemer denkt u wellicht dat u afhankelijk bent van deze betaalsystemen, maar met de nieuwe feature van Pay.nl, het iDEAL Back-Up Plan, is dit verleden tijd en mist u geen conversie meer bij een storing van iDEAL of één van de aangesloten banken.

Hoe werkt het?

Wanneer een bank een slagingspercentage lager dan 25% heeft, gaan we ervan uit dat deze niet of onvoldoende beschikbaar is en treedt het iDEAL backup plan in werking.

De betaalpagina van deze bank zal Pay.nl automatisch vervangen door een informatiepagina, waarop de consument de volgende drie opties wordt geboden.

 1. Betaal achteraf op factuur (via Billink)
  Voordat het infoscherm getoond wordt, wordt er gekeken of uw klant door de acceptatiecontrole komt en of de gekochte goederen via Billink kunnen en mogen worden afgerekend. Enkel indien dit het geval is, wordt de keuze 'op factuur betalen' getoond.
 2. Bewaar de bestellingen & mail de betaallink (PayItLater)
  Deze e-mail wordt automatisch verzonden zodra de bank van de klant weer beschikbaar is. De klant kan dan met 1 druk op de knop alsnog de betaling afronden.
 3. Kies een andere betaaloptie
  Uw klant keert terug naar de webshop en kiest een van de andere door u geactiveerde betaalmethoden.

U kunt als merchant zelf via het Admin Panel bepalen welke optie u wel of niet wilt weergeven als alternatieve betaalmethode.

Activeren

Wilt u gebruik maken van het iDEAL Backup Plan? U dient deze optie eenmalig te activeren via het Admin Panel (Link: 'Wijzig pakketopties' op het tabblad Merchant -> Bedrijf), of via de onderstaande button.

Nu activeren

 

Configureren

U bepaalt zelf welke van de drie alternatieve betaalopties u op het informatiescherm wilt weergeven. U stelt dit in bij de betaaloptie iDEAL van een dienst in uw Admin Panel.

Beschikbaarheid

De optie 'iDEAL Backup Plan' is standaard beschikbaar in alle pakketten.

Kosten

Gebruik van de optie iDEAL Backup Plan is in alle pakketten gratis.

Meer informatie over onze pakketten of direct registreren?

XS - Pioneer PIONEER Beschikbaar
S - Professional PROFESSIONAL Beschikbaar
M - Business BUSINESS Beschikbaar
L - Corporate CORPORATE Beschikbaar

meer features

 • Customer support

  Vragen van uw klanten tijdig beantwoord

  MEER INFO
 • Eigen helpdesk

  Eigen servicenummer inclusief wachtrij en pauzemuziek

  MEER INFO
 • API testsuite

  Eenvoudig en snel de API's van Pay.nl testen

  MEER INFO
 • Meerdere bankaccounts

  Uw verdiensten uitkeren op verschillende rekeningen

  MEER INFO