iDEAL backup plan

Alternatieven tijdens een storing

iDEAL Backup Plan

De functionaliteit van de online betaalsystemen zijn essentieel voor de e-commerce sector. Storingen zetten de betrouwbaarheid van bepaalde banken, en daarmee indirect ook iDEAL, onder druk. We zien namelijk dat bestellingen die worden gedaan tijdens een storing in ongeveer 42% van de gevallen ook later niet meer wordt afgerond. Zonde van de gemiste omzet!

Als online ondernemer denkt u wellicht dat u afhankelijk bent van deze betaalsystemen, maar met de nieuwe feature van Pay.nl, het iDEAL Back-Up Plan, is dit verleden tijd en mist u geen conversie meer bij een storing van iDEAL of één van de aangesloten banken.

Hoe werkt het?

Wanneer een bank een slagingspercentage lager dan 25% heeft, gaan we ervan uit dat deze niet of onvoldoende beschikbaar is en treedt het iDEAL backup plan in werking.

De betaalpagina van deze bank zal Pay.nl automatisch vervangen door een informatiepagina, waarop de consument de volgende drie opties wordt geboden.

  1. Betaal achteraf op factuur (via Billink)
    Voordat het infoscherm getoond wordt, wordt er gekeken of uw klant door de acceptatiecontrole komt en of de gekochte goederen via Billink kunnen en mogen worden afgerekend. Enkel indien dit het geval is, wordt de keuze 'op factuur betalen' getoond.
  2. Bewaar de bestellingen & mail de betaallink (PayItLater)
    Deze e-mail wordt automatisch verzonden zodra de bank van de klant weer beschikbaar is. De klant kan dan met 1 druk op de knop alsnog de betaling afronden.
  3. Kies een andere betaaloptie
    Uw klant keert terug naar de webshop en kiest een van de andere door u geactiveerde betaalmethoden.

U kunt als merchant zelf via het Admin Panel bepalen welke optie u wel of niet wilt weergeven als alternatieve betaalmethode.

image
image

Activeren

Wilt u gebruik maken van het iDEAL Backup Plan? U dient deze optie eenmalig te activeren via het Admin Panel (Link: 'Wijzig pakketopties' op het tabblad Merchant -> Bedrijf), of via de onderstaande button.

Nu activeren

 

Configureren

U bepaalt zelf welke van de drie alternatieve betaalopties u op het informatiescherm wilt weergeven. U stelt dit in bij de betaaloptie iDEAL van een dienst in uw Admin Panel.

Beschikbaarheid

De optie 'iDEAL Backup Plan' is standaard beschikbaar in alle pakketten.

Kosten

Gebruik van de optie iDEAL Backup Plan is in alle pakketten gratis.

Meer informatie over onze pakketten of direct registreren?

xs Pioneer Beschikbaar
xs Professional Beschikbaar
xs Business Beschikbaar
xs Corporate Beschikbaar

meer features

iDEAL backup plan
iDEAL backup plan

Een alternatieve betaalmethode tijdens een ideal storing

Smartphone app
Smartphone app

De Pay.nl app geschikt voor Android en Iphone

Direct starten
Direct starten

Na registratie kunt u direct betalingen ontvangen

Second chance
Second chance

Niet voltooide betalingen alsnog laten afrekenen

Wij helpen u graag verder

Neem snel en eenvoudig contact met ons op.
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.