Vanzelfsprekend duurzaam

Net zo vanzelfsprekend als wij het vinden om online betalingen te verwerken, vinden we het ook vanzelfsprekend dat duurzaamheid centraal staat binnen onze organisatie.

Pay.nl geeft om de wereld van morgen en daarom maken we bewuste keuzes op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Wij zijn ons ervan bewust dat we door onze bedrijfsprocessen duurzaam in te richten, we onze CO2-voetafdruk kunnen verkleinen. Al helemaal op het gebied van alledaagse gebruiken valt er veel te winnen. Om die reden neemt Pay.nl verschillende maatregelen om duurzaamheid door te voeren binnen de organisatie.

Opwekking

Nu

4869.00 W

Totaal

80157.68 kWh


Verbruik

Locatie Enschede

Nu: 917.13 W

Totaal

68606.63 kWh


Locatie Spijkenisse

Nu: 641.99 W

Totaal

48024.64 kWh


Datacenter 1

Nu: 1567.82 W

Totaal

43331.31 kWh

Datacenter 2

Nu: 1160.79 W

Totaal

32498.48 kWh

Vanaf 1 maart 2015:
Klimaat neutraal

Deze week:
Klimaat neutraal

Nu:
Klimaat neutraal

Laatste update:
02-04-2018 11:01

Zonnepanelen

Geen zonnestraaltje wordt onbenut gelaten met 150 zonnepanelen op het dak van ons kantoorpand. Hiermee wekken we onze eigen zonne-energie op, zodat we het milieu minimaal belasten. De 150 zonnepanelen zijn tezamen goed voor circa 25.000 watt. Hiermee wekken we genoeg energie op om al onze locaties (twee kantoren en twee data centers) te voorzien van stroom.

Verlichting

Naast dat we onze eigen groene stroom opwekken, gaan we ook zuinig om met deze stroom. Onze verlichting hebben we zodanig aangepast dat we het stroomverbruik tot een minimum beperken. Alle lampen zijn vervangen door LED-lampen en spaarlampen. Ook hebben we de verlichting ingedeeld in sectoren, zodat niet alle lampen in één keer aangaan en alleen de echt nodige verlichting wordt gebruikt.

Groene brandstof

Dagelijks worden er heel wat kilometers afgelegd en om ook dit op een verantwoorde manier te doen, hebben we gekozen voor auto’s die rijden op groen gas. Deze biobrandstof is de duurzame variant van aardgas en wordt schoon geproduceerd. Rijden op groen gas zorgt voor een CO2-reductie van 80% ten opzichte van benzine.

Papiergebruik

Door efficiënte keuzes in de automatisering kunnen we ons papiergebruik reduceren. We doen zo veel mogelijk digitaal: van administratie tot facturatie. Ook houden we rekening met het papiergebruik van onze merchants. Alle nodige gegevens voor de registratie bij Pay.nl kunnen bijvoorbeeld digitaal aangeleverd worden, waardoor er niks hoeft worden uitgeprint.

Met deze verschillende maatregelen dragen we bij aan de wereld van morgen. Mede dankzij een bijdrage van de Provincie Overijssel zijn we in staat om onze organisatie te verduurzamen en zo onze CO2-voetafdruk te verkleinen. Want Pay.nl vindt een duurzame wereld vanzelfsprekend.