28 oktober 2020

iDEAL bestaat 15 jaar en viert dit met een nieuw logo!

iDEAL bestaat 15 jaar en viert dit met een nieuw logo!

iDEAL viert deze maand zijn 15-jarige jubileum en introduceert samen met deze mijlpijl een nieuw logo!

iDEAL_logo

In 2005 werd iDEAL door Currence ingevoerd en sindsdien is het aantal gebruikers van deze betaalmethode exponentieel toegenomen. In het eerste jaar gebruikte 1% van de online shoppers wel eens iDEAL. Vijf jaar later, in 2010, was dat al 78%. In dit vijftiende jubileumjaar is dat 99%. Met het brede bereik van iDEAL boost je gegarandeerd de conversie in jouw webshop!

 

iDEAL15jaar

Een aantal leuke iDEAL feitjes:

  1. In 2006 stond de teller op 4 miljoen iDEAL-betalingen. Dat aantal groeide naar 69 miljoen in 2010 en 220 miljoen in 2015. Voor 2020 is de verwachting op meer dan 865 miljoen uit te komen. Dat is een groei van 30% ten opzichte van 2019!
  2. iDEAL is er voor jong én oud. Online kopers in de leeftijd van 20 t/m 39 jaar rekenen het vaakst af met iDEAL (94%), maar ook bij 65-plussers is de betaalmethode erg populair (87%).
  3. Steeds vaker wordt iDEAL gebruikt voor het afrekenen van andere zaken dan alleen online aankopen. Denk hierbij aan verkeersboetes, OV-abonnementen belastingaanslagen en betaalverzoeken.
  1. In 2020 is vrijdag de favoriete iDEAL-betaaldag met iets meer dan 2,4 miljoen transacties per dag. Op zaterdag wordt er gemiddeld 2 miljoen keer afgerekend met iDEAL. Met feestdagen als Single’s Day en Black Friday kan je hier mooi op inspelen met jouw (web)shop!
  2. Alle Nederlandse banken ondersteunen iDEAL in hun mobiele bankieren app. In 2019 werd 78% van de iDEAL-betalingen via een bank app uitgevoerd.

 

iDEAL: Snel, veilig en via de eigen bank

iDEAL is in Nederland al jaren de meest populaire online betaalmethode bij online shoppers in webwinkels. Een webshop met iDEAL maakt het mogelijk om te betalen via de eigen en vertrouwde bankomgeving. Deze online betaling wordt direct verwerkt en is, anders dan bij creditcardbetalingen, altijd gegarandeerd als consumenten ermee betalen in jouw webshop. Ook jouw klant kan direct het afgeschreven bedrag terug vinden op zijn afschrift wanneer hij betaalt met iDEAL in jouw webshop.

 

iDEAL Acquirer PAY. faciliteert frictieloze betalingen

Sinds 2018 heeft PAY. een eigen iDEAL acquirer licentie. Het maakt ons minder afhankelijk van derden. Het leidt tot een stabieler online betaalsysteem en een halvering van de verwerkingstijd bij het aanmaken van transacties. Een webshop met iDEAL geeft jouw klanten de mogelijkheid om snel en veilig te betalen.

 

iDeal QR in jouw (web)shop? Ervaar het mobiele betaalgemak!

Ook is PAY. een van de eerste online betaaldienstverleners die betalingen met een QR-code via iDEAL mogelijk maakte. Hiermee stond PAY. aan de wieg van de QR-betaling.

iDEAL_QR

PAY. heeft de dynamische QR-code tool ontwikkeld waarbij slechts één code wordt ontwikkeld voor verschillende betaalmomenten. Hierdoor hoef je als (web)winkelier de betalingen niet meer handmatig aan te passen: één QR-code volstaat.

Naast de dynamische QR-code tool heeft PAY. ook de realtime QR-betaling geïntroduceerd. Hiermee kunnen jouw klanten gemakkelijk en snel een betaling afronden via iDEAL. Dit versnelt het proces om QR-codes te scannen. PAY. vindt het namelijk vanzelfsprekend dat jouw klanten zo snel en feilloos mogelijk betalingen kunnen doen.

 

Bied je iDEAL al aan in jouw webshop?

Wanneer je iDEAL aanbiedt in jouw webshop en je het logo van iDEAL ook terug laat komen in je webshop, dan vragen wij je het oude logo te vervangen door dit nieuwe logo. Je kunt de gerestylede logo’s downloaden via de website van iDEAL: https://www.ideal.nl/bedrijven/logos/.