Nieuws

Pay.nl verwerft Acquirerlicentie iDEAL

PERSBERICHT

Verwerkingstijd online transactie kan met de helft omlaag

Payment service provider Pay.nl verwerft Acquirerlicentie iDEAL

Enschede, 15 februari 2018 – Goed nieuws voor ondernemers: Pay.nl heeft als eerste Payment Service Provider in Nederland een Acquirerlicentie verworven voor transacties via iDEAL. Dit stelt Pay.nl in staat om online iDEAL-betalingen aan haar klanten rechtstreeks te innen en door te betalen, zonder dat daar een partij tussen zit. Met als resultaat: een sneller, efficiënter en stabieler betaalproces voor ondernemers die bij Pay.nl zijn aangesloten.

Al jaren is iDEAL de nummer één betaalmethode in Nederland. Om iDEAL-betalingen te accepteren, kunnen online verkopers terecht bij aangesloten banken zoals ABN AMRO, ING en Rabobank (Acquirers), of bij een Payment Service Provider (PSP) welke als intermediair optreedt. Dit laatste is in de meeste gevallen veel voordeliger. Met de nieuwe licentie biedt Pay.nl nu de kortste betalingsroute tegen de vertrouwde, toch al zeer scherpe tarieven. Dat maakt de diensten van Pay.nl nu ook aantrekkelijk voor collega-PSP’s.

Voordeel voor klanten

Pay.nl is trots op het contract met Currence, de organisatie achter iDEAL die de Acquirerlicenties verstrekt. “We staan nu voor online betalingen op hetzelfde niveau als de grote banken”, zegt general manager Olaf Kok. “Daarvoor hebben we flink moeten investeren, zowel technisch in het platform als in de licentie zelf, maar dat is het waard. Het maakt ons minder afhankelijk van derden en het leidt tot betere service aan onze klanten: een stabieler systeem en een halvering van de verwerkingstijd bij het aanmaken van transacties.”

Innovatiekracht

Voor Pay.nl zelf levert de Acquirerlicentie ook voordeel op. Kok: “We kunnen nu aanschuiven bij het periodieke overleg tussen Acquirers. Zo krijgen we nog kortere, directere lijnen met de banken en beter inzicht in wat daar speelt; dichter bij het vuur kunnen we niet zitten. De kennis die we zo opbouwen, zetten we ongetwijfeld in om weer nieuwe, innovatieve diensten voor onze klanten te ontwikkelen. Waarmee zij hun omzet sneller kunnen vergroten.”

Met Pay.nl als niet-bancaire Acquirer krijgen acceptanten meer keuze in grote iDEAL-aanbieders. Dat bevordert concurrentie en meer innovatie rond iDEAL.

- Piet Mallekoote, Directeur Currence

Over Pay.nl

Pay.nl stond aan de wieg van online betalingen en leidt deze als Payment Service Provider al jaren in goede banen. Het bedrijf biedt een ruim en veelzijdig aanbod aan internationale betaalmethoden en richt zich voornamelijk op Nederlandse en Vlaamse ondernemers. Pay.nl onderscheidt zich van andere PSP’s met aanvullende en innovatieve diensten en functionaliteiten, zoals de internationale betaalmethode MyBank, intuïtieve en multifunctionele API’s, APP en boekhoudmodules.

Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u per e-mail contact opnemen met: communicatie@pay.nl

Download persbericht

Gerelateerd nieuws

De opkomst van de QR betaling
Lees verder
Een turbulent weekend voor de Nederlandse banken
Lees verder

Pay.nl tweets

Al sinds 2015 biedt https://t.co/gVGaCP5h8u een QR-code op haar iDEAL betaalscherm aan, welke door iedere reguliere… https://t.co/onw87c0z9Z
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.